EKSKLUZIVNO: Jovana Janković i Željko Joksimović upriličili su glamuroznu žurku povodom voditeljkinog tridesetog i pevačevog trideset devetog rođendana

EKSKLUZIVNO: Jovana Janković i Željko Joksimović upriličili su glamuroznu žurku povodom voditeljkinog tridesetog i pevačevog trideset devetog rođendana

02/05/2011

0

Raskošno i glamurozno, kako dolikuje velikim zvezdama, Željko Joksimović i Jovana Janković, zajedno, u elitnom restoranu u poslovnom centru „Ušće“, proslavili su svoje rođendane. S obzirom na to da je razlika između njihovih datuma rođenja svega pet dana, jer popularni pevač rođen je 20, a voditeljka „Jutarnjeg programa“ televizije „Pink“ 25. aprila, već drugi put njih dvoje proslavljaju rođendane istog dana. Kao i pretprošle i ove godine Željko i Jovana su na rođendansku zabavu pozvali najbliže prijatelje i poslovne saradnike. Poznati kao dobri domaćini, učinili su sve da se njihovi gosti provedu fantastično. Zbog preteranog poslovnog angažmana, za osmišljavanje dekora čitavog ambijenta u kome su priredili zabavu, lepa slavljenica angažovala je svoju prijateljicu Mariju Tarlać, čija se agencija bavi organizacijom različitih slavlja. Dvadeset četvrti sprat poslovnog centra „Ušće“, na kome je smešten restoran u kome su Željko i Jovana organizovali žurku, te večeri je bleštao od reflektora i svetlosnih efekata. Na tavanici bogato dekorisanog ambijenta bili su instalirani brojni reflektori koji su proizvodili različitu igru svetlosti. Restoran je bio umiven crno-belim tonovima, a okrugli stolovi prekriveni belim stoljnjacima sa svećnjacima i vazama sa belim i crvenim ružama, i stolicama sa crnim prekrivačem, bili su rapoređeni oko bine, koja je zauzimala centralni deo prostora. Dominantnu crno-belu dekoraciju dopunjavali su crveni lusteri kvadratnog oblika.
Magazin „Hello!“ imao je ekskluzivno pravo da zabeleži sve detalje gala rođendanske proslave Jovane Janković i Željka Joksimovića.
Zabava popularnog Laneta i izabranice njegovog srca bila je zakazana za dvadeset časova. Kada su došli u restoran, Željko i Jovan odavali su utisak srećnog para. Popularni pevač bio je odeven svečano, u crno odelo, dok je Jovana blistala u haljini prekrivenoj šljokicama bakarne i zlatne boje. Kada su se uverili da je restoran lepo dekorisan i da sve savršeno funkcioniše, zaljubljeni par je mogao da se opusti i lagodno dočekuje goste.
Među prvim zvanicama, raspoložen, kao i uvek, stigao je sa svojom suprugom Bane Obradović, menadžer zgodnog slavljenika. Ubrzo je stigao i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, inače, prijatelj slavljenika. Šarmantni ministar nije propustio priliku da se sa svakim u restoranu pozdravi. Dačić je najpre uživao u društvu Baneta Obradovića, da bi se kasnije pridružio ekipi „Pink“ televizije.
Zaduženi za dobru zabavu bili su članovi grupe „Kreativa bend“. Čim je simpatična pevačica, zanosnog glasa, zapevala pesmu Nine Badrić „Dabogda stane cili svet“, započeo je i prvi ples na podijumu za igru. Slavljenik je zamolio svoju dragu za ples, što je ona rado prihvatila. Željko je prigrlio ruku svoje devojke na srce i džentlmenski je poljubio. Sve oči bile su uprte u njih i taman kada je usledio zavodljivi okret, ples slavljenika prekinuo je dolazak Srđana Predojevića, najboljeg prijatelja i kolege Jovane Janković. Duhoviti voditelj je svoju prijateljicu obradovao raskošnim buketom cveća. Pesmom „Žena za sva vremena“ pevač „Kreativa benda“ oboma je čestitao rođendan.
Vidno raspoložene, na zabavu svojih kolega stigle su i pevačica Jelena Tomašević i novinarka Sandra Perović. Ipak, najveću pažnju privukao je dolazak Slobodana Živojinovića i njegove supruge Lepe Brene.
Pošto su se pošteno opustili uz šampanjac koji ih je čekao na ulazu u restoran, gosti su mogli da se počaste raznim ukusnim specijalitetima. Švedski sto bogato dekorisan obilovao je domaćim i mediteranskim specijalitetima. Pored obilja salata, mesnih đakonija, riba i morskih plodova, najinteresantniji deo trpeze bile su jagode oko kojih su bili servirani pršuta i sir. Pošto je bila izuzetno ukusna, hrana sa švedskog stola brzo je nestajala i istom brzinom dodavana.
Slavljenici su bili raspoloženi za igru, pa su samo u retkim trenucima sedali da se odmore.
Iako je muzika „Kreativa benda" bila više nego inspirativna, kulminacija raspoloženja nastala je kada je pevačica Jelena Rozga sa svojim bendom zapevala stare hitove grupe „Magazin“. Skoro svi gosti su ustali i zaigrali uz dobro poznate numere: „Bio si mi sjaj u oku“, Ljube se dobri, loši, zli“, „Niko ne zna kako sam te volela“ i druge. Najveselije su bile Jovanine drugarice. Posle jednog sata besprekorne svirke, dvadeset minuta posle ponoći Jelena Rozga prekinuta je vatrometom iz velikih prskalica koje su krasile postolje na kome se nalazila torta. Kada su ugledali svoje slavljeničke torte, Jovana i Željko su, poput dece, počeli da tapšu. Sa velikim osmehom na licu slavljenici su se nežno pogledali i ugasili svećice svako na svojoj torti. Torta na dva sprata, napravljena u čast slavljenice, bila je bele boje i ukrašena teget zvezdicama. Željkov slavljenički kolač bio je u obliku postolja za tompus. Pošto su pomislili želje i ugasili svećice, Jelena Tomašević im je zapevala „Danas nam je divan dan“, dok im je novinarka Sandra Perović sreću poželela pesmom „Mišel“. Odmah nakon toga gosti su se počastili slatkišima. Uživanjem u slatkom zalogaju, samo na tren, bio je prekinut ples slavljenika i njihovih gostiju. Ubrzo, sa prvim taktovima dobro poznatih pesama, rođendansko veselje nastavljeno je u istom duhu i potrajala je do ranih jutarnjih časova. Puni pozitivnih utiska slavljenici su zadovoljni otišli kući.
Posle gala proslave svoje utiske Jovana Janković i Željko Joksimović ispričali su za magazin „Hello!“.
Da li vam prija što ste u prilici da zajedno sa partnerom proslavljate rođendan?
Željko: Jovanin i moj rođendan su po datumima vrlo blizu. Moj je 20, a njen 25. aprila. Pretprošle godine prvi put smo zajedno upriličili veliku rođendansku zabavu. Prošle godine bila je znatno intimnija proslava. Ove, pošto je Jovana, budući da je proslavljala jubilarni rođendan, uzela cifru tri, koju i ja još imam, složili smo se da bi bilo lepo da napravimo zabavu za nešto širi krug prijatelja. Sve se poklopilo i bilo je veoma lepo.
Smatrate li da je prednost ili mana to što umesto dva slavlja vaš verenik i vi u istom danu slavite svoje rođendane?
Jovana: Mislim da je prednost, jer Željko i ja imamo isti krug prijatelja koji bi došao i na njegov i na moj rođendan. Zajednička proslava je lepa. Kada smo počeli da se zabavljamo, to smo prvi put tada uradili i mislim da bi mi sada bilo neobično da je drugačije.
U medijima se pominjalo da ste ovom prilikom pored rođendana proslavili u godišnjicu zabavljanja?
Željko: Ne, to nije istina. Ovom prilikom isključivo smo slavili naše rođendane.
Ko je osmislio celokupnu organizaciju zabave?
Jovana: Naša prijateljica Marija Tarlać. Ona nas svaki put pozitivno iznenadi. Radila je i Željkovu promociju i svaki put kad nešto radimo mi „krademo“ od nje neke savete. Ovog puta ovo je njen poklon za naš rođendan.
Haljina koju ste nosili na zabavi stigla vam je iz Milana?
Jovana: Haljinu sam dobila od moje jako dobre dugarice za rođendan. Ona ju je još pre mesec dana naručila iz Milana, tako da je bila drama hoće li stići na vreme. Budući da nisam znala šta da obučem, oduševila sam se poklonom.
Šta ste poželeli dok ste gasili svećice?
Željko: Moja želja je bila bazirana na pomisli da smo svi živi i zdravi. Da nam u životu sve krene prvo od dobrog zdravlja, a kasnije sve dolazi na svoje. Ne znam da li neko drugi nešto drugo zamišlja, ali ja gotovo uvek to pomislim.
Radujete li se poklonima?
Željko: Vrlo. Radujem se danu posle zabave, odnosno jutru kada otvorimo sve te divne poklone i u narednom periodu uživamo u njima.
Jovana: Maltene, svako ko je bio na našoj rođendanskoj zabavi postavio nam je isto pitanje: „Šta da vam kupim za rođendan?“ Ne osećam ja tu radost kada ugledam poklon, jer ga odmah stavim sa strane. U tom trenutku srećna sam jer vidim prijatelja koji je došao na moju zabavu.
Čime ste vi obradovali Jovanu?
Željko: To je deo intime koju ne bi želeo da otkrivam.
Imajući na umu sve što vam se na emotivnom planu izdešavalo u poslednje vreme, da li ova zajednička proslava rođendana za vas ima poseban značaj?
Željko: Kao što znate mediju su tu našu celokupnu situaciju preuveličali. Mi smo nastavili da funkcionišemo potpuno normalno. Dešavaju se razne stvari mnogim ljudima, s tim što smo mi dosta transparentni pa se kod nas dosta toga vidi. Naravno, nije ni bilo potrebe da išta krijemo. Ono što je previše intimno ostavljamo da ostane tako. Proslava našeg rođendana je zaista jedan lep događaj i potpuno se drugačije osećam u odnosu na pre dve godine kada smo prvi put slavili zajednički rođendan. Sada smo zreliji, možda smo i lepši.
Da li ste već zaboravili emotivnu buru kroz koju ste nedavno prošli?
Jovana: To što se nama desilo dešava se svakom čoveku, samo što se naše odmah čuje. U trenutku kada mediji vide da je to jako interesantno, onda počinju to da kite. Mislim da je za poznate ličnosti normalno to što se nama desilo i način kako je bilo plasirano u javnosti. Priznajem da je nezgodno, jer ljudi veruju i čitaju novine. Kada svakoga dana sebe vidite na naslovnim stranama, ali ne zbog posla, već zbog toga da li ste raskinuli veridbu ili ne, veoma boli. S druge strane, mislim da se tu nije desilo ništa spektakularno, nego smo javne ličnosti pa je sve intenzivnije.
Znači, ljubav između vas je jača nego ikada?
Jovana: Ljubav je tu sve vreme, ona nikada nije bila problem, nego kada pišete saopštenje za javnost šta da kažete medijima osim da se ljubav ugasila. Svi imaju istu floskulu koju koriste. Naša ljubav nikad nije prestala.
Proslavili ste trideset deveti rođendan. Plašite li se godina koje dolaze?
Željko: Nikako.
Vi ste sada proslavili jubilarni trideseti rođendan. Da li vam ova proslava znači više od prethodne?Jovana: Znači, mislim da je trideseti rođendan stvarno poseban kao i svaki jubilarni. Sećam se prvo je bio osamnaesti, pa dvadeseti, pa nekako dolazi taj trideseti. Stalno sam slušala te priče kako je u tridesetima sve drugačije. Tako da sam ja čekala taj trideseti da vidim šta će se promeniti. Mnoge moje drugarice imaju više od trideset godina i kažu da žive lepše nego ranije. Tad si mlad, ne znaš šta hoćeš i tražiš se. Od tridesete do četrdesete si u najboljim i najzrelijim godinama. Tako da se ja radujem tridesetom rođendanu.
Ne plašite se godina i bora koje dolaze?
Jovana: Sve godine nose nešto dobro. Mladost nosi nesigurnost, dok vam zrelost donosi psihičku stabilnost, što je važnije od dve bore više ili manje, pogotovo u dvadeset prvom veku kad svi nedostaci mogu lako da se uklone. Sada se osećam mnogo bolje i ne bih se vratila u dvadesete godine.
Planirate li da ovog leta posetite neku egzotičnu destinaciju?
Željko: Ovog leta ćemo ići negde bliže. Obično sve što uštedimo potrošimo na neko daleko putovanje. Onda se šest meseci polako vraćamo u život od tok šoka. No, ne kajemo se jer to što tamo doživimo vredi svaki dinar. Ja radim vredno cele godine i zaista zaslužujem da se kvalitetno odmorim.
Kakvi su vam poslovni planovi?
Željko: Turneja još traje i imam još dosta zakazanih koncerata. Napraviću neki muzički projekat koji nisam praktikovao da radim. Napraviću i izvesti pesme koje su potpuno narodne, nisu stare narodne nego novokomponovane, ali ne u smislu i zvuku današnjeg vremena koji je malo nazadan. Želim da to imam u arhivi.
Jovana: Leti odmaram i spremam se za novu sezonu. Pošto mi je prošla godina bila jako naporna jedva čekam da otputujemo negde i da zajedno ćutimo i uživamo.
Da li ste zakazali datum vašeg venčanja?
Jovana: Nismo još. Mediji su ga odredili za nas. Zaista na tu temu Željko i ja nismo detaljno razgovarali.
Mnogo se spekulisalo po medijima ko će vam biti kumovi na venčanju?
Jovana: Moja kuma je i moja najbolja drugarica iz osnovne škole Mina, sa kojom se družim od svoje sedme godine.
Željko: Nije sada prilika da pričamo o tome, još smo posvećeni svojim rođendanima.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti