Nina i Branislav Lečić: Slavlje za pamćenje našem Lavu u čast

Nina i Branislav Lečić: Slavlje za pamćenje našem Lavu u čast

Autor: | 05/05/2014

0

U domu voditeljke Nine Radulović-Lečić i glumca Branislava Lečića najvažniji dan u godini je rođendan njihovog sina Lava. Pripreme za proslavu rođenja njihovog naslednika traju po nekoliko sedmica, jer žele da zabava za njihovog mališana bude besprekorno organizovana. Iskustvo koje su stekli prethodne dve godine, bilo je od velike koristi ponosnim roditeljima, te su se potrudili da gosti uživaju tog slavljeničkog dana. U iskrenom razgovoru za „Hello!“, uspešni bračni par otkriva sve pojedinosti slavlja, ali i detalje iz njihovog odnosa, kao i planove za budućnost. Uprkos neverici koju je javnost imala kada su započinjali vezu zbog razlike u godinama, talentovani glumac i lepa voditeljka žive bračnu idilu i otkrivaju da je Nina u njihovom odnosu „starija“ i mudrija. Za osmeh njihovog mališana, oboje su spremni da urade sve što je potrebno i ne kriju da bi voleli da imaju još dece.

Koliko dugo ste pripremali rođendansku proslavu vašem sinu?

Nina: Skoro mesec dana smo obilazili igraonice, i kada je Lav pitao posle prvog odlaska u “Extra dar-mar” kada ćemo ponovo otići tamo, stvar je bila jasna. Onda je usledeila odluka o torti koju je Lav odabrao u skladu sa svojim omiljenim crtanim junakom. Poslastičarnica “Don Juan” u kojoj smo uzeli tortu napravila je po našoj želji i ukusima koje volimo.
Branislav: Nismo mogli ni da zaobiđemo Sportakusa, glumca koji je oponašao popularnog lika iz crtanog filma “Lenji grad”. On je na vrlo neobičan način zabavljao decu, crtajući im po licu, i praveći od balona razne predmete i životinje i pevajući poznate pesmice iz crtanog filma. Lav i njegovi drugari su bili oduševljeni, pa su im ta tri sata proletela.

Ko je bio angažovaniji oko organizacije slavlja i šta vam je bilo najbitnije prilikom izbora mesta za proslavu?
Nina: Naravno, ženski deo naše familije, odnosno mama i ja, ali Leka je sve to zdušno podržavao i pratio. Igraonica nam je bila najvažnija, jer je ipak to rođendan koji je posvećen deci i njihovoj zabavi. Pri odabiru nam je bilo važno da se Lavu sviđa, ali i da odrasli imaju svoj kutak.
Branislav: Igraonica je zamišljena tako da niko nikome ne smeta. Deca na spratu imaju svoj mali raj, roditelji u prizemlju mogu da se opuste. Šteta što nas još vreme nije poslužilo pa da budemo i u bašti.

Da li je Lav već počeo da izražava želju oko toga kako će izgledati njegova proslava?

Nina: On je svestan da će duvati svećice i da će se pevati “Divan dan”, ali još je mali da bi smišljao ceo protokol. To mi radimo za njega i rekla bih, vrlo uspešno jer već danima priča o tome.
Branislav: Doduše birao je sam tortu, ali tako što je gledao slike i rekao šta mu se sviđa.

Da li mu je Miki Maus omiljeni crtani junak?
Nina: Lav je prilično bio neodlučan da li da torta bude sa likom Vini Pua ili Mikija Mausa, ali sam onda ja presudila. Pitala sam ga, sa kim spavaš svaku noć, a on je onda pogledao u svoju igracku u obliku Mikija Mausa, zagrlio je, i tako je rešen problem.

Zbog čega ste organizovali slavlje nekoliko sedmica posle dana njegovog rođenja?
Branislav: Zbog obaveza. Ja sam imao dve premijere za mesec dana u tom periodu. Prvo je izašla predstava “Unosno mesto”, a onda i “Rođendan gospodina Nušića”. Dve velike uloge u dva fantastična komada od kojih se mnogo očekivalo. Nina: Ja sam bila na dan Lavovog rođendana između dva snimanja, emisije “Sat-dva” koju od edavno vodim, i “Bravo šoua” koji uskoro počinje.

Da li je vaš sin izrazio želju šta želi da mu poklonite?

Nina: Ne znam da li je to dobro ili ne, ali mi njemu stalno nešto kupujemo. To jesu sitnice, ali on kao i sva deca brzo izgustira igračke, tako da nismo hteli da to budu naš poklon, jer ih je puna kuća, već smo mu kupili garderobu za proleće i leto.
Branislav: Za razliku od većine njegovih vršnjaka, Lav zna da se raduje garderobi i ne mrzi ga da se presvlači. Kada obuče nešto novo, sav važan stane ispred ogledala i naglas kaže: “Ja sam pravi dasa”.

Šta je Lavu bilo najzanimljivije na proslavi?
Branislav: Ubedljivo Sportakus, hipnotisan je bio njegovom energijom. Čak je uspeo da ga ubedi da mu na licu iscrtao nešto što podseća na pravo krzno lava, a onda mu je iznova tražio balone u raznim oblicima.
Nina: Naravno sve to smo morali da donesemo kući tako da je kod nas u domu još sve u znaku rođendanskog slavlja. A pošto obožava da bude sa decom, od silnog uzbuđenja posle slavlja nije mogao da spava.

Da li voli da bude u centru pažnje kada je okružen drugom decom?

Nina: Voli da se igra i da se druži, nije sebičan, hoće sve da podeli sa drugom decom. Kad je kod kuće postaje “gazda“ koji zapoveda i želi da bude u centru pažnje.

Branislave, da li su na proslavi bili vaši sin i kćerka iz prvog braka i koliko su oni privrženi bratu?
Branislav: Ovo je vreme kad su moji klinci na ekskurzijama, i nažalost nisu mogli da dođu. Ali čim su se vratili, poželeli su da vide brata i da mu čestitaju rođendan. Tako da smo imali produženo slavlje još nekoliko narednih dana, što se spojilo sa Uskrsom, pa je celokupna atmosfera u našem domu bila divna.

Iznenađuje li vas Lav svakodnevno nekim neočekivanim gestom ili izjavom?
Nina: On je riznica. Potpuno je divno kako “pohvata” sve što mi izgovorimo u toku dan. Ima fantastičnu memoriju i stalno nas šokira nekim izjavama koje su neočekivane.

Kome je u odnosu sa njim pripala uloga lošeg, a kome dobrog policajca?

Nina: Kad Leka podvikne, Lav odmah zna šta treba da radi. Ja sam prava popustljiva mama, što on koristi. Međutim, kada pređe granicu i vidi da je zabrljao, znači da ja tada isijavam energiju koja mu govori da je bilo dosta, što se ne dešava često, tačno ume da prepozna kad radi nešto što ne sme.
Branislav: Radimo na tome da mu stalno objašnjavamo i argumentujemo zbog čega nešto ne sme da uradi. Mi se varamo ako mislimo da su oni mali i da ne razumeju, pa da ne treba trošiti reči i objašnjavati. Sa njim razgovaramo kao sa odraslom osobom. I nikad nam nije teško da po sto puta ponovimo jednu istu stvar iza koje stojimo. Mnogo nam je stalo da Lav izraste u pametno i vaspitano biće.

Postoji li vreme koje odvajate samo za sebe? Odlazite li nekada na putovanja ili romantične večere?
Nina: Mi stalno krademo to vreme, kad on spava popodne ili kad ga uveče okupamo i stavimo u krevet ranije. Kada želimo da odemo na večeru sa prijateljima ili da pogledamo neku predstavu, čuvaju ga moji roditelji. Više ne putujemo bez njega, sada je u uzrastu kada zna da uživa u putovanjima, pogotovu na letovanjima.

Tri i po godine ste u braku, koliko se vaš odnos u međuvremenu transformisao?
Branislav: Poštovanje i poverenje su ključ dobrog odnosa među partnerima, pa i među ljudima generalno. To ne sme da se izgubi ne posle tri godine, nego ni posle trideset godina, jer se onda gubi smisao.
Nina: Mi smo i prijatelji i ljubavnici i deca, ali pre svega dvoje ljudi koji stvarno vole dušu jedno drugoga, u kojim god da smo fazama.

Jednom prilikom ste izjavili da ste se uplašili kada ste saznali koliko je Nina mlađa od vas. Osećate li sada ponekad strah zbog njenih godina?
Branislav: Davno smo mi shvatili ko je ovde mlađi. Mi volimo da se šalimo, pa da kažemo da Nina ima pedeset i kusur, a ja tridesetak, jer energija koju ja imam, nažalost, nema veliki broj mladih muškaraca, a ne onih u godinama. Valjda je moja optimistična priroda kriva za to. Ja nikad nisam izgubio smisao za humor, detinji duh i radoznalost. Nina je ta koja je racionalna i koja razmišlja za oboje. To je idealan sklad.

Vaša supruga je veoma lepa, jeste li nekada ljubomorni?
Branislav: Ljubomora je najgora bolest. Izjeda čoveka, a ja ne želim da budem zavistan ni od čega u ovom životu. Ja sam slobodan i to nudim i voljenoj ženi. Možda je ona za mnoge jedna od najlepših žena, ali ona je za mene jedina i najlepša.

Šta najčešće zamerate suprugu?
Nina: Što nekad previše potone u svoj posao. Ali, mu ja to ne zameram, samo skrećem pažnju, kad primetim da toga ima više nego što treba. Ali shvatam da umetnici ako ne zarone jako duboko u sebe, ne mogu ni da “rode” dobre uloge, slike, umetnička dela.

Ko prvi popušta od vas dvoje kada dođe do nesuglasica?
Branislav: Nekako uvek nađemo rešenje, tako da niko ne popusti, a da svi budu zadovoljni.
Nina: Mnogo nas nervira kad smo kao u svađi, pa brže-bolje poletimo u zagrljaj i izmirimo se. Ali, ipak malo češće ja popustim. Mora muškarcu da se dozvoli da misli da je uvek u pravu.

Oboje ste veoma uspešni i zaposleni, koliko prosečno vremena dnevno provodite zajedno i u društvu vašeg sina?
Nina: Uvek smo ujutru zajedno kad se Lav budi i uveče kad leže na spavanje. Važno je da zaokružimo svaki dan sa detetom.

Jeste li uzbuđeni zbog angažmana na “Pink” festivalu?
Nina: Jesam, ali nisam stigla od obaveza da pokažem svoje uzbuđenje. Očekuje me i premijera “Bravo šoua“, čemu se posebno radujem.

Da li biste voleli da sledeće godine budete u ulozi učesnika, s obzirom na to da se bavite pevanjem?
Nina: Nisam još razmišljala o tome, ali zašto da ne.

Imate li i dalje u planu da snimite pesmu koju vam je suprug poklonio za godišnjicu braka?
Nina: Da, ali čim izađem iz ovog tempa u kome sam sada.

Dolazi li vaš suprug često na vaše nastupe u klub “Sinema“? Jeste li vi redovni kada su u pitanju njegove premijere?
Nina: Ne dolazi često, jer obično čuva Lava, i mnogo mu je žao zbog toga, pa onda koristimo priliku kada su moji roditelji slobodni da prespava kod njih i da se Leka onda opusti uz moj bend. Ja uvek idem na njegove premijere.

Nedavno ste imali premijeru predstave „Rođendan gospodina Nušića“, koliko vam je draga ta uloga?
Branislav: Ja sam se potpuno identifikovao sa ulogom i prija mi svako novo izvođenje.

Jeste li uvek uzbuđeni kada sarađujete sa Dušanom Kovačevićem?
Branislav: On je genije, uvek drugačiji, a uvek sa istim smislom za humor. Nikad to ne radi pretenciozno, već uvek kroz satiru i kritiku društva i vremena u kome živimo. Zadovoljstvo je i izazov svaki novi projekat sa njim.

Kao bivši političar, koliko često koristite diplomatske odgovore u odnosu sa ukućanima?
Branislav: Uvek sam iskren, bilo da se radi o razgovoru sa decom, prijateljima ili narodom. Istina je jedino što me interesuje u životu, nikakva opšta mesta me ne zadovoljavaju. Samo konkretno i precizno.

Planirate li uskoro proširenje porodice?
Nina: Ni Lava nismo planirali, a sad smo najsrećniji na svetu. Neke stvari je bolje ne planirati.


Intervju: Ivana Nikolić, Life Content
Foto: Mirko Tabašević, Life Content
Mesto snimanja: Igraonica “Extra dar-mar“
Ketering: “Ukus No.1”
Animacija: Sportakus
Torta: poslastičarnica “Don Juan”

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti