Adrijana Lima: Pravo lice srpske snajke

Adrijana Lima: Pravo lice srpske snajke

Autor: | 30/04/2014

0


Krajem marta, kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da se razvode Marko Jarić i Adrijana Lima. Posle najave ekskluzivnog razgovora za nemački „Intervju“, svetom se pronela informacija da prelepa Brazilka želi sudski da se rastane od proslavljenog srpskog košarkaša. Senzacija je dodatno potpaljena glasinom da je kamen spoticanja rok zvezda Leni Kravic. Na osnovu naslova „Adrijanine tajne“, što je aluzija na brend „Victoria's Secret“, u čijem je „anđeoskom“ jatu i srpska snaha, portali na svim svetskim jezicima požurili su da najave njeno „priznanje“ da se rastaje od Jarića. Slavni par nije komentarisao ove navode.
Nema mnogo osoba koje znaju ko je zaista Adrijana Lima, mada je reč o osobi koju smo svi videli nebrojeno puta. U malobrojne srećnike koji su uspeli da joj se približe ubraja se i umetnik Ričard Filips, koji ju je fotografisao i slikao na čuvenoj Kopakabani u njenom rodnom Brazilu. Monumentalni format hiperrealističkog portreta u bikiniju oslikava devojku koja je odavno postala globalna ikona, prva trudnica koja se pojavila u „Pirelijevom“ kalendaru, koja se danas visoko kotira na „Forbsovoj“ listi najplaćenijih modela iako potiče upravo iz favele slične onima nad najpoznatijom plažom na svetu. U razgovoru za magazin „Intervju“ Adrijana je otkrila osobine i vrline koje je čine čovekom, ali je pokušala i da objasni kako shvata svoju profesiju.
- Čvrsto verujem da modeling sadrži umetničku komponentu, pa tako i posmatram ovaj posao. Sve što radim mora da dolazi iz dubine srca, tamo gde su osećanja. Ne foliram se, ne kalkulišem, ne glumim da sam neko drugi. Direktna sam, iskrena i pozitivna, kako privatno, tako i na snimanjima. Ako na posao dođem loše raspoložena, uopšte se ne trudim da to sakrijem. S druge strane, kada na modnoj reviji koračam pistom i neko me direktno pogleda ili čak pozdravi, reagujem i odgovorim. Za mene je to druga vrsta modelinga. Ne bi trebalo ostati na čisto tehničkom nivou posla, već izgraditi pravi kontakt s ljudima.
Pričala je i o svojoj ljubavi prema melanholičnoj muzici budući da kao svaka Brazilka nosi neke posebne južne ritmove.
- Čitav Brazil je mesto kojim vlada muzika. Ona je od detinjstva sastavni deo mog života. Kada sam na snimanjima ili revijama pod stresom, zbog muzike se ponovo osećam dobro i snažno.

Malo ko bi mogao da pretpostavi da jednu od najlepših žena sveta interesuje i boks.

- Veoma rano sam došla u kontakt sa ovim sportom. Mislim da sam imala sedam godina. Prijateljica moje majke, koja nam je često dolazila u kuću, trenirala je boks. Jednom prilikom kod nas sam videla njene rukavice i pomislila: „Ovo je baš kul!“ Ipak, u boks sam se zaljubila mnogo kasnije, pre dvanaest godina, kada sam živela u Njujorku. To je vrsta sporta u kome se svaki dan nešto uči i sa kojim se raste - otkriva Adrijana zbog čega je fascinirana „plemenitom veštinom“.
Za „Victoria's Secret“ počela je da radi 1998. godine. Njen prvi posao bio je, kaže, sasvim obična revija na Vol Stritu. U međuvremenu je postala zaštitno lice čuvenog brenda.
- Velika mi je čast što sam postala deo porodice „Victoria's Secret“. Beskrajno sam im zahvalna, ipak su oni proslavili moje ime.
Budući da potiče iz siromašne sredine, kao tinejdžerka je mnogo želela da se bavi medicinom i pomaže ljudima.
- Da nisam postala model, verovatno bih bila pedijatar ili babica. Moda me je zainteresovala jer je zaista smatram umetnošću. Tu crtu nasledila sam od oca, a on je slikar i vajar. I sama sam mnogo slikala kao dete. Bila sam veoma vesela i umela sam da napravim dobru zabavu. Često sam pripremala predstave sa prijateljima i zamišljala da sam princeza Leja iz „Ratova zvezda“. Odigrala bih čitav film - smeje se Adrijana dok evocira uspomene iz rane mladosti, i naglašava da i kod kćerki Valentine i Sijene primećuje umetničku sklonost, iako su još male.
- Valentina crta skoro svakog dana. Ima četiri godine i boji sve što joj dođe pod ruku, čak i moje cipele i odeću.


Piše: Snežana Ilić, Life Content
Foto: Getty

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti