Dragana Mirković i Toni Bijelić u čast sina Marka upriličili su spektakularno slavlje u Beču

Dragana Mirković i Toni Bijelić u čast sina Marka upriličili su spektakularno slavlje u Beču

Autor: | 17/06/2015

0

Folk zvezda Dragana Mirković i njen suprug Toni Bijelić priredili su protekle nedelje duplo slavlje u čast njihovog sina Marka. Posle verskog obreda - firmung - koji na svojevrstan način označava zrelo prihvatanje odluke o ulasku u hrišćansku veru, obeležen je i njegov uspeh na polju obrazovanja - primljen je na bečku "HAK" akademiju. Prema očevoj želji, slavljenik je na parti, upriličen u luksuznom hotelu "RicKarlton", dovezao "rols-rojs" limuzinom za šest osoba, pored koje je i pozirao za porodični album i magazin "Hello!", koji je dobio ekskluzivno pravo fotografisanja, do sada, najznačajnije porodične svetkovine u domu Mirković - Bijelić.
Od crkve, u kojoj je na simboličan način ozvaničeno Markovo prihvatanje hrišćanstva, kolona se dovezla do hotela "Ric Karlton", koju su predvodili Dragana i Toni u unikatnom modelu "Maybach Coupea", čija je fabrika odnedavno u njihovom vlasništvu. Na meniju su se našli različiti specijaliteti, od jastoga i škampi, preko bečkih šnicli, do tradicionalnih jela evropskog podneblja. Četrnaestogodišnji naslednik slavnog para blistao je u odelu marke "Hugo Boss", koje je oplemenio kravatom i cipelama istog brenda. Njegova godinu dana mlađa sestra Manuela bila je u kreaciji Patricije Pepe, dok se folk zvezda odlučila za "Eskadinu" kombinaciju bele boje, koju je tokom dana, zarad veće udobnosti, zamenila "Versačeovom" modnom kreacijom.

Zašto ste se odlučili da dva bitna događaja u sinovljevom životu proslavite baš na krovu najluksuznijeg bečkog hotela?

- Toni je postao prijatelj sa direktorom hotela "Ric Karlton", čiji smo česti gosti, tako da smo organizaciju slavlja bukvalno prepustili osoblju tog velelepnog objekta. Iznenadili su nas mnogim detaljima. U "Kristalnoj dvorani", optočenoj "Swarovski" kristalima, serviran je ručak i sve je izgledalo božanstveno. Postavili su i pano sa Markovim fotografijama od detinjstva do danas, koje su nas raznežile.

Deo slavlja upriličen je i na predivnoj terasi hotela, sa koje se pruža božanstveni pogled na austrijsku prestonicu?
- Na terasi, smeštenoj na krovu hotela, uživali smo u koktelu, ali ručak je uvek prijatniji u zatvorenom, pa smo ručali u sali dekorisanoj natpisima: "Marko, srećan firmung!" Logo firmunga - beli golub sa raširenim krilima, koji je bio izvezen na ikebani sa zeleno-belim cvećem - postavljen je na svaki sto. Bife je bio fantastičan, kao i hrana i kokteli, posle čega smo se vratili na terasu hotela koja je bila specijalno aranžirana za našu proslavu. Na svakom stolu stajala je karta pića sa srebrnim logom hotela "Ric". Na unutrašnjim stranama duplih korica pisalo je: "Marko, srećan firmung". U potpisu "kolektiv 'Rica'", što znači da je sve štampano specijalno za naše dešavanje. Time su nam zaista ukazali veliku čast. Pored svakog tanjira stajala je kartica sa rečima dobrodošlice, Markovom slikom i datumom dešavanja, koju su zvanice mogle da ponesu za uspomenu.


Sin vas je, dakle, protekle nedelje učinio najponosnijom majkom na svetu. Da li fotografije verno prenose atmosferu veličanstvene zabave "nad krovovima" austrijske prestonice?
- Ljudima je poznato da godinama ne objavljujem fotografije svoje dece, pa je ova naslovna strana vašeg prestižnog magazina svojevrsni presedan. Reč je o vrlo lepom dešavanju, pa sam uspela da ubedim porodicu da porodične fotografije podelimo sa čitaocima magazina "Hello!". Ponosna sam na svoju decu zato što su vrlo pristojni, dobri i normalni mališani. Iako Marko ima samo četrnaest godina, učinio me je ponosnom i u oblasti obrazovanja, budući da je sjajan učenik. Hvale ga profesori, njegova razredna. I on i Manuela pohađaju gimnaziju već od petog razreda, što je omogućeno austrijskim školskim sistemom.

Spojili ste dva povoda. Markov upis na akademiju "HAK" i katolički verski obred firmung. Šta on predstavlja?

- Firmung označava svojevrsni ulazak u svet odraslih i svesno prihvatanje hrišćanske vere, kada dete malo odraste. Povezali smo dva bitna povoda i na slavlje je došla čitava Tonijeva i moja familija i naši prijatelji. Nisam zvala kolege sa estrade, već smo priredili pravu porodičnu svetkovinu.

Ovom proslavom obeležili ste i Markov prijem na prestižnu akademiju "HAK"?
- Primili su ga na akademiju "HAK" još tokom prvog polugodišta ove školske godine, što obično nije slučaj osim kada su deca izuzetno nadarena za učenje i demonstriranje znanja. Većina dece do kraja školske godine ne zna da li su primljena u "HAK", ali Marku je to saopšteno još u decembru zbog uspeha koji je postigao. Ona traje pet godina i potom se nastavlja viši stepen studija na fakultetu. Očekivala sam da ćemo rezultate znati tek u junu, ali nas je znatno ranije učinio ponosnim roditeljima. Srećna sam i što je muzikalan i divno svira klavir. Svakodnevno mi dokazuje da je sa samo četrnaest godina izrastao u dobru i kvalitetnu osobu.

U kom smeru se razvija Markov odabir buduće profesije?
- Pričala sam nedavno sa majkama Markovih drugara, koje tvrde da su im sinovi talentovani uglavnom samo za matematiku, ili samo za jezike. S druge strane, mi imamo "problem" što je Marko zaista svestrani tinejdžer i ima odlične ocene iz svih predmeta. Pitala sam ga čime bi voleo da se bavi i čini mi se da se sve više ugleda na svog oca, zanimaju ga biznis, ekonomija, menadžement. Nedavno je imao svojevrsnu praksu u banci u sklopu praktičnih školskih aktivnosti i tokom mog prvog sledećeg odlaska u tu instituciju zatekli su me komplimenti na sinovljev račun od kojih sam maltene ostala "ošamućena". Strašno im se dopao kao osoba i smatraju da će razvijanjem poslovnih sposobnosti jednog dana možda biti i deo njihovog tima.

Ponosni ste i što Marko postiže uspeh u državnoj školskoj ustanovi?

- Privatne škole u velikoj meri zavise od novca roditelja i ja ne verujem u privatne škole. Za mene je državna škola jedina prava škola.

Autor: Nikola Rumenić
Foto: Mirko Tabašević

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin