Dragana Mirković: U ulozi ambasadora

Dragana Mirković: U ulozi ambasadora

Autor: | 13/09/2011

0

Pevačica Dragana Mirković postala je ambasador „Evropskog prvenstva“ u odbojci koje će se održati u drugoj polovini septembra u Austriji i Češkoj. Ponudu organizatora da promoviše takmičenje u sportu koji je trenirala dok je pohađala osnovnu školu prihvatila je sa uzbuđenjem, smatrajući da su joj Austrijanci time odali veliko priznanje.
- Ponudu sam dobila pre nepunih mesec dana, čime mi je „Odbojkaški savez Austrije“ ukazao veliku čast. Na ceremoniji u Beču predstavljena sam kao ambasador i snimila sam reklamni spot. Bila sam iznenađena što su se mene setili i izuzetno mi je drago što promovišem sport kojim sam se bavila još kao devojčica - priča sa velikim uzbuđenjem Dragana.
Dragana je velika muzička zvezda i zahvaljujući tome stala je rame uz rame sa slavnim austrijskim ličnostima koje su imale čast da ponesu ovu laskavu titulu. Karijeru nije gradila na skandalima, porodična je žena, uzorna supruga i majka i godinama živi u Beču.
- Organizatori su se bavili mojim likom i delom, proučili su moju biografiju i smatraju da sam idealna osoba koja bi mogla da nosi tu „titulu“ jer nemam nijednu mrlju, kako u karijeri tako ni u privatnom životu. Sve što se dešava mi imponuje i srećna sam jer ovaj poziv predstavlja veliko priznanje za moj rad. Moja obaveza je medijsko promovisanje „Evropskog prvenstva“ i biće mi zadovoljstvo da se sa porodicom pojavljujem na utakmicama. Glasno ćemo navijati za našu reprezentaciju. Organizatori su nagovestili da razmišljaju o ideji da pred utakmice Srbija-Turska i Austrija-Slovenija otpevam po jednu pesmu - kaže velika zvezda folk scene.
U svemu što radi Dragana ima veliku podršku supruga Tonija Bijelića koji će je pratiti na svim utakmicama.
- Toni je oduševljen, raduje se svim lepim stvarima koje mi se dešavaju. On je sve ovo shvatio kao javno priznanje mog imena i svestan je odgovornosti koju ono nosi.U nekim trenucima mi se čini da je srećniji od mene. Rođen je i odrastao je na Zapadu i zna koliko je teško biti priznat u Austriji. Moraš nečim da zaslužiš da bi bio cenjen. U Srbiji je drugačije, dovoljno je da uradiš nešto što je zanimljivo za tabloide i odmah si VIP ličnost.
Pre povratka u Beč Dragana je sa porodicom dve nedelje boravila u Grčkoj, gde se sa decom i suprugom odlično provela.
- Boravili smo u jednom prelepom letovalištu pored Atine. Dobro sam se odmorila i spremna sam za sve obaveze koje me očekuju. Često se šalim da mi je posle odmora u Srbiji bio potreban odmor. Kada sam u rodnom Kasidolu, nemam previše vremena za opuštanje, jer moram da obiđem celu familiju i da se posvetim poslovima vezanim za televiziju. Pošto smo pre šest godina posetili Atinu, i tada obišli skoro sve znamenitosti, sada smo posetili samo hram boga Posejdona, koji se nalazi pedeset kilometara od grčke prestonice, na uzvišenju odakle se pruža pogled na svih sedam ostrva.
Dragana i Toni će 28. septembra obeležiti jedanaest godina bračne sreće. Prošle godine pevačica je supruga iznenadila pesmom „Jedini moj“, dok joj je ove znatno teže da izabere poklon.
- „Naš praznik“ sigurno ćemo obeležiti, ali još nismo precizirali na koji način ćemo to učiniti. Možda ćemo biti sami, a i o poklonu već razmišljam. Možda ću mu spremiti jelo koje voli, a moguće je da ću mu pokloniti kopiju statue „Oskar“ sa natpisom „Najbolji muž na svetu“. On to svakako zaslužuje - kaže na kraju Dragana.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti