Nikolina Pišek: Osećaj kada sam prvi put ugledala kćerku bio je neverovatan

Nikolina Pišek: Osećaj kada sam prvi put ugledala kćerku bio je neverovatan

Autor: | 17/12/2014

0

Poznato televizijsko lice Nikolina Pišek i njen suprug Vidoje Ristović prošlog utorka postali su roditelji devojčice, koja je na svet došla carskim rezom. Iako se tokom trudnoće spekulisalo da će se tridesetosmogodišnja Hrvatica poroditi u Nici, kao mnoge pripadnice svetskog džet-seta, lepa voditeljka je svoje drugo dete donela na svet u porodilištu u Petrovoj, u Zagrebu. Iako je u izjavama pre porođaja nagovestila da će devojčici dati ime prema nazivu romana jednog poznatog pisca, ponosna majka i njen suprug još nisu odlučili kako će se zvati njihovo dete.
- Gledam je i razmišljam koje ime joj najviše pristaje. Na spisku su mi uglavnom samo kratka imena, nema dugačkih, tako da će najverovatnije biti neko jednostavno. Gledam na koje ime kako reaguje, na koje se namršti, na koje se nasmeje, a na koje klimne glavom - za magazin "Hello!" kaže Nikolina, naglašavajući da je bilo različitih ideja, ali da će konačnu odluku o imenu bebe doneti ona.
- Vidoje je prepustio meni da odlučim kako će se kćerka zvati. Bilo je nekih predloga od članova porodice, ali ih ne slušam, jer svi oko mene imaju potpuno različito mišljenje. Neki mi predlažu tradicionalna imena, a ima i onih koji mi sugerišu neka potpuno neobična, koja su meni neprihvatljiva. Zakonski imamo još dosta vremena da smislimo ime, ali mi ćemo to uraditi ovih dana.


Popularna Nikolina, koja je po drugi put postala majka, nasuprot lekarskim savetima priželjkivala je da se i ovog puta porodi prirodnim putem.
- Bebu sam donela na svet carskim rezom u trideset devetoj nedelji. Rođena je u predviđenom terminu, a preporuka lekara bila je da se porodim na taj način kako bismo izbegli rizik od eventualnih komplikacija ili hitni carski rez koji je mogao da usledi da sam insistirala da se porodim prirodnim putem. Moram da priznam da sam se pomalo pribojavala carskog reza. Prvi put sam se porodila prirodnim putem i već sam imala iskustvo i znala kako to izgleda. Ali kada konačno ugledaš to "čudo", shvatiš da svi ti bolovi posle operacije i nisu tako strašni. To je kao da nekoga poznaješ sve vreme, kao da ste razgovarali devet meseci, da ste živeli zajedno i voleli se, i onda se ugledate i odmah prepoznate - emotivno opisuje Nikolina svoj prvi susret sa kćerkom.
- Osećaj kada sam je ugledala bio je neverovatan. Videla sam je tek kasnije, nakratko, jer sam bila pod dejstvom anestezije, pa su čekali da izađem sa intenzivne nege. Vidoje je prvi video našu kćerku, dva minuta posle rođenja.
Zgodnoj Hrvatici najviše je značila podrška supruga, koji je sve vreme bio ispred operacione sale iščekujući lepe vesti.
- Mnogo mi je značilo što je Vidoje sve vreme bio uz mene. Nije mogao da uđe u operacionu salu, ali sam znala da je ispred i bilo mi je mnogo lakše. Bilo mi je neprihvatljivo da sa mnom budu prijateljice, kao što je to slučaj sa nekim ženama. Rođenje deteta je intiman trenutak, koji sam želela da podelim samo sa njegovim ocem, sve ostalo bi zapravo bila neka vrsta smetnje. U tom trenutku bili smo dovoljni samo nas dvoje, i niko više - kaže voditeljka koja je do porođaja bila angažovana u emisiji "Bulevar", na televiziji "B92". Na kraju razgovora za "Hello!" Nikolina kaže da su ona i suprug svojim najbližima već predstavili najmlađeg člana porodice.
- Svi iz porodice su videli bebu, a ko je nije video uživo, video ju je na fotografiji koja je nastala dva minuta posle njenog rođenja.

Piše: Zvezdana Milovanović, Life Content
Foto: Life Content; Marija Matijašec

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još