Nina i Branislav Lečić: Velika zabava u čast našeg malog Lava

Nina i Branislav Lečić: Velika zabava u čast našeg malog Lava

Autor: | 01/05/2013

0


Jedan od bračnih parova koji izaziva veliku pažnju javnosti, Nina Radulović-Lečić i Branislav Lečić, nedavno je organizovao proslavu povodom drugog rođendana njihovog sina Lava. Lepa voditeljka emisije „Trenutak istine“, na televiziji „Pink“, i proslavljeni glumac i reditelj pozorišnih predstava kao idealno mesto za proslavu rođendana njihovog mališana odabrali su dečju igraonicu „Okean“ na Senjaku. Zbog obaveza u multimedijalnoj predstavi "Opomena", čiji je autor Branislav, a koja je nedavno premijerno prikazana u Centru "Sava", zabavu za svog mališana poznati roditelji organizovali su sa malim zakašnjenjem, a ne na dan njegovog rođenja.
Zvanice su počele da se okpuljaju u prostranoj igraonici u popodnevnim časovima. Na zabavi je bilo više odraslih, na šta mali slavljenik nije imao primedbi jer je bilo i njegovih vršnjaka i nešto starije dece. Za mališane provod je počeo u delu u kome dominiraju zanimljivi sadržaji sa mnogo sprava za igranje, a na raspolaganju su imali i donji nivo igraonice, gde se nalaze prostorija za video-igrice, diskoteka i soba za ulepšavanje devojčica.
Poznati kao ljubitelji zabava, ponosni roditelji su se pobrinuli da gostima bude prijatno i da se lepo provedu. Naoružani iskrenim osmehom i dobro raspoloženi, na vratima igraonice dočekivali su zvanice. U delu namenjenom odraslima bio je postavljen bogati „švedski sto“ sa prelepo aranžiranim specijalitetima beogradskog restorana „Zvezdara teatar“. Vrhunac rođendanskog slavlja za dvogodišnjeg Lava bilo je iznošenje torte, koja je, prema slavljenikovoj želji, bila u obliku krave. Više od sedamdeset zvanica u horu je pevalo pesmu „Divan dan“, dok je zadovoljni dvogodišnjak sa ushićenjem gasio svećice.
Proslavljeni bračni par je samo magazinu „Hello!“ dozvolio fotografisanje odlično organizovane zabave, posle koje su gosti zadovoljno otišli kući. Bračni par sumira utiske posle proslave drugog rođendana njihovog mališana.

Mnogo vaših prijatelja se okupilo na slavlju kako bi Lavu uputili najlepše želje i čestitke.
Branislav: Lav je već "veliki gospodin“ koji ima svoje društvo. Devojka mu je, naravno, prva čestitala, a onda su došli i ostali na red. Šalu na stranu, njegov drugi rođendan proslavili smo sa dve nedelje zakašnjenja u igraonici, gde je bilo preko šezdeset gostiju i deset mališana. Sve čestitke sa posvetama čuvamo, a igračke i garderobu koju je dobio odmah smo isprobali. Lav već zna da se raduje poklonima i kaže “to epo”, što znači da mu je lepo. Uživanje je slušati ga kako izgovara reči i reaguje na svet oko sebe.

Rođendanski parti ste upriličili s malim zakašnjenjem u odnosu na dan kada se Lav rodio?

Nina: Na dan njegovog rođenja, 2. aprila, napravili smo ručak, pozvali baku i deku, i najuži krug prijatelja da „duvamo svećice“. Odlučili smo da žurku za decu priredimo 14. aprila. Leka je imao obaveze zbog premijere predstave „Opomena“ u Centru „Sava“, koja je odlično prošla, ali je zahtevala veliki angažman. Hteli smo da posle toga zajedno uživamo u rođendanskom slavlju bez obaveza. Ispostavilo se da je to dobra odluka jer su svi koji su bili pozvani došli na proslavu.

Jeste li se maksimalno opustili na slavlju, budući da ste bili preopterećeni obavezama zbog multimedijalne predstave „Opomena“ i kakve su reakcije vaših prijatelja na vaš komad?
Branislav: Naravno da sam bio opušten jer je sve odlično prošlo, baš onako kako sam hteo. "Opomena“ je moj najvažniji i najveći projekat do sada, pa sam u njega uložio mnogo truda, energije, emocija, snage, volje, znanja i ljubavi. Rad sa ekipom mladih glumaca bio je inspirativan, ponekad naporan, ali vrlo koristan, kako za mene, tako i za njih. Činjenica da je Centar „Sava“ bio pun govori da je predstava izazvala veliko interesovanje, pa već imamo ponude za gostovanja. Odlučili smo da komad bude na stalnom repertoaru kulturne ustanove „Braća Stamenković“ koja je nedavno renovirana i ima divnu scenu i salu.

Da li je Lav uzbuđen zbog slavlja koje ste mu upriličili? Zašto ste se odlučili za igraonicu "Okean"?
Branislav: Igraonica je prilagođena potrebama dece i roditelja. Kafić za odrasle je malo izolovan od igraonice, tako da odrasli “ne smetaju” deci. Osim toga, odlučili smo se za ovu igraonicu jer raspolaže dodatnim prostorijama: prostorom za igrice, dečjim diskom, kao i prostorijom za ulepšavanje devojčica, pa su i deca starija od našeg sina mogla da se zabave. Igraonica je nova, lepo opremljena, osoblje je profesionalno i uslužno, predusretljivo za sve naše sugestije i želje. Bilo nam je bitno da slavlje upriličimo u velikom prostoru. Akvarijum sa raznolikim šarenim ribama bio je zanimljiv i odraslima i deci. Mogu da kažem da je Lav bio skroz na visini zadatka, ali smo ga nekoliko dana pripremali. Učili smo da gasimo svećice, da pevamo pesmu „Divan dan”, ali se isplatilo. Iako smo posle rođendanske zabave kasno došli kući, na spavanje se išlo tek pošto smo otpakovali sve poklone.

Rođendanska torta izazvala je oduševljenje mališana, ko je odabrao da bude u obliku krave?

Nina: Na sajtu poslastičarnice ima bezbroj ponuda sa fotografijama, a Lav je odabrao ovu u obliku krave. Bio je oduševljen izgledom torte, stalno je govorio “kava kaže mu”, pa je bilo logično da mu ispunimo želju. Ketering smo naručili iz restorana koji nam je pripremio hranu i za našu svadbu, kao i za afterparti koji smo organizovali posle premijere komada “Opomena”. U taj restoran često odlazimo, sa vlasnicima smo postali i prijatelji. Oni su veliki gurmani, hrana je vrlo ukusna i predivno aranžirana. Gosti su stvarno uživali u posluženju i vraćali su se više puta za „švedski sto“.

Da li je Lav uživao u igri sa decom?
Branislav: Potpuno je bio opčinjen atmosferom, ali videlo se da je bio vrlo uzbuđen zbog tolikog broja ljudi na jednom mestu. Stalno je išao od jednog do drugog stola, kao da je znao da bi svim gostima trebalo da se podjednako posveti. Zbog toga mi se čini da on nije dovoljno uživao u igraonici. Druga deca su bila "u elementu", najviše su se zabavljala spuštajući se niz tobogan i skačući po trambolini.

Čini li vam se da je vrhunac slavlja za Lava bio trenutak kada ste mu izneli slavljeničku tortu?
Nina: Kako da ne. Već je imao „premijeru“ rođendana kod kuće, tako da je znao rođendansku pesmu, kao i da gasi svećice. Samo što je tražio da se više puta ponovi gašenje svećica, pa je bio malo i tužan kada smo počeli da sečemo tortu.

Proslava rođendana vašeg sina bila je prilika da se vidite sa mnogim prijateljima koje ne viđate često.

Branislav: Mislim da su rođendani dobar povod da se svi okupimo i vidimo. Često to ne uspevamo i po nekoliko meseci, tako da su tri sata rođendanskog slavlja malo da se svi ispričamo.

Ko je od članova vaših porodica i rodbine bio na slavlju?
Nina: Došli su svi osim moje najbolje drugarice i sestre, a obe su u prvim mesecima trudnoće, tako da je izostanak potpuno opravdan. Radujemo se što ćemo dobiti nove drugare za igranje.

Koja su trenutna interesovanja vašeg sina, šta mu zaokuplja pažnju?
Nina: Naš sin još ne ide u vrtić, pomaže nam jedna devojka, naravno i „baka-deka servis“ je uvek tu da priskoči kada je potrebno. Lav obožava da ide u parkove i da se ljulja na ljuljaškama i spušta niz tobogan. Sada je u fazi kada kod kuće uglavnom briše i usisava. Dok jede, obavezno gleda video-klipove na mobilnom telefonu koje sam ja danju snimila dok se igrao. Još nema strpljenja za crtane filmove, ali netremice i bez daha gleda reklame na televiziji. Naravno, one sa bebama i decom su mu omiljene. Vrlo je živahan, ali i poslušan, velika je maza, ali ima i svoj stav. Ako neće da poljubi mamu, onda je to konačna odluka. Naravno, daljinski upravljači su mu pasija.

Koje crtane junake vaš sin voli?

Branislav: Obožava Mikija Mausa i pande. Medvediće svih veličina zove “Mimi”, a ima i jednu plišanu kucu koju zove „Av-av”.

Pošto više nije beba, već dvogodišnji dečak, da li je postao nestašan ili je još mirno dete?
Nina: Dobar je, ali tačno zna šta i sa kim od nas može. Deka i baka su stalno uz njega, tako da kod njih sve može, ali mu je tata autoritet. Kada ga Leka samo pogleda, Lav tačno zna šta ne bi trebalo da radi. Ja uglavnom mnogo pričam sa njim, ubeđujem ga, verovatno je zato tako brzo „propričao“. U suštini je razuman, tako da nemamo većih problema. Kada smo napolju, lepo se ponaša, mada je, kada sretne nove ljude, vrlo stidljiv.

Budući da vi predivno pevate, a vaš suprug je glumac, pokazuje li vaš sin neki talenat?
Nina: Stalno đuska uz muziku i tačno zna koju pesmicu želi da mu mama i tata pevaju. On se povremeno odvaži da pusti glas, ali još to nije muzikalno do te mere da bih mogla da procenim da li će biti nadaren. Crta i piše, ali samo on zna šta. Polako učimo da brojimo i bojimo.

Da li je Lav otvoren i srdačan u kontaktu sa starijima i vršnjacima?

Branislav: Kako kad. Ako je neko poznat, vuče ga za ruku da mu pokaže kako radi veš-mašina, ali ako se pojavio neko nov, vrlo je oprezan. Uglavnom posmatra i u mojoj je ili Nininoj blizini, za svaki slucaj. Međutim, ako provedete u njegovom društvu bar pola sata, sigurno ćete se na kraju „ogrebati“ za neki poljubac.
Nina: Ja radim na tome da Lav bude društven i nežan iako je dečak. Mislim da pokazivanje ljubavi, maženja i poljubaca pri odrastanju deteta nikad ne može da bude mnogo.

Jeste li razmišljali u koju ćete ga predškolsku ustanovu upisati?
Branislav: Nismo još razmišljali o predškolskim ustanovama, ali o obdaništu jesmo. Voleli bismo da krene u kolektiv naredne godine kad malo ojača i bude otporniji. Mislim da bismo se sad više lečili od virusa nego što bi se on tamo provodio. Uostalom, još ima navike koje se ne uklapaju u ritam vrtića.

Vaša majka Gorica je važna figura u Lavovom životu, koliko je vezan za baku?
Nina: Stvari su se malo promenile. Baka je još omiljeni „lik“, i definitivno zna da kod nje sve može. Ona je potpuno hipnotisana njime i u svemu mu ugađa. Nije ni to loše, jer bi trebalo da dete ima i neki odušak, a ne samo ono što obično svi mi, roditelji, govorimo: “Nemoj, stani, pazi“. Deka ima snage za sve, a bez tate ne može da zaspi. Obožava kad ga tata uspavljuje i niko to brže i bolje ne može da uradi od njega.

Koliko sada priča, da li potpuno povezuje rečenice? Da li je veseo mališan?
Branislav: Samo ponavlja šta čuje u razgovoru odraslih ili na televiziji. Smešno je što izgovara neke komplikovanije reči, kao što su ”katastrofa ili etiketa”, potpuno razgovetno. Povezuje rečenice, ali i dalje bez padeža i u nekom drugom vremenu, ali je to normalno i mnogo slatko. Stalno traži od nas da ga golicamo da bi se smejao i voli da ga nosimo na ramenima i pevamo mu pesme.

Nemate klasično radno vreme, koliko je to zahvalno za odgajanje malog deteta?
Nina: To je fenomenalno, više vremena imam za nas troje. Ovaj posao ima dosta mana, ali i tu najveću pogodnost što imate dosta vremena za sebe i vama drage ljude. Kada imam snimanja, nisam kod kuće od jutra do mraka, ali sam posle toga slobodna po nekoliko dana. Leka igra predstave uveče tako da je preko dana kod kuće, ukoliko nema snimanja.

Na koga liči Lav?
Branislav: Potpuno je svoj, ima plave lokne i plave oči. Samo neki izrazi lica podsete na Ninu i mene. Ima izražen karakter i svaka mu se reakcija čita na licu.

Voli li da jede sve ili je probirljiv?
Nina: Na jelu je prilično težak, ali borimo se nekako. Sve jede uz neku zanimaciju, ali tako nešto i pojede. Slatkiše umereno konzumira i tačno zna kada mu je dosta. Sokove ne voli, a grickalice retko traži. Sve u svemu, vodi zdrav život.

Nedavno ste izjavili da još ne planirate proširenje vaše male porodice. Da li vas možda Lav pita da mu podarite brata ili sestru?
Nina: Još ne. Mislim da je još rano da počne to da traži. To nas očekuje za nekoliko godina.


Intervju: Life Content, Nadežda Jokić
Foto: Tijana Vuković, Janko Petković
Stilista: Stefan Orlić
Šminka: Maja Radaković za studio “Vurdelja“, tel. 062 / 777 - 088
Frizura: Miloš Milnović, tel. 063 / 13 - 66 - 016

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti