Irina Radović: Nezaboravno proputovanje turskom obalom

Irina Radović: Nezaboravno proputovanje turskom obalom

Autor: | 16/06/2012

0

Simpatična televizijska voditeljka Irina Radović nedavno je provela sedam nezaboravnih dana obilazeću gradove u Turskoj. Tridesetpetogodišnja novinarka, koja je gledaoce godinama osvajala pozitivnom energijom, pripremljenošću za razgovor pred kamerama sa sagovornikom i urođenom spontanošću obišla je Antaliju, Belek i Kemer, na proputovanju koje je organizovala turistička agencija „Big Blue“. Plavuša, rodom iz Gornjeg Milanovca, sa stalnom adresom u Beogradu, raspoloženo govori o utiscima iz Turske u razgovoru za magazin „Hello!“.
- Divno sam se provela na putovanju koje je bilo besprekorno organizovano. Moj omiljeni hotel „Glorija Sereniti“ je u Beleku. Inače, Belek je mesto sa ekskluzivnim hotelima u antalijskoj regiji i posebno mi se dopalo što ima mnogo zelenila u toj oblasti i divnih plaža. Moja destinacija za odmor u avgustu će sigurno biti Turska, jer se u hotelima posebno vodi računa o sadržajima za decu. Za zanimaciju mališana tu su akvaparkovi, animacije, bazeni sa toplom morskom vodom i slično - kaže majka preslatke Iskre, koja će u septembru napuniti četiri godine.
Irina, koju krasi vedar optimistički duh kaže da je na nju najjači utisak ostavilo nekoliko kulturno-istorijskih znamenitosti koje je videla, kao i najviša planina u Turskoj.
- Taurus je najviši planinski venac u Turskoj koji doseže 2.365 metara, koliko je visok Tahtali, planinski vrh iznad Kemera. Bili smo u Miri Kekovoj, gde je grobnica svetog Nikole, i gde su Venecijanci moreplovci ukrali njegove mošti i preselili ih u Veneciju. Interesantan je i Aspendos, autentičan amfiteatar, gde se održavaju predstave velikih plesnih trupa poput "Troje" - u dahu govori zgodna novinarka. Dalje prepričava doživljaje sa putovanja:
- Pošto je serija "Sulejman Veličanstveni" na „Prvoj“ televiziji osvojila sve gledaoce i mi smo u našoj velikoj ekipi imenovali sultana i sultaniju, tako da su bilesimpatične šale koje smo pravili na tu temu. Što se tiče Turaka koje sam imala priliku da vidim, oduševljena sam koliko su vredni, odgovorni, a vrlo nasmejani i gostoprimljivi. Hrana je bila fantastična, a turski slatkiši su bili moj favorit.
Šarmantna voditeljka ovoga puta nije povela kćerku Iskru, što joj je teško palo budući da se skoro nikada ne razdvaja od svoje mezimice.
- Mnogo mi je nedostajala. Kupila sam joj lutku koja igra i peva, kojoj je dala ime Bina. Pošto u Turskoj najviše među turistima ima Rusa, lutka izgleda kao prava Ruskinja, a igra uz turski melos. Meni je sve to bilo neobično, ali je dete presrećno - kroz osmeh kaže Irina, koja opisuje avanturu šopinga sa cenkanjem u ovoj zemlji istoku.
- Turci bukvalno uvlače turiste u radnje u nadi da će im nešto prodati. Našla sam savršenu, ali preskupu kožnu jaknu, ali pošto nisam stručnjakt za cenkanje, cenu sam spustila samo za pedeset evra, što mi i nije mnogo značilo - završava atraktivna dama, koja je sa koleginicama proslavila prvi rođendan emisije „Žene“, u kojoj je jedna od voditeljki.
- Rođendan smo proslavile specijalnom emisijom, a naše divne kolege su nas posle toga iznenadile tortama, šampanjcem, jagodama i pesmom "Divan dan".

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još