Tatjana Kameron Tajči: Posle dve decenije ponovo luduje

Tatjana Kameron Tajči: Posle dve decenije ponovo luduje

Autor: | 09/06/2011

0

Nekada jedna od najpopularnijih Hrvatica, koja je pesmom „Hajde da ludujemo ove noći“ „zaludela“ ne samo našu već i inostranu scenu, Tatjana Kameron Tajči, posle pauze od dvadeset godina i boravka u Americi, odlučila je da se vrati na našu javnu scenu. Zavodljiva pevačica koja je početkom maja napunila četrdeset jednu godinu, na jesen, u skoro svim glavnim gradovima bivše Jugoslavije, održaće niz koncerata, pod nazivom „Ludujmo s dušom“. Plavokosa dama, nežne puti, koja još zrači sličnom energijom kojom je nekada osvajala srca ovdašnje publike, ističe da je veoma srećna jer je publika odlično prihvatila njen povratak na scenu. Kada je, prilikom gostovanja u glavnom gradu Srbije, govorila o razlozima zbog kojih je poželela da ponovo zapeva „među svojima“, poznata Hrvatica nije mogla da suzdrži suze.
- Presrećna sam što sam ponovo, posle dvadeset godina, u Beogradu - rekla je Tajči na početku razgovora za magazin „Hello!“. - Na moju veliku žalost, moji sinovi, desetogodišnji Dante, osmogodišnji Evan i tri godine mlađi Blez, i suprug Metju samo jednom su posetili Zagreb, a u Beogradu nikada nisu bili. Izgovora nema, kriva sam, zato sam poželela da sada sve ispravim - rekla je pevačica i objasnila šta ju je podstaklo da se posle dvadesetogodišnje pauze i života u Americi vrati na našu scenu.
- Godinama mi je nedostajala jugoslovenska publika. Odavno u meni postoji želja da organizujem povratničku turneju. Uvek sam mislila da ima vremena. Moj otac, koji je umro 2006. godine od raka, preneo je na mene ljubav prema muzici i naučio me da pevam iz srca i duše. Vrlo teško sam podnela njegov odlazak. Prošle godine, kada sam radila mamografiju, moj doktor je zahtevao da se deo mog grudnog tkiva pošalje na biopsiju, pošto nije bio siguran da je sve u redu. U tom trenutku, kada sam sa velikim strahom iščekivala rezultate, stavila sam na papir pet stvari koje bih obavezno želela da ostvarim pre sudnjeg dana. Jedna od njih je bila povratnička turneja. Kada su, na moju veliku radost, stigli rezultati koji su bili dobri, odlučila sam da ostvarim svih pet stavki koje sam zapisala - ističe popularna pevačica i napominje da joj podrška supruga i sinova veoma znači.
- Imam divnog supruga, koji me u svemu podržava. On sada u Sinasitiju, gde trenutno živimo, čuva naše sinove dok ja sa svojom vrsnom ekipom muzičara promovišem koncerte. Moji sinovi, koji se, inače, takođe bave muzikom i glume u dečjem pozorištu, koje smo moja prijateljica i ja osnovale, jedva čekaju da upoznaju i taj deo moje ličnosti. Od drugara u školi često su slušali priče o tome ko je bila Tajči i informisali su se o tom periodu mog života preko interneta. Nažalost, oni ne znaju hrvatski jezik, ali znaju da pevaju pesmu „Hajde da ludujemo ove noći“. Inače, od njih trojice, najmlađi Blais najviše voli scenu i obožava da javno nastupa - kaže Tajči koja, posle napuštanja Hrvatske i odlaska u Ameriku, nije prestala da nastupa. Ona peva već skoro dve decenije, ali duhovnu muziku.
- Jednom prilikom, na kraju našeg koncerta, pitala sam publiku da li neko želi da se popne na binu i da zapeva sa nama. Odjednom, u mraku sam videla jednu malu ruku i pozvala sam dečaka da dođe na scenu. Kako se približavao, videla sam da je to moj najmlađi sin. Jako me je zasmejao, kao i čitavu publiku. Ljutito sam mu odgovorila: „Blais, nisam zvala tebe, već nekog nepoznatog iz publike“ - sa osmehom priča popularna Hrvatica.
- Pošto moji dečaci vole muziku, skoro uvek na kraju koncerta imamo jedan segment rezervisan za njih. Tada se oni popnu na binu i zajedno sa mnom i mojim bendom otpevaju jednu pesmu. Neki sličan aranžman spremićemo i za Beograd. Veoma se radujem tome i veoma sam uzbuđena, jer znam da će na svim mojim koncertima biti mnogo suza i lepih trenutaka - rekla je legendarna Tajči za magazin"Hello!".

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti