Viktor Troicki: Uz ljubav do cilja

Viktor Troicki: Uz ljubav do cilja

Autor: | 26/04/2012

0

Uspešni teniser Viktor Troicki posle učešća u "Dejvis kupu" iskoristio je da  nekoliko slobodnih dana provede u Beogradu, gde je imao priliku da se druži sa porodicom i prijateljima. Boravak u rodnom gradu sportista je iskoristio i da otvori novu "Adidas" radnju, ali i da vernim fanovima podeli autograme. Dvadeset sedmi igrač na „ATP“ listi posle nešto lošijeg perioda spreman je za nove pobede, a njegov cilj je da do kraja godine bude jedan od deset najboljih tenisera.
- Trudim se da svakim danom napredujem. Moje trenutne ambicije su da se što pre vratim među prvih dvadeset igrača i verujem da ću uspeti u svojim namerama, a posle toga želim da budem u prvih deset. Prošle godine sam bio dvanaesti u jednom trenutku što mi je najbolja pozicija u karijeri. Bio sam blizu svog cilja, ali nadam se da ću ove godine postići ono što želim - priča Viktor koji je Uskrs proveo u Monte Karlu.
- Nažalost, godinama propuštam važne praznike jer sam stalno na turnirima. Za Božić sam uvek u Australiji,  dok se za Uskrs ponekad dogodi da budem kod kuće, ali to je retko. Ovog puta je sa mnom u Monte Karlo pošao moj otac i njegovo prisustvo mi je mnogo značilo. Trudim se da me na turnirima uvek prate roditelji ili devojka.
Posle višemesečnog raskida, Viktor je pre manje od godinu dana obnovio  dugogodišnju vezu sa manekenkom Sunčicom Travicom koja ga u poslednje vreme često prati na turnirima.
- Volim da putujem sa Sunčicom na turnire jer mi njeno prisustvo mnogo znači. Dobro je kada je sa tobom neko sa kim možeš o svemu da razgovaraš i ko te razume, tako da mi uvek ulepša boravak na turniru. U poslednje vreme sve češće putuje sa mnom i trudimo se da uskladimo obaveze kako bismo što više bili zajedno. Nažalost, to nije uvek moguće jer i ona ima svoj posao. Podrška koju mi pruža mi je dragocena - kaže Troicki, koji je nedavno proveo deset dana u Majamiju sa devojkom.
- To je mesto gde sam živeo tri godine tako da dobro poznajem grad i rado odlazim tamo. I devojka je ranije putovala sa mnom u Majami, ali ovog puta nam je bilo veoma lepo. Iako nisam imao mnogo slobodnog vremena jer sam igrao, dobro smo iskoristili boravak.
Poznati sportista je posle života u Majamiju, svoj mir i najbolje mesto za treninge pronašao u Nemačkoj gde trenutno živi, ali uvek kada ima slobodno vreme trudi se da poseti Beograd.
- Moja baza je trenutno u Nemačkoj, ali najveći deo godine provodim na turnirima, pa ni tamo nisam često. S druge strane, kada imam slobodne dane, volim da dođem u rodni grad gde takođe treniram i često nemam vremena da uradim sve što želim - kaže Viktor kome je kao i svakom profesionalnom sportisti najvažnije dobro zdravlje.
- Na sreću, do sada nisam imao zdravstvene probleme, ali izuzetno se trudim da redovno vežbam i mnogo pažnje posvećujem ishrani. To mi mnogo znači i verujem da ni u budućnosti neću imati probleme sa zdravljem - zaključuje simpatični teniser.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti