Irina Radović: Gađam direktno u centar

Irina Radović: Gađam direktno u centar

Autor: | 07/12/2012

0

Nije saglasna sa tvrdnjom da ženi nije uvek lako među ženama, zato što Irina Radović nije od onih koji se rukovode rigidnom podelom sveta na - muški i ženski.
Lako joj je, kaže, među ljudima koji joj prijaju, koji plene duhovitošću i ne kriju dobrotu. A teško joj je među onima suprotnog "kalibra". Dakle, pol je u ovoj priči nebitan.
Ipak, kao jedna od pet voditeljki emisije "Žene" dokazala je da su različiti stavovi među pripadnicama nežnijeg pola i te kako mogući, i da ponekad moraš da budeš i glasniji kako bi izneo svoje poglede. E, to je već ženska "stvar".
- Čar "Žena" je upravo u tome što se zasniva na različitim mišljenjima, pa i sukobljavanju. Zamislite emisiju u kojoj bismo jedna drugoj samo klimale glavom i govorile: "Da, da, da, draga moja - u pravu si, slažem se sa tobom". Pa ni drugarica kada se nađu u kafiću, ne razgovaraju tako. To su žene.
Uz rasprave ili ne, žene u čijem timu je Irina, pokrenule su mnoge značajne teme i toliko puta razgrnule prašinu sa fenomena o kojima se zna, ali se uglavnom ćuti. Voditeljka ne krije da se zbog toga oseća zadovoljnom i uvek na visokom zadatku.
- Kroz ovu emisiju, na ličnim primerima, ali i kroz ispovesti gostiju, pokazujemo ljudima da nisu usamljeni u svom problemu. Bavile smo se mnogim ozbiljnim temama, kao što su nasilje u porodici, kockanje, vantelesna oplodnja, ali i pričama u kojima gledaoci dobijaju praktične savete. Veoma sam srećna kada dobijem povratnu reakciju gledalaca ili gostiju kojima se život, zahvaljujući "Ženama", bar za mrvicu promenio nabolje.
Koje teme bi uskoro mogle da se nađu na "sudu" vaših dama?
- Mi uglavnom imamo isplanirane teme za naredna dva meseca i onda se svaka posebno (istraživački) posveti fenomenu koji je predložila. U narednim emisijama, biće i zabavnih, ali i onih manje zabavnih tema, koje su deo naše svakodnevice. I dalje razbijamo tabue, i dalje smo društveno odgovorne, i dalje, koliko smo u mogućnosti, sprovodimo humane misije. Trudimo se da budemo direktne i zabavne, nikako uopštene i patetične.
Uspevate li da dođete do reči u tim (preliminarnim) okvirima? Koja je u tom slučaju najglasnija?
- Sve smo vrlo glasne i jasne, a najčešće pričamo u isti glas. To je naš mali kreativni haos iz koga izlaze emisije koje publika voli.
Šta su vam "Žene" donele, a šta možda uskratile ili odnele?
- "Žene" su mi samo donele. I to - napredovanje u profesionalnom smislu i neka nova, divna prijateljstva.
Kada razmišljate o "epizodi" - "Treći kanal", koje su vam najjače asocijacije?
- Sva sam se raznežila. Eto, to mi je prva asocijacija. Tu smo se televizija i ja zavolele na prvi pogled. Tu sam se susrela sa tremom, sa uzbuđenjem prvog živog programa, sa divnim kolegama, sa kojima sam i danas nerazdvojna. Radili smo divne letnje programe, uživo iz Budve, kao i Olimpijadu iz Atine. Za nekoga ko je tada ima 23-24 godine, to je jedinstven doživljaj i iskustvo.
A u nastavku "serije" - "vi i Imoušn", šta preovlađuje?
- U to vreme je "Imoušn" bio prva produkcija koja je donela rijaliti program kod nas, a ja sam dobila šansu da radim dve emisije paralelno - "Velikog Brata" i "Sve za ljubav". Mnogo novog iskustva i znanja sam tu stekla, što je bila dobra nadogradnja na ono što sam ponela sa Trećeg kanala.
Otkako ste prešli na Prvu, šta je postalo prvo u vašem profesionalnom maniru?
- Mislim da svako od nas neguje i nadograđuje ono što ima u sebi. Uvek sam se vodila time da sam ja tu zbog gledalaca i gostiju, a ne oni zbog mene. Uvek me je pratilo to da "gađam" direktno u centar i da ne okolišam, a ako je pitanje škakljivo, na duhovit način sam dobijala odgovor. Vrlo sam konkretna, nema tu "uvijanja u oblande". Ipak, sve dobija poseban, vedar ton ako je začinjeno sa osmehom.
Kao profesorka srpskog jezika i književnosti, koje gramatičke i pravopisne greške ne opraštate ni svojim najbližim?
- Naježim se na pravopisne i gramatičke greške, naročito na mešanje - "jer" i "jel'", kao i na "trebaš" i "treba", pa na pisanje rečce "ne"... Mogu ja ovako do sutra, ali ljudi toliko ne vole da im se skreće pažnja na pravopis, da sam odustala. U tu grupu ne spadaju moji najbliži. Oni su za čistu peticu.
Šta kaže Iskra kada vidi mamu na televiziji?
- Iskra najviše voli da ide sa mamom na televiziju.
Hoćete li je "pustiti" da, ako poželi, bude voditeljka ili ćete je odvratiti od kamera?
- Samo ću pratiti njene želje i usmeravati je. Tako su radili i moji roditelji. Mislim da je najbolje osluškivati dete.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin