Sanja Marinković: Krstarenje Mediteranom prepuno doživljaja

Sanja Marinković: Krstarenje Mediteranom prepuno doživljaja

Autor: | 23/08/2011

0

Televizijsko lice zaljubljeno u putovanja Sanja Marinković nedavno je trogodišnjem sinu Strahinji ispunila veliku želju i srećna porodica provela je osam dana na kruzeru „Rojal Karibijan“, krstareći Mediteranom. Sa nevenčanim suprugom Aleksandrom Uhrinom i sinom uživala je u mnogim sadržajima koji veliki prekookeanski brod pruža.
- Moj muž Aleksandar i ja već planiramo sledeće krstarenje. Istina je što mnogi kažu: ko jednom iskusi čari letovanja na kruzeru, uvek mu se nanovo vraća. Imali smo neverovatno iskustvo. Brod, koji je vlasništvo američke kompanije, i koji, inače, krstari Karipskim ostrvima, prvi put je imao evropsku turu Mediteranom. Videli smo Đenovu, Kan, Barselonu, Palma de Majorku, Korziku i Rim - na početku razgovora za „Hello!“ sumira utiske jedno od najatraktivnijih lica na malom ekranu.
Sanja kaže da su u svakom gradu boravili po jedan dan, a da su se najbolje provodili u brojnim aktivnostima i zanimljivim sadržajima koje nudi fantastični brod.
- Najviše smo se radovali uživanju na palubi veličanstvenog plovila. Neke od gradova koje smo obišli ploveći kruzerom Aleksandar i ja smo posetili već nekoliko puta i nismo imali neku želju da ih ponovo obilazimo. S druge strane, uživali smo u sportskim aktivnostima na brodu: igrali smo golf sa Strahinjom, jer on obožava taj sport, klizali smo se na ledu, trenirali u teretani. Brod je nešto niži od Ajfelove kule, ima četrnaest spratova. Božanstven osećaj je igrati golf na poslednjem spratu, na vrhu te „gromade“ gde se pruža divan pogled na pučinu. Moj muž je igrao košarku. Osim toga, postoji i staza za vožnju rolera, kao i za trčanje.
Autorka i voditeljka emisije „Magazin In“ na televiziji „Pink“ odmor je podredila sinu, a ovaj oblik odmora joj je prijao jer je imala pregršt mogućnosti za zabavu sa detetom.
- Svi klubovi za decu su podeljeni po godinama, te je Strahinja bio u klubu sa decom njegovog uzrasta. Imao je lepo društvo, njih tridesetak sa kojima se svakodnevno igrao. Nama su svakog dana, kada smo ga odvodili u igraonicu vaspitači davali mobilni telefon za slučaj da nam nešto treba, da bismo mogli odmah da kontaktiramo sa njima. Naš sin je toliko bio oduševljen da sam ga često odvodila „kući“ uplakanog. Toliko se lepo družio u igraonici i uživao u igrama sa animatorima.
Zgodna brineta kaže da na brodu postoji centralna ulica u kojoj su smešteni svi kafići, restorani i klubovi i da je poput šetališta u svakom velikom gradu.
- Glavna ulica je poput naše Knez Mihailove, tu su smeštene diskoteke, barovi, restorani, prodavnice, pozorište, a svi ulični događaji poput karnevala i koncerata se tu dešavaju. Strahinja je najviše uživao u mjuziklima koji su po kvalitetu jednaki onima na Brodveju. Budući da je ceo dan bio ispunjen aktivnostima, najčešće bi zaspao u kolicima uz mjuzikl u pozorištu oko deset uveče. Namerno smo krenuli sa njegovim kolicima na brod, jer znamo kako slatko spava u njima dok smo u večernjem provodu. Posle pozorišta odlazili smo u neki bar, dok je on spavao u kolicima, tako smo ga odmalena navikli - kroz osmeh kaže Sanja, koja je posle krstarenja produžila odmor u Italiji. Još osam dana srećna porodica boravila je u italijanskim gradovima Portofino i Đenovi, koju voditeljka i njen suprug smatraju jednim od najlepših gradova na svetu.
- U Đenovi se desilo nešto vrlo smešno. Budući da je Strahinja opčinjen rođendanima i gašenjem svećica na torti, jednog dana, dok smo prolazili pored čuvene katedrale, utrčao je unutra. U tom trenutku je trajala večernja misa i dok smo suprug i ja stigli da uđemo za njim i da ga uhvatimo on je pogasio sve sveće. Svi su se smejali, a mi smo bili šokirani, mada smo se posle i mi slatko nasmejali - veselo završava novinarka.

Piše: Jelena Popović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti