Ivana Jordan: Dani ispunjeni radošću

Ivana Jordan: Dani ispunjeni radošću

Autor: | 02/11/2012

0

Simpatična kantautorka Ivana Jordan sa svojim izabranikom Dušanom Antonijevićem pre mesec dana ostvarila se u ulozi roditelja. Ponosna majka dečaka i njen suprug, koji su se na večnu ljubav zakleli u junu prošle godine na intimnoj ceremoniji u prisustvu porodice i najbližih prijatelja, neizmerno su srećni što je njihova porodica bogatija za jednog člana. Mada se supružnici poznaju još iz detinjstva, tek pre dve godine shvatili su da su stvoreni jedno za drugo.
U njihovom domu sada je sve prilagođeno sinu Vuku, a srećni bračni par dane provodi pevajući mu uspavanke i vršeći sve one male stvari koje iziskuje beba. Enterijer dečje sobe za njihovog mezimca uredili su u tirkiznim tonovima i već sada prostor je ispunjen brojnim igračkama. Ponosni roditelji malenog Vuka u prvu šetnju izveli su u Tašmajdanski park, gde su i oni često boravili tokom odrastanja.
Pop pevačica, koja se porodila carskim rezom, za magazin "Hello!" prvo govori o tome kako je protekao porođaj i uzbuđenju koje je osetila kada je ugledala mališana.
- Želela sam da budem svesna sve vreme dok je porođaj trajao kako bih što pre upoznala to prelepo biće. Carski rez je protekao u najboljem redu i trenutak kada sam ugledala Vuka za mene je momenat neopisive radosti zbog koje mi je srce zaigralo i zbog koga su mi potekle suze radosnice. Obuzela me je takva euforija da sam jecala od sreće.
Bračni par je brižljivo pripremao kutak za malog Vuka koga su iz bolnice izneli u korpi koju su sami dizajnirali i ukrasili specijalno za svog naslednika.
- Kada smo se pripremali za veliki dan kada ću na svet doneti našeg sina, sve smo radili po osećaju i trudili smo se da oboje što više uživamo u tim slatkim obavezama kako bismo životni prostor prilagodili novom članu porodice. Plava boja prija bebama i odlučili smo se da njegova soba bude u tim nijansama. Insistirala sam na baldahinima i čipkanim romantičnim detaljima koji se u početku i nisu dopali mom suprugu, ali je, naravno, popustio i složio se sa svim mojim željama.
Tridesetpetogodišnja pevačica, u dogovoru sa izabranikom, u poslednjem trenutku je smislila ime za sina.
- Kada smo razmišljali o imenu, želeli smo da bude posebno i da, kada izgovorimo njegovo ime i prezime, možemo da zamislimo osobu u koju će naš sin izrasti. Smatramo da ime Vuk Antonijević odgovara jednom "opasnom" šmekeru sa kojim nema šale.
Iako prinova u porodici menja ustaljen način života, oboje se slažu da dolazak deteta ne menja značajno odnos roditelja već samo produbljuje emocije.
- Smatram da dete ne menja odnos, Dušan i ja smo posvećeni jedno drugome koliko i našem Vuku. Trudimo se da ne zanemarimo sitnice koje nam znače i dobrom organizacijom sve postižemo. Naravno, pomažu nam bake i deke koji su tu uvek kada zatreba.
Ivana odgovorno pristupaju roditeljstvu i mada je Vuk beba, bračni par svakoga dana razgovara sa sinom.
- Duboko verujem da razgovor i u ovom uzrastu znači, sa sinom često pričamo i veoma mu prijaju naši glasovi, umiruju ga. I dok sam bila trudna, imala sam običaj da razgovaram sa detetom jer verujem da postoji ta neverovatna mentalna veza roditelja i bebe, čak i kada je u stomaku.
Zadovoljna majka želi da vaspitanjem od sina načini samostalnu i razboritu ličnost koja će znati šta želi u životu.
- Mislim da je najvažnije da sina naučimo da se sam vaspitava, da ne mora za svaku sitnicu da pita roditelje za mišljenje, da ume da razlikuje dobro i zlo i prema tome se ophodi. Ako Vuk bude nasledio afinitet prema muzici, podržaćemo ga, ali bilo bi dobro da osim mog stvaralačkog duha i sklonosti prema maštanju od mog supruga nasledi korporativnu racionalnost. To bi bio idealan balans. Upravo zbog toga nas dvoje toliko idealno funkcionišemo jer se dopunjujemo.

Piše: Jelena Vlahović

Foto: Janko Petković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još