Jelena Ristić: Modni eksperiment u humane svrhe

Jelena Ristić: Modni eksperiment u humane svrhe

Autor: | 13/07/2013

0


Jelena Ristić, emotivna partnerka najuspešnijeg tenisera na svetu Novaka Đokovića, nikada nije izgledala lepše nego u letnjim izdanjima britanskog brenda "Figleaves", za koji je nedavno uradila zanimljiv editorijal. Pošto se zna da je to učinila u dobrotvorne svrhe, odnosno da je na taj način prikupila sredstva za humanitarnu fondaciju "Novak Đoković", na čijem je čelu, onda ceo događaj dobija značajniju dimenziju.
Jeleni nije bilo teško da izabere omiljene delove garderobe u kojima će se slikati, počev od tropskih printova, preko crne večernje haljine, do upečatljivih mornarskih šara. Ali, Ristićevoj je značajnije od pokazivanja svoje lepote i atraktivnog izgleda bilo da ukaže na potrebu da se pomogne i poboljša obrazovanje dece čiji roditelji ili sistem nisu u stanju sami da učine nešto više.
Fondacija "Novak Đoković" je, upravo, organizacija koja to čini, a lepa dvadesetšestogodišnjakinja ima aktivnu ulogu u obnavljanju vrtića, ulepšavanju školskih dvorišta, pomaganju porodica i u celokupnom radu sa mališanima u Srbiji kako bi ostvarili svoje potencijale i ispunili snove.
- Osećala sam se veoma udobno i prijatno na snimanju ovog editorijala za "Figleaves", a sve što sam obukla odlično mi je stajalo. Svaka čast za ovaj brend u kome žena može da se oseti lepom i punom samopouzdanja - za magazin "Hello!" kaže Beograđanka koja je editorijal snimila u Monaku, gradu u kome živi sa dugogodišnjim emotivnim partnerom Novakom Đokovićem.

Ristićeva je kolekciju nazvala zabavnom, glamuroznom i egzotičnom i istakla je da najviše voli da nosi kaftane. Na predlog da se bavi modelingom samo se skromno nasmejala, a u priči o letnjim temama otkrila je da su Maldivi njena omiljena destinacija za odmor.

- Ta ostrva su tako lepa i mirna. Volim topla mora, dosta sunca i dobru hranu - kaže Jelena koja je pozirala poput profesionalnih modela, a razoružavajućim osmehom osvojila je celu ekipu saradnika tokom fotografisanja.
Rad na čelu Fondacije "Novak Đoković" sastavni je deo Jeleninog života.
- Radimo naporno svakog dana, cele godine, da bismo unapredili obrazovanje dece na marginama u Srbiji, jer znanje je nešto što niko neće moći da im oduzme. Posebnu pažnju usmeravamo na predškolsko obrazovanje i cilj nam je da ga svoj deci u našoj zemlji omogućimo, što danas nije slučaj. Više od pedeset jedan odsto mališana nije upisano u predškolske programe, zbog siromaštva, nedostatka prostora u vrtićima, prevelike udaljenosti ili što njihovi roditelji ne shvataju koliko je to važno za njihovo odrastanje. Tužno je što su neka deca prvi put uzela knjigu u ruke tek sa šest godina - priča Jelena koja je završila prestižni Ekonomski fakultet u Milanu. Njeni saradnici često ističu da je ona timski igrač, da je strpljiva i pažljiva u komunikaciji i da veoma ceni tuđe mišljenje. Nedavno je govorila o svojoj porodici, koja joj je velika podrška i oslonac.

- Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima. Najlepše od svega je što sam u ocu videla odobravanje i osnaživanje te mamine lavovske crte. Zbog takvih roditelja, i sestra i ja se trudimo da budemo samostalne, te da ne čekamo da nam bilo šta padne u krilo, već se borimo za to. Savetovala bih i ostale mlade žene da se svim srcem bore za ono u šta veruju - iskrena je Beograđanka karakterističnog iskrenog osmeha.
Planovi Fondacije, čija je ona direktorka, veoma su ambiciozni.


- „Figleaves“ nam je pomogao svojom donacijom, koja nam znači jer će biti usmerena na brojne projekte. Jedan od njih, koji već sprovodimo, je otvaranje četiri predškolska centra u Srbiji, gde će više od stotinu dece dobiti šansu da stekne visokokvalitetne obrazovne programe i razvije talenat pre nego što se upiše u obaveznu školu. Odnedavno kao naš globalni ambasador pridružila nam se i Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka, koja planira da dođe u našu zemlji i pokloni svoje knjige. Finansiramo i trogodišnji program „Unicefa“, čiji je cilj preventivno delovanje da deca iz porodica u kojima je prisutan rizik od razvoda ne odlaze prerano u institucije, već ostanu u porodici. Finansiramo i brojne druge programe za decu, poklanjamo knjige, igračke, nagradili smo i mališane biciklima za njihov odličan uspeh u školi - ne krije zadovoljstvo Jelena dok priča o planovima za naredni period. Poznata Srpkinja organizuje dva humanitarna događaja za prikupljanje novčanih sredstava ove godine, slična onom u Njujorku 2012. kada je prikupljeno milion i četiristo hiljada dolara.

- Prvi humanitarni događaj organizovan je u Londonu, 8. jula, a drugi će biti 10. septembra u Njujorku. I ovog puta očekujemo dobar odziv kako bismo sakupili značajna sredstva za decu Srbije - kaže Ristićeva, na koju je njen emotivni partner, srpski teniski as Novak Đoković veoma ponosan.
Često u intervjuima naglašava koliko mu je važno što pored sebe ima kvalitetnu devojku kao što je Jelena i ističe da je s vremenom njihova ljubav sve snažnija.
- Nas dvoje smo dugo zajedno i zaista smo prošli kroz mnogo toga. Ona je bila uz mene i pre nego što sam postao slavan, tako da me vrlo dobro poznaje, ponekad bolje nego što sam sebe poznajem. Njena podrška mi neverovatno mnogo znači. Nas dvoje se mnogo volimo i raduje me što je naša ljubav s vremenom sve jača. Kada je reč o tako važnim odlukama kao što je venčanje, oboje bismo želeli da ona bude spontana, a ne isforsirana od strane medija. Jelena i ja smo sigurni u našu ljubav, a pod našim uslovima ćemo je i ozvaničiti. Emocionalna stabilnost i ispunjenost su za mene neverovatno važni. Pored Jelene sam našao mir. Ona je ponosna na mene i srećna je što mogu da radim ono što najviše volim. Ja sam ponosan na nju, jer verujem da uz svu tu pažnju i obaveze zaista nije lako biti moja devojka. Često sam umoran ili previše koncentrisan na predstojeće mečeve. Moje raspoloženje često varira, ali me ona potpuno razume i apsolutno podržava. Prepuna je energije i to ne prestaje da me fascinira kod nje. Uvek se smeje i uvek stvari gleda pozitivno - ne skrivajući ponos rekao je slavni Beograđanin o svojoj lepšoj polovini, koja u svetskoj javnosti važi za lepoticu. Zato su i slike koje je načinila pozirajući u odeći brenda „Figleaves“ izazvale odlične komentare svetske javnosti, koja je nekoliko dana posle fotografisanja objavljivala tekstove uz slike. Svi svetski mediji složili su se da je Jelena, osim što je prirodna lepotica, okrenuta pravim životnim vrednostima jer je njena manekenska uloga ispred fotoobjektiva imala isključivo humane ciljeve.


Autor: Life Content COPYRIGHTED

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti