Ivana Jordan: Romantični dani u Toskani

Ivana Jordan: Romantični dani u Toskani

Autor: | 29/08/2011

0

Mesec i po dana pošto je svom izabraniku Dušanu Antonijeviću izgovorila sudbonosno “da” Ivana Jordan otputovala je na medeni mesec. Par, koji je zaljubljenik u Italiju, opredelio se svadbeno putovanje u ovoj zemlji . Sada su obišli Toskanu, u kojoj do sada nisu imali priliku da borave. Ivana je odlučila da upravo u ovoj italijanskoj oblasti provedu deset nezaboravnih dana, što je njen suprug rado prihvatio.
- Toskana, odnosno Firenca, kolevka je renesanse. Prekrasni predeli i rustični gradići odišu renesansnom atmosferom, dok su brežuljci prekriveni vinogradima i maslinjacima, koji blago trepere na prijatnom vetru, dovoljni razlog što smo baš Toskanu odabrali za naš medeni mesec. Duže smo planirali taj put, a ovo je bila odlična prilika i da ga realizujemo - priča Ivana koja se trudila da ona i suprug obiđu što više lepota ove regije. S obzirom na to da su putovali automobilom, mnogo toga su mogli da posete i kući su se vratili puni pozitivnih utisaka.
- Putovali smo automobilom što je zgodno jer možete da obiđete i najskrivenije predele. Bili smo smešteni u Firenci, ali smo obišli celu Toskanu, Sijenu, San Điminjano, San Donato, regiju Kjanti, Kastelinu in Kjanti. Išli smo i do Pize, do granice Livorna i u Jasolo, tako da smo osetili čari obe strane italijanske obale. Zaista nam je bilo uzbudljivo tih deset dana koji su nam proleteli, a opet imam utisak da smo bili mesecima.
Ivana i Dušan odabrali su luksuzni hotel u centru Firence, na obali reke Arno, u blizini znamenitog mosta Ponte Vekio. Uživali su u svim blagodetima koje ovaj objekat pruža, ali pravo opuštanje usledilo je kada su otišli u drugi hotel, u blizini Firence, gde je Dušan supruzi priredio iznenađenje koje ju je “oborilo s nogu".
- Iznenađenje koje mi je Dušan priredio me je oduševilo i ulepšalo mi ceo put. Nisam ni naslutila šta je smislio. Kada smo stigli u drugi hotel, smestili smo se u sobu koja se nalazi na četrnaestom spratu, odakle se pruža pogled na celu Firencu i okolna brdašca, što je divan ugođaj. Osoblje nam je donelo šampanjac, voće i čestitku kao dobrodošlicu. Celo popodne smo proveli u spa centru koji je Dušan rezervisao samo za nas dvoje. Odlučili smo da tog dana napravimo pauzu od dugih šetnji i obilazaka i prepustimo se odmoru u hotelu, a već narednog jutra nastavili smo putešestvije po najlepšoj italijanskoj regiji - sa osmehom govori Ivana.
Od svega što je videla pop pevačici su se najviše dopali regija Kjunti i toskanska sela.
- Posebno nam se dopao vrt vile “Gamberija” u Setinjanu, gde smo proveli predivne trenutke. Taj vrt važi za najlepši u Toskani. Posetili smo i palate “Vekio”, “Viti”, kao i predivan vrt „Boboli“, bogat fontanama, skulpturama, amfiteatrom i predivnim pogledom na Firencu. Večeri smo provodili u divnim restoranima. Uz večeru i vino, zvuci diskretnog, nadarenog uličnog svirača, koji na akustičnoj gitari izvodili napolitanske pesme, dodatno su obojili naše večeri divnim romantičnim tonovima - kaže Ivana, ističući da je njen odnos sa Dušanom, otkako su se venčali, postao dublji i lepši.
- Nema značajnijih promena, ali je sve nekako jače i lepše. Koliko god je naš odnos bio dobar i pre venčanja, iz dana u dan raste osećaj da nam tek predstoji nešto novo i jako. Vrlo je uzbudljivo - kaže pevačica koja se odmah po povratku sa medenego meseca posvetila poslovnim aktivnostima u studiju i koncertima.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još