Jelena Ristić: Novak mi je u jednom trenutku rekao da više ne možemo ovako

Jelena Ristić: Novak mi je u jednom trenutku rekao da više ne možemo ovako

Autor: | 08/01/2014

0


Kao neizostavni deo svih uspeha tenisera Novaka Đokovića, njegova verenica Jelena Ristić je stekla veliku popularnost, iako se o njoj, u suštini, malo zna.

- Nisam osećala potrebu da "iskačem" iz okvira moje uloge, a to je da sam Novakova devojka. Ni sada je ne osećam jer stvarno uživam u životu i nemam potrebu da vičem na sva zvona, iako sam presrećna. Ja koristim priliku da pomognem nekom drugom - rekla je Jelena, koja je i direktorka fonadacije “Novak Đoković”, gostujući u emisiji “TV lica” koja se emituje na RTS-u.

Jelena je istakla kako joj je porodica pružila dosta toga, kao i oslonac i “krila da poleti visoko”, zbog čega im je neizmerno zahvalna. Kada je bila mala od Deda Mraza je želela samo jedno:

- Petice. Bila sam veliki štreber. Od malih nogu smo u porodici pričali o tome da odemo u inostranstvo da studiramo. A to je značilo da moramo da budemo najbolji u školi i da doprinesemo nekom stipendijom, jer roditelji sami to ne bi mogli da nam omoguće - iskreno priča Jelena koja se prisetila i devedesetih kada su joj u Beogradu, na ulici “skinuli” patike:
- Bosa sam se vratila kući. Moja tadašnja simpatija me je na krkačama nosila, da se ne isprljam. To je bilo na Dorćolu, gde sam na bazenu "25. maj" provodila letnji raspust - prisetila se Jelena ružnih devedesetih.

Jelena nije dozvolila da je džet set “pokvari”, a zbog toga je i jedna od miljenica, stroge urednice američkog “Voga”, Ane Vintur.

Uporedo sa njenim školskim uspesima, Novak Đoković je beležio uspehe na teniskom terenu.

- Sa Novakom sam napravila balans u vezi. On je iz nedelje u nedelju napredovao u svojoj karijeri, dok se studiranje odužilo - tu je jedan ispit, drugi, nikad kraja. Zbog toga smo mi od svakog mog ispitnog roka pravili "Grend slem". Uvek smo poštovali jedno drugo i nismo jedno drugom ugrožavali ambicije - osvrnula se Jelena na njihove uspehe.

U početku je, za njih dvoje, problem razdvojenosti bio gotovo pa nepremostiv.

- Kako smo se viđali, to je bila naučna fantastika. Ja sam studentkinja koja je finansijski jedva otišla u inostranstvo, a on je bio teniser koji isto tako nije imao para da finansira skup put. Avioni su za nas bili svemirske letelice, mi to nismo mogli da dostignemo. Dovijali smo se kako bismo se viđali, kako bi naša veza uspela. Ali on je čak dolazio i na moj ispit, sedeo bi u poslednjem redu dok sam ja bila napred, što mu je profesor dozvoljavao. On tada, naravno, nije bio poznat. Uvek mi je pružao podršku, kao i ja njemu na turnirima - ispričala je Jelena.

Posle studija, ona se zaposlila, pa su počeli da žive zajedno.

- Posle tri godine zabavljanja, došli smo do prekretnice i odlučili da počnemo da živimo zajedno. Međutim, u Monaku je mnogo teško naći posao. Ja sam se, igrom slučaja, zaposlila u jednoj naftnoj kompaniji. Radila sam tamo godinu dana i to je bila “nemoguća misija” za našu vezu. U jednom trenutku Novak mi je rekao: “Ljubavi, ne može ovako”. Zato smo tražili neko drugo rešenje - rekla je Jelena i dodala da život pored jednog tako uspešnog i ostvarenog sportiste, kao što je Novak iziskuje i mnogo odricanja.

jelena i novak

Izvor: Blic
Foto: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još