Nina Radulović - Lečić: Uzbudljivo letovanje sa suprugom i sinom u Porto Karasu

Nina Radulović - Lečić: Uzbudljivo letovanje sa suprugom i sinom u Porto Karasu

Autor: | 05/09/2014

0


Uspešna voditeljka i urednica na televiziji „Pink“ Nina Radulović-Lečić nedavno je sa suprugom Branislavom Lečićem i njihovim troipogodišnjim sinom Lavom bila na letovanju na grčkom ostrvu Sitoniji. Srećni trojac u prelepom rizortu u mestu Porto Karas proveo je petnaest dana, a odlična usluga i predivne plaže prevazišli su sva njihova očekivanja. Iako su se dugo pre odlaska na odmor dvoumili između odlaska u Tursku ili Egipat, po preporuci svoje prijateljice, vlasnice agencije „Miss Yu“ Vesne de Vinče izabrali su Grčku.
- Na dan kada smo krenuli da uplatimo aranžman za letovanje u Turskoj, Leka i ja smo se sreli sa Vesnom de Vinčom, koja je, ne znajući da smo odlučili da idemo u Tursku, počela da priča o lepotama Porto Karasa na Sitoniji, gde agencija „Miss Yu“ svake godine vodi misice na pripreme. Toliko nas je njena priča oduševila da smo momentalno promenili odluku i odlučili da dve nedelje provedemo baš tamo - počinje priču Nina.
- Izabrali smo Sitoniju pre svega zbog prelepih plaža, kao i zbog toga što smo mogli da putujemo kolima. Kao svako dete, Lav je tokom puta bio malo nervozan, zbog čega smo napravili pauzu u Makedoniji, gde smo prespavali u jednom divnom hotelu i odmorili se. Kada smo narednog dana stigli u Porto Karas, shvatili smo zašto turisti hvale ovo mesto. Bili smo smešteni u istoimenom luksuznom rizortu koje okružuje borova šuma i drugo opojno morsko zelenilo. U okolini se nalaze i predivno uređeni vinogradi i vinarije, gde turisti degustiraju različita vrhunska vina. Privatna šljunkovita plaža i tirkizno more zovu“ na celodnevno kupanje, a divna klima sa malo prijatnog vetra daje vam predivan osećaj i nikada vam nije previše vruće. Porto Karas je idealno mesto i za porodice i za mlade parove, jer ima sadržaj za sve. Možete da se oprobate u različitim sportovima na vodi, u jahanju, a postoje i plaže na kojima se celog dana pušta glasna muzika, ali i male intimne uvale. U blizini je grad Neos Marmaras sa brojnim znamenitostima, a i odlično je mesto za šoping - oduševljeno govori lepa dvadesetosmogodišnjakinja koja tvrdi da su svakog dana imali ustaljeni ritam.
- Ustajali smo oko devet, a na doručku smo provodili po jedan sat, nekad i više, jer smo uživali u prelepoj terasi koja gleda na privatnu marinu sa luksuznim brodovima i na bazene našeg hotela. Lav je našao i društvo pa je svaki dan jeo u duetu sa detetom naših prijatelja iz Beograda, tako da nismo imali problem sa apetitom. Doduše ni naš apetit nije bio loš, jer je hrana u hotelu  Meliton fenomenalna, pa ćemo zato svi ubrzo morati na strogu dijetu. Posle doručka odlazili bismo na plažu na nekoliko sati, a potom bi usledio ručak i kratki odmor. Popodne je ponovo bilo rezervisano za pravljenje dvoraca i igranje u pesku i učenje samostalnog plivanja u šlaufu. Uveče, posle večere, obavezno smo odlazili u šetnju morskom obalom, praveći predah u nekom od plažnih barova u kojima je uvek bilo organizovano neko zanimljivo dešavanje.
Odlazak na more automobilom mnogo je značio bračnom paru Lečić, jer nisu bili vezani za jedno mesto. Jednodnevni izlet u Solun svima je prijao, a zbog šopinga najviše mu se obradovala Nina.
- Jedan dan letovanja smo žrtvovali i otišli do Soluna u šoping i obilazak grada. Solun pomalo podseća na Beograd jer živi i noću i danju, pun je turista i obiluje tavernama, kafićima i buticima. Pravi raj za nas mlade mame. Naravno, Leki je uvek zanimljivije da istražuje kulinarske tajne u neobičnim restoranima, u čemu mu se i ja često pridružujem. Može se reći da mo uživali svim čulima. Osim toga, imali smo i odlično društvo. Posle samo nekoliko dana boravka u Porto Karasu ispostavilo se da su naši dragi prijatelji takođe tu, pa smo sa njima išli na večere i u obilaske okolnih letovališta - kaže Nina i naglašava da je njihov sin bio vrlo razočaran kada je došlo vreme za povratak u Beograd.
- Poslednjeg dana kada smo Lavu rekli da moramo da idemo kući, briznuo je u plač uz tužnu rečenicu: Ja neću iz ovog hotela da idem, meni se ovde sviđa. Možda je to najbolji opis koliko nam je bilo lepo. Čini mi se da ni mesec dana odmora na takvom mestu ne bi bilo dovoljno. Po povratku kući, angažovala sam se da nađem vrtić za sina, pošto smatram da je sada kada ima tri i po godine, pravo vreme da se socijalizuje i provodi vreme sa vršnjacima. Vrtić koji smo izabrali ima bilingvalnu nastavu, na engleskom i srpskom, a nudi i neke neobične programe kao što je plivanje, rad na računaru i slično. Sad nam predstoji period adaptacije, ali već smo počeli da pričamo o tome i vidim da mu se ideja da provodi dan sa decom sviđa.
Posle perioda relaksacije, bračni par Lečić ponovo se posvetio uobičajenim radnim obavezama.
- Leka je već dan po dolasku sa mora išao na Ohridsko jezero sa predstavom Rođendan gospodina Nušića, dok sam se ja posvetila radu na završavanju master studija, a čeka me i emisija Sat, dva, koju vodim svakog ponedeljka na televiziji  Pink. Uskoro počinju i snimanja Bravo šoua“. Moj suprug ima mnogo ponuda za snimanje serija i filmova, tako da nas u narednom periodu oboje očekuje mnogo posla. Između ostalog, tu je i druga sezona rada edukativnog centra Lekart, u kome imamo i neke novitete. Nikola Pejaković nam se pridružio i radujemo se što će on voditi grupu koja će se baviti pisanjem scenarija i kreativnim pisanjem, jer čini mi se da je osnovni problem našeg teatra, ali i domaće kinematografije što nema dovoljno dobrih priča. Početkom septembra biće organizovana audicija za prijem novih članova, jer je prva generacija uspešno završila godinu i nastavlja sa naprednim nivoom - zaključuje Nina Radulović-Lečić.

Piše: Ivana Nikolić; Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti