Dragana Mirković: Aktivan odmor u Italiji

Dragana Mirković: Aktivan odmor u Italiji

Autor: | 10/08/2011

0

Za razliku od mnogih kolega koji letnji period koriste za nastupe u Crnogorskom primorju i Bosni, Dragana Mirković se prepušta uživanju sa suprugom Tonijem Bijelićem i decom Markom i Manuelom na nekoj od atraktivnih evropskih ili dalekih destinacija. Nedavno je sedam dana provela u italijanskom gradu Riminiju, ali se uživanje na vrelom pesku i kupanje u moru za nju tu nije završilo, jer će već u drugoj nedelji avgusta otputovati u jedno malo mesto nekoliko kilometara udaljeno od Atine, gde će se zadržati petnaest dana.
- Do sada smo leti odlazili samo jednom na more gde bismo se zadržavali tri nedelje. Ovog puta, zbog svadbenih slavlja u familiji, kojima smo morali da prisustvujemo, odmor smo podelili na dva dela. Shvatila sam da to nije tako loše i sa suprugom sam se dogovorila da ubuduće to praktikujemo. Rimini smo odabrali jer u tom delu Italije nikada nismo boravili. Do sada smo odlazili na Siciliju, Sardiniju i u Toskanu, a ovo je bliže Austriji - priča Dragana po povratku sa letovanja.
Pošto su putovali svojim automobilom mnogo sati im je trebalo da od Beča stignu do Riminija. Pauze su pravili u mnogim gradovima, a Venecija im je i ovoga puta bila nezaobilazna stanica.
- Uvek putujemo automobilom, jer je za mene to prava avantura. Na taj način i upoznam određenu državu. U Veneciji smo proveli prijatno prepodne, večerali smo u Bolonji, a potom nastavili put na željeno odredište.
Pevačica je sa porodicom odsela u luksuznom hotelu „Grand“. Prilikom izbora konsultovala se sa decom, jer u poslednje dve godine to uvek čini. Za razliku od mnogih hotela u kojima su ranije odsedali, ovaj nema akva-park, ali im to nije predstavljalo prepreku da se odlično provedu.
- Hotel je drugačiji od mnogih na moru, elegantniji je. Rekla bih da je nekada bio dvorac ili gradska skupština, više je u starinskom, nego u modernijem stilu. Bili su tu bazeni i odlična plaža, pa Marku i Manueli akva-park nije nedostajao.
Put Italije sa Draganom, Tonijem, Markom i Manuelom krenula je pevačicina rođaka Biljana, koja i živi sa njima u Beču. Zahvaljujući njenom prisustvu, bračni par je mogao da se prepusti zajedničkim trenucima. Dragana je poželela da se provede kao kada je bila devojka, pa je sa Tonijem jedno veče otišla do noćnog kluba na plaži gde je plesala uz svetske hitove.
- Biljana je uvek tu da nam pomogne oko dece kako bismo Toni i ja mogli da odvojimo vreme samo za nas. Drugačije ne bismo mogli da izađemo, jer i pored toga što su već veliki - Marko ima deset, a Manuela devet godina - nikada ih ne bih ostavila same u hotelu. Suprug i ja smo sebi priuštili večernji izlazak i moram priznati da se dugo nisam tako dobro provela. Klub se zove „Rio“, sve je u znaku palmi i vatri, postavljen je na stubovima, a krov je od trske, u pravom tropskom izdanju. Odavno nisam otišla negde gde bih mogla tako da se izludujem. Dala sam sebi oduška, jer takav provod ne praktikujem često. Neprestano sam igrala, a Toni, za razliku od mene, pasivnije učestvuje u tome. Prati me, izađe sa mnom na podijum i više me gleda nego što igra - sa osmehom se priseća svog noćnog provoda Dragana.
I preko dana pevačica nije mirovala, a pošto je izbegla sve organizovane izlete, često je igrala odbojku kako na pesku tako i u bazenu. S obzirom na to da je ovaj sport trenirala u osnovnoj školi, ljubav prema njemu prenela je i na  decu. Zahvaljujući toj aktivnosti otkrila je koliko su Marko i Manuela borbeni, jer su sve činili da ne izgube poen.
- Upoznali smo odlično duštvo iz Amerike i Nemačke. Oni su takođe došli sa decom Markovog i Manuelinog uzrasta, tako da smo se lepo slagali i protiv njih smo se najčešće i takmičili. Od tolikog igranja odbojke dobila sam upalu mišića. Za razliku od ovog odmora onaj u Grčkoj biće posvećen krstarenju i turističkim obilascima - kaže pevačica koja pauzu između dva putovanja provodi kod roditelja u Kasidolu, što se posebno dopada njenoj deci koja zbog školskih obaveza nemaju često priliku da dolaze kod bake i deke.

Sandra A. Rilak

 

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti