Nikolina Pišek: Nezaboravan provod u Kanu u društvu svetskog džet seta

Nikolina Pišek: Nezaboravan provod u Kanu u društvu svetskog džet seta

Autor: | 13/06/2014

0

Zahvaljujući najmoćnijoj evropskoj filmskoj manifestaciji već šezdeset sedam godina, početkom leta, mondenski grad na Francuskoj rivijeri pretvara se u oazu glamura, "postoskarovsko" sastajalište holivudskih zvezda, lansirnu rampu nezavisnih ostvarenja i mesto enormnog interesovanja medija. Objektivi fotoaparata ove godine bili su upereni i u hrvatsku lepoticu Nikolinu Pišek, koja se sa suprugom Vidojem Ristovićem prepustila čarima Azurne obale.
- Kanski festival uvek je bio mnogo više od festivala. Ceremonijalna otvaranja, promocije holivudskih blokbastera, rituali dodele "Zlatnih palmi", gosti iz celog sveta i reporteri koji ih prate u stopu, skupi hoteli, jahte u luci, ekskluzivne zabave... I, naravno, turisti i brojni obožavaoci, koje ne mrzi da doputuju s drugog kraja globusa kako bi se, čuvajući danonoćnu stražu pored crvenog tepiha, “ogrebali” za neku filmsku zvezdu. U njima čuveni festival nikada nije oskudevao. Već šezdeset sedam godina, sve one vole baš da “padnu” na jednu od najlepših mediteranskih obala - kaže Nikolina za "Hello!".

Poznati par nije želeo da propusti "amfAR", ekskluzivnu žurku rezervisanu za pripadnike istinskog džet-seta. Ne skidajući osmeh s lica, Nikolina je oduzimala dah u elegantnoj toaleti mladog hrvatskog dizajnera Manuela Maligeca. Atraktivnoj voditeljki i njenom suprugu društvo je pravio Milutin Getsbi, globalni direktor Fondacije “Novak Đoković” i jedan od organizatora prestižnog događaja.
- Sa tradicijom dužom od dve decenije i impozantnim spiskom zvanica “amfAR” je zaista monumentalni događaj. Zabavi je prisustvovalo oko šest stotina raspoloženih gostiju, koji su na čuvenoj aukciji izdvajali basnoslovne sume novca da bi pomogli Fondaciju. Nažalost, vremenska skučenost nije dozvolila da se neko sa naših prostora angažuje i odvoji bar jedan predmet za žrtve poplavljenih područja, što bi bilo veoma korisno. Čin licitiranja zapravo je najinteresantniji deo zabave. Jači pol najviše je privukao raritetni “mercedesov” oldtajmer, dok su moju pažnju osvojili interesantni komadi nakita i jedan rani Pikaso. Na aukciji je ponuđeno i četrdesetak crvenih haljina najpoznatijih dizajnera današnjice, koje su otkupljene za iznos od pet miliona evra. Pretpostavljam da su pripale nekom kolekcionaru, budući da su prilično nenosive.
Svetske agencije, čiji su fotografi pratili "amfAR", objavile su slike na kojima je zanosna voditeljka u društvu Leonarda Dikaprija, braće Dina i Dena Katena, vlasnika modnog brenda "Dsquared2", i Končite Vurst, intrigantne pobednice "Evrosonga". Katenovi su imali samo reči hvale za kreaciju koju je nosila, a sa poželjnim glumcem provela je neko vreme u ćaskanju, ali Nikolina je vrlo uzdržana u komentarisanju zvanica.

- Na jednom takvom događaju nije neobično fotografisati se ili ćaskati sa ostalim gostima, nezavisno od toga koliko su visoko pozicionirani u svojim profesijama. Zabave poput ove baš i služe za neformalno druženje zvanica i ne bih tome pridavala poseban značaj. Pohvaliću se, eto, da mi je prijalo što su modni kreatori Din i Den novinaru “Njujork tajmsa” pohvalili haljinu koju sam nosila. Posebno što je reč o mladom dizajneru koji će zasigurno napraviti karijeru.

Nikolina i Vidoje u Francuskoj su proveli sedam dana, koje su iskoristili za opuštanje i odmor, a voditeljka priznaje da ove godine nije pogledala nijednu filmsku projekciju, iako mnogi u Kan upravo zbog toga i dolaze.
- Iskreno, više ne mogu da izbrojim koliko godina u ovo doba godine odlazim na Azurnu obalu. Što privatno, ali i zbog posla, dok sam radila na Hrvatskoj televiziji. Sva ta gužva, napetost i jurnjava isuviše opterećujuće deluju na mene, pa sam poželela i da apstiniram od odlaska u Kan. Nisam pogledala nijedan film, ali smo zato putovali obalom, posetili Antib, Nicu i Monte Karlo, uživali u prirodi, lepoti i mirisima jedinstvenim za taj deo planete. Odmarali smo se i provodili, bez ikakvog opterećenja, što nam je i bio cilj - završava zanosna voditeljka.

Piše: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Privatna arhiva

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još