Željko Joksimović: Verujem u pobedu

Željko Joksimović: Verujem u pobedu

Autor: | 27/03/2012

0

Poznati pevač i kompozitor Željko Joksimović posle velikog uspeha na "Evroviziji" 2004. godine, kada je sa numerom „Lane moje“ osvojio drugo mesto, ove godine će ponovo imati priliku da predstavlja Srbiju, a pesma „Nije ljubav stvar“, koju je nedavno predstavio javnosti, već je osvojila simpatije evrovizijske publike. Zbog toga naš ovogodišnji predstavnik i čitav njegov tim veruju da postoji velika šansa da ove godine zauzmu prvo mesto, a kako je Željko poslednjih meseci imao mnogo razloga za slavlje i na poslovnom, ali i na privatnom planu, jer se venčao sa voditeljkom Jovanom Joksimović, kaže da mu inspiracija za kompoziciju nije nedostajala.
- Inspiracije je u mom životu u poslednjih nekoliko meseci bilo dovoljno da imam snage da napravim kvalitetnu kompoziciju, što je, verujem, najvažnije - kaže uspešni muzičar za „Hello!“
- Kreativni trenutak jednostavno dođe, potraje kratko i najvažnije je iskoristiti ga na pravi način. Verujem da sam u tome uspeo - objasnio je Joksimović koji tvrdi da ovoga puta ima teži zadatak nego pre osam godina kada je prvi put učestvovao na "Evrosongu".
- Iako sam učestvovao na "Evrosongu" kao kompozitor i voditelj, drugačija je odgovornost kada ste izvođač na sceni. Ove godine mi je u rukama mnogo topliji krompir nego 2004, jer sam u međuvremenu radio pesme za druge učesnike. Razmišljao sam mnogo o tome da li da učestvujem s obzirom na to da sam već veteran na tom takmičenju, ali onda sam shvatio da je to moj posao. Ja sam kompozitor i pevač i ponosan sam što ću ponovo predstavljati Srbiju. To je isto kao kada bi se neki sportista pitao da li da ponovo učestvuje na evropskom prvenstvu jer je već bio takmičar na njemu.
Posle  dugog razmišljanja, harizmatični kantautor odlučio je da svoju kompoziciju u Azejberdžani izvede na maternjem jeziku, ali će tokom promocije pevati i englesku verziju.
- Razgovarao sam sa delegacijama iz petnaest zemalja. Mišljenja su bila podeljena, nekima se više svidela srpska, nekima engleska verzija, ali smo na kraju ipak odlučili da „Nije ljubav stvar“ otpevam na našem jeziku. Do polaska u Baku ostalo nam je da osmislimo scenski nastup. Radićemo na tome da bude jednostavan, drugačiji i emotivan, kakva je i pesma, i da ne košta mnogo. Ni scenski nastup, ni naša promocija u Azerbejdžanu neće biti pretenciozni jer se u poslednje vreme kvalitet gubi zbog nečeg "šarenog". Moja prednost je u tome što me evrovizijska publika već poznaje, tako da promocija neće mnogo koštati - iskren je Željko koji će se tokom festivala družiti sa kolegama iz susednih zemalja, kao što su Nina Badrić i Maja Sar.
- Drago mi je zbog mojih koleginica. Festivali su manifestacije gde mi imamo priliku da se lepo družimo i siguran sam da će i ovog puta biti tako.
Najveću podršku tokom najvećeg muzičkog takmičenja na Starom kontinentu pevač će ipak dobiti od dugogodišnje partnerke Jovane sa kojom je od januara u braku.
- Supruga će mi se sigurno pridružiti tokom takmičenja u Bakuu, ali od njenih obaveza će zavisiti koliko će moći da ostane zaključuje Željko.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti