Jovana Joksimović: Svaki dan je novi izazov

Jovana Joksimović: Svaki dan je novi izazov

Autor: | 14/10/2012

0


Voditeljku Jovanu Joksimović već godinama gledamo u jutarnjem programu na televiziji Pink, rame uz rame sa Srđanom Predojevićem. Jovana otkriva da se svakog jutra budi u pola šest, ali da joj rano ustajanje odavno više ne predstavlja nikakav problem. Supruga pop zvezde Željka Joksimovića naglašava da joj ovakva televizijska forma potpuno odgovara i da nijednog trenutka nije poželela da vodi neku drugu emisiju. Dok mnogima dan počinje uz Jovanin osmeh i jutarnje vesti na "ružičastom" kanalu, popularna voditeljka nam otkriva svoje svakodnevne navike.
- Prvu jutarnju kafu uvek pijem u studiju, između sedam i pola osam - kaže za "Novosti" Jovana Joksimović, uz Predojevića autor, voditelj i urednik emisije, koja od nedavno traje sat duže (od sedam do 11 časova).
- Nemam vremena za ispijanje kafe kod kuće, jer sam ritual ustajanja i spremanja za posao svela na svega 15-20 minuta.


A, kada u toku dana pijete kafu sa suprugom Željkom?
- Samo onim danima kada ne radim. Ne bi bilo baš normalno da ustaje kad i ja, da me isprati na posao, pa da onda nastavi da spava.
Da li ste se, posle toliko godina, zasitili "Jutarnjeg programa" i poželeli da radite nešto drugo?
- Ne, zato što je jutarnji program forma koja daje širinu kakvu ne dozvoljava ni jedna druga vrsta televizijske emisije. Svaki dan je potpuno drugačiji, sa različitim pričama i ljudima i jednostavno ne možete da se zasitite. Veliki je izazov da za četiri sata živog programa pronađete prave goste i teme, a da svakodnevno budete aktuelni i zanimljivi gledaocima. Zbog toga ni jednog trenutka nisam poželela da na televiziji radim nešto drugo.
Početkom godine izgovorili ste sudbonosno "da" na Maldivima, da li Željko i vi uskoro planirate i crkveno venčanje?
- Svadbi nikad dosta (smeh). Ova godina je, zaista, za mene bila lepa i posebna. Takve stvari uvek dođu same po sebi i ništa ne planiramo mnogo unapred. Kada je reč o crkvenom venčanju, još nismo pričali na tu temu. Dogodiće se, ali videćemo kada. Građansko venčanje smo obavili u najužem i najintimnijem krugu i smatram da neke lepe stvari i trenutke čovek treba da sačuva samo za sebe. Nadam se da ćemo i crkveno venčanje, kada do njega bude došlo, sačuvati za sebe.
Hoće li biti ove godine?
- Nemamo to u planu. Mislim da je najvažnije da vam svaki dan bude lep sa osobom sa kojom živite. Da li ćete reći "da" u prvoj godini zajedničkog života, posle jedne decenije, kada dođe dete, u crkvi, opštini ili u stanu, je manje bitno. Najvažniji je kvalitet života koji imate sa tom osobom.
Da li je venčanje na egzotičnim Maldivima bilo ispunjenje vašeg devojačkog sna?
- Današnje moderno doba ženama donosi samostalnost i emancipaciju, pa često govore kako im uopšte nije važan taj papir. Ali, ja ne mislim tako. Od malena učite da je venčanje nešto najlepše što jednoj devojci može da se dogodi i da je kraj svake bajke sklapanje braka sa voljenom osobom. Verujem u velike ljubavi i verujem da one postoje za ceo život. Kada pronađete svoju ljubav onda priželjkujete da se venčate na nekom lepom i romantičnom mestu. Meni se desila velika ljubav i to nikad nisam krila. Mogu da kažem da sam srećna i na emotivnom i na poslovnom planu.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin