„Budva na pjenu od mora“: Nova sezona snimanja uzbudljive sage

„Budva na pjenu od mora“: Nova sezona snimanja uzbudljive sage

Autor: | 16/06/2012

0

Na teritoriji opštine Budva počela je druga sezona snimanja hit serije „Budva na pjenu od mora“, koja je sa velikim uspehom emitovana na televiziji „Prva“. Ova veoma gledana serija reditelja Milana Karadžića trenutno se prikazuje u Hrvatskoj, gde beleži veliki rejting, a uskoro će početi sa emitovanjem u Makedoniji, Sloveniji, Albaniji i Ukrajini.
Snimanje druge sezone serije trajaće do 16. jula, a setovi će se, osim na teritoriji opštine Budva, raditi i u Baru, Tivtu, Podgorici i Žabljaku.
Pored stare glumačke postave, u seriji koja opisuje sukob sistema vrednosti dve crnogorske porodice, čiji su potomci u ljubavnoj vezi, uvedeni su i novi likovi koje će igrati: Bojana Maljević, Marija Karan, Nina Janković, Danina Jeftić, Mirko Vlahović i drugi glumci. Biće snimljeno dvanaest novih epozoda, a teren su u Budvi najpre „pripremili“ braća Karadžić - reditelj Milan i producent i glavni glumac Milutin - Mima, koji igra lik kontroverznog biznismena Savu Bačića.
- Snimanje je počelo nedavno, atmosfera među starom ekipom je bolja otkako su nam se pridružili novi mladi glumci kao osveženje. Snimamo scene  u Podgorici i na primorju, gde ćemo se zadržati do početka jula, kada ćemo se preseliti na planinu Žabljak. Na toj relaciji ćemo biti do 1. jula, kada prelazimo na Žabljak. Tu ćemo snimati petnaest dana - energično za magazin „Hello!“ izjavljuje Milutin, čiji lik Save dobija veću oštrinu u nastavku serije koja će biti emitovana od jeseni.
- Mislim da je nastavak priče veoma intrigantan i da će još više zainteresovati gledaoce. Uvođenje novih likova, među kojima su poznata glumačka imena, biće interesantno zbog same radnje, a i zbog popularnosti glumaca. Dame koje se priključuju ekipi su Danina Jeftić i Nina Janković - kaže Milutin, koji najavljuje emitovanje serije od sredine oktobra.
Na njegove reči nadovezuje se režiser Milan Karadžić:
- Postojao je problem s lošim vremenskim prilikama, ali iako nije počela sezona za turiste, grad je pun stranaca, što seriji daje živu notu. Meni se dopada što smo priču „proširili“ van Budve i što ćemo radnju na kraju snimanja pomeriti na sever Crne Gore, do vikendice Sava Bačića na Žabljaku. Scenografija Budve je odlična za snimanje, ja volim taj grad u kome sa porodicom provodim šest meseci svake godine. Veoma je živ grad, što posebno doprinosi slici. Mislim da je Stevan Koprivica, koji piše scenario, bio odličan odabir, a mi smo od ranije pokazali da smo uspešan tandem.
Glumac Andrija Milošević za magazin „Hello!“ kaže da ekipa „Vision Teama“, koja snima seriju, funkcioniše kao porodica:
- Na setu je divno, mi smo poput porodice. „Domaću ekipu“ činimo Mima Karadžić, njegov brat Milan, s kojim sarađujem već sedamneaest godina, kao i scenarista Koprivica, koji me je oduševio nastavkom priče. Kao glumcu mi je drago što se naši likovi nadograđuju, situacija se komlikuje i priča koja je napisana vrlo hrabro postaje triler. Radnja serije se razvija u odličnom smeru pa verujem da će gledaoci uživati u novim nastavcima.
Nina Janković, nova u ekipi uspešne serije, za magazin „Hello!“ sabira utiske o snimanju:
- Upoznala sam divne glumce za nekoliko snimajućih dana koje sam do sada imala. U seriji igram kćerku Milorada Mandića Mande, koji mi je mnogo pomogao uoči snimanja scena. Zajedno smo čitali tekst i mislim da je Manda genijalac. Inače, nismo imali mnogo sreće s vremenom, ali nadam se da će se uskoro prolepšati vreme i da ćemo imati dobre uslove za snimanje.

Piše: Nadežda Jokić
Foto: Maja Kovijanić i Balša Gobović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti