Dragana Mirković: Mnogo razloga za sreću

Dragana Mirković: Mnogo razloga za sreću

Autor: | 05/04/2012

0

Folk zvezda Dragana Mirković nedavno je imala poseban povod za slavlje jer je njena kćerka Manuela, koja svira klasičnu gitaru, osvojila drugo mesto na takmičenju mladih muzičara koje je nedavno održano u Gracu. Devetogodišnju devojčicu su iz publike osim majke, pratili i otac Antonije -  Toni Bijelić i brat Marko, a postignuti uspeh je čitavu porodicu iznenadio, ali i obradovao.
- Niko od nas se nije nadao da će Manuela postići takav uspeh. Kada smo dobili poziv, najpre sam mislila da se radi o priredbi, a tek kada smo otišli u Grac i kada sam videla prostorije u kojima se takmičenje održava, shvatila sam da je reč o veoma cenjenomtakmičenju. U tom trenutku obuzela me je velikatrema koju sam prikrivala pred kćerkom kako je ne bih uplašila - počinje priču Dragana.
-Moja kćerka je sve vreme bila veoma pribrana, ali mi je pred izlazak na binu rekla: „Mama, meni su dlanovi potpuno mokri“. Rekla sam joj da se ništa ne brine i da se samo skoncentriše i odsvira ono što je vežbala, što je i učinila.Mislila sam da će se možda u nekom trenutku zbuniti ili negde pogrešiti, što nije ništa strašno i što može da se desi i starijima od nje, ali je ona do kraja bila odlična i dobila je veliki aplauz prisutnih. Međutim, ni tada se nismo nadali nagradi i baš zbog toga smo se veoma obradovali kada smo saznali kakav je uspeh postigla.
Atraktivna folk diva tvrdi da su njena kćerka i sin pre godinu i po dana poželeli da se bave muzikom, u čemu ih je ona podržala.
-Ne spadam u roditelje koji vole da im deca budu najpametnija, već mi je najvažnije da normalno odrastaju i da se što više igraju, što oni, kao i većina njihovih vršnjaka, najviše vole. Međutim, pre godinu i po poželeli su da sviraju, Manuela klasičnu gitaru, a Marko klavijature i ja sam im to ispunila. Posle nekoliko meseci, učiteljica mog sina mi je rekla da on ne može dovoljno da se iskaže na klavijaturama i da bi bilo bolje da svira klavir, tako da smo uz konsultacije sa njim odlučili da počne da svira taj instrument - objašnjava Dragana, otkrivajući da je i Marko pozvan da u maju učestvuje na takmičenju koje se održava u Austriji.
-Moj sin je stidljiv na mene, i posle dobijenog poziva mi je rekao da ipak ne bi voleo da se takmiči što sam odobrila. Planiram da ga ubedim da ipak učestvuje jer smatram da će biti bolje za njega da što pre pobedi taj strah, ali ako vidim da nije spreman za takav nastup, neću insistirati - iskrena je Dragana.
Harizmatična pevačica je nedavno dobila priznanje za svoj rad, jer je njen spot za pesmu „Drugovi“ dobio dve nagrade za video-produkciju na Festivalu u Berlinu.
-Nekoliko godina televizija „DM sat“ učestvuje na tom festivalu i ovo nam nije prva nagrada. Osim drugog mesta, moj spot je dobio i specijalno priznanje „Titannium Awards“ zbog čega sam posebno ponosna - objašnjava Mirkovićeva koja će sa suprugom ove godine biti gost Festivala televizija u Monte Karlu,koji se održava pod pokroviteljstvom princa Alberta od Monaka.
-Naša televizija četiri godine zaredom učestvuje na tom festivalu gde dolaze mnoge svetske zvezde, a tu je uvek i princ Albert. Iako smo uvek pozvani, Toni i ja do sada nismo odlazili na te prijeme, ali smo odlučili da ove godine, krajem proleća, ipak posetimo tu manifestaciju, čemu se radujem. Pre toga ćemo, za Uskrs, boraviti u Srbiji kod mojih roditelja, a kada nam deca budu bila na prolećnom raspustu, planiramo da otputujemo u Italiju - zaključuje pevačica.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti