Željko Joksimović: Romantične trenutke poklanjam samo Jovani

Željko Joksimović: Romantične trenutke poklanjam samo Jovani

13/01/2012

0

Ukoliko jednog dana Željko Joksimović bude odlučio da napiše svoju biografiju, zasigurno je da će jedan deo knjige biti posvećen „Evroviziji“. Osim što mu je najprestižnije evropsko muzičko takmičenje donelo popularnost van granica naše zemlje, a pesma „Lane moje“, sa kojom je pre sedam godina zauzeo drugo mesto, postala veliki hit u mnogim državama, na festivalu koji prate desetina miliona gledalaca upoznao je i ženu svog života, voditeljku Jovanu Janković. Mnogi muzičari bi se posle nekoliko učešća na ovom takmičenju povukli, i iz prikrajka posmatrali svako naredno nadmetanje, ali tridesetdevetogodišnji Željko i dalje ima ambiciju i želju da se u Srbiju sa „Evrovizije“ vrati kao pobednik. Iz tog razloga je sa radošću prihvatio poziv čelnih ljudi Nacionalne televizije da u maju sledeće godine u gradu Bakuu, u Azerbejdžanu, ponovo predstavlja Srbiju na ovoj manifestaciji. Najpoznatiji domaći kantautor već uveliko radi na pesmi sa kojom će se predstaviti Evropi koja ga pamti kao izvrsnog interpretatora, ali i voditelja. Pre nego što će početkom sledeće godine numeru predstavi publici u specijalnoj emisiji, svoj sud daće njegova verenica Jovana, koja mu je najveća podrška. U voditeljki „Jutarnjeg programa“ televizije „Pink“ pevač iz Valjeva ima i ženu i prijatelja i saveznika. Otkako su se upoznali kroz život koračaju zajedno, a svoju troipogodišnju ljubav trebalo bi tokom 2012. godine da krunišu brakom. Verili su se u februaru na Dan zaljubljenih, ali datum venčanja još nisu saopštili. Jovana je jednom prilikom otkrila da bi jedno drugom sudbonosno „da“ trebalo da izgovore narednog proleća, ali o detaljima nije govorila. „S ove tačke gledišta, imam samo dve želje – da se oženim Jovanom i da pobedim na „Evrosongu““, izjavio je nedavno Željko i tu stavio tačku na priču o venčanju. Brak pevaču neće biti nepoznanica, jer već je u svojim dvadesetim nekoliko godina proveo u zajednici sa svojom ljubavi iz srednjoškolskih dana Vesnom, sa kojom je ostao u prijateljskim odnosima, pre svega zbog njihove šesnaestogodišnje kćerke Mine.
- Kada mi je stigla ponuda da budem predstavnik Srbije na „Evroviziji“ bio sam srećan i ponosan i to osećanje me ni danas ne napušta. Odluka „Radio-televizije Srbije“ je dokaz velikog poverenja u mene i moj rad. Sa pesmom „Lane moje“, koja je postigla veliki uspeh 2004. godine, predstavljao sam Srbiju i Crnu Goru, danas dve države, tako da je ovo zapravo prvi put da predstavljam Srbiju - kaže Željko na početku razgovora za magazin „Hello“.
Jeste li završili pesmu sa kojom ćete se predstaviti Evropi?
- Svaka moja pesma ima nešto specifično, a posebna će biti i ova koju pripremam za „Pesmu Evrovizije“. Uveliko radim na njoj, bilo je nekoliko verzija, ali sada mogu da kažem da je melodija skoro završena i da u ovom trenutku najviše radim na tekstu. Ostale detalje čuvam kao iznenađenje i uveren sam da moju publiku i one koji cene moj rad neću razočarati.
Mnogi internet portali koji se bave ovim prestižnim muzičkimtakmičenjem svrstavaju vas među favorite. Da li vas to opterećuje?
- Naprotiv, to me dodatno motiviše. Činjenica da me poznavaoci prilika na evrovizijskoj pozornici svrstavaju u favorite zapravo je potvrda da me poznaju i da od mene očekuju kvalitetnu pesmu, onu koja neće živeti samo godinu dana, do sledeće „Evrovizije“, već onu koja će dugo trajati.
Koji je vaš cilj na „Evroviziji“?
- Svako moje učešće na ovom muzičkom takmičenju ostavilo je traga. Na prvom mestu moj cilj u ovom trenutku je da pesma zadovolji sve moje standarde i kriterijume i da je publika u našoj zemlji prihvati. A, ako ste jednom u svojoj karijeri postigli drugo mesto na takmičenju, onda i sami možete da zaključite koji je moj cilj kada se drugi put pojavljujem na „Pesmi Evrovizije“.
Koliko vam znači Jovanin sud?
- Jovana je uvek pored mene i na jedan, drugačiji način, utiče na sve ono što ja stvaram. Tu je da me podrži, kao što i ja činim kada su njeni poslovi u pitanju, i jedno drugom verujemo.
Jovana je prisutna na svakom vašem nastupu, hoće li tako biti i u Azerbejdžanu?
- Sve zavisi od njenih obaveza, ali verujem da će sve uskladiti kako bi pošla sa mnom. U Azerbejdžanu neće biti previše prostora za druženje. Znam iz iskustva da je svaki dan uoči početka polufinala i samog finala ispunjen brojnim obavezama, pre svega probama, pres konferencijama i protokolarnim prijemima. Sve vreme se radi, a u isto vreme moram da ostanem dovoljno odmoran za najvažniju obavezu, predstavljanje pesme.
Na koji način usklađujete svoje obaveze sa Jovaninim kako bi što više vremena provodili zajedno?
- Upravo zbog toga što oboje imamo mnogo obaveza cenimo svaki trenutak koji provedemo zajedno. Trudimo se da pronađemo vreme za nas dvoje i ispunimo ga na pravi način, koji prija i njoj i meni.
Jeste li pored verenice postali ranoranilac?
- Jesam, to je bilo i logično i ne žalim zbog toga. Sada ranije i odlazim na spavanje, što se ispostavilo kao dobro i korisno i to je promena koja mi prija. Osećam se fenomenalno, a to je sigurno što imam uredan život koji podrazumeva i redovan san.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još

Najnovije vesti