Emina Jahović Sandal: Tuga je potresla celu porodicu

Emina Jahović Sandal: Tuga je potresla celu porodicu

Autor: | 29/11/2011

0

Sreću koju je Emina Jahović osećala otkako je saznala da će u februaru po drugi put postati majka nedavno je prekinula tužna vest da joj je preminuo deda Adem. Iako je bila svesna da bi majka mogla svakog dana da je pozove i saopšti joj da njenog voljenog dede više nema, gubitak je teško podnela. Osamdesetpetogodišnji otac Eminine majke mesecima je bio bolestan, ali se pevačica potajno nadala da će uspeti da se izbori sa bolešću i da će dočekati da vidi njenog drugog sina.
Da je izgubila osobu za koju je vežu predivni trenuci odrastanja Emina je saznala u Istambulu, dan pošto se vratila iz Pariza. Pevačica je u francuskoj prestonici boravila sa suprugom Mustafom i sinom Jamanom kako bi svom trogodišnjem mezimcu ispunili želju da vidi čarobni svet crtanih junaka. Sada im se učinilo da je najbolja prilika da obiđu "Diznilend" pošto pevačica uskoro neće smeti da putuje avionom, a posle porođaja će biti vezana za bebu. Radost zbog odličnog provoda nije dugo trajala, jer samo dan po povratku u Tursku javljena joj je vest koja ju je veoma rastužila. Mustafa se trudi da ublaži Emininu tugu.
- Svi koji su izgubili neku blisku osobu koju su mnogo voleli znaju kako se osećam u ovom trenutku. Teško mi je - kaže Emina kojoj su reči utehe pružili  bliski prijatelji koji su dobro upoznati koliko je za svog dedu bila vezana.
Da će Emina teško primiti tužnu vest bili su svesni svi članovi njene porodice, a posebno su bili zabrinuti jer zbog trudnoće ne bi smela da se potresa. Njene emocije prema dedi su bile toliko snažne da se veoma teško suočila sa njegovim odlaskom. Mustafa se trudi da joj što češće skreće misli na lepše teme, a najveća uteha joj je sin Jaman koji joj jedini u ovom trenutku vraća osmeh na lice. Dvadesetdevetogodišnja pevačica ne dozvoljava da trogodišnji Jaman vidi koliko je tužna, pa se trudi da u njegovom prisustvu uvek bude dobro raspoložena.
Emina je često isticala da joj je deda jedna od najvažnijih osoba u životu. Pored brata Mirsada on joj je tokom odrastanja zamenio oca bez kojeg je ostala u detinjstvu. Sve pesme sa poslednjeg albuma posvetila je njemu i na taj način još jednom mu zahvalila što je uvek bio uz nju. Kada se u aprilu njegovo zdravstveno stanje pogoršalo, Emina je sa sinom došla u Novi Pazar da sa njim provede nekoliko dana. Njen dolazak ga je oraspoložio i u jednom trenutku se osećao bolje.
- Deka je koncentrisan samo na mene i ja sam mu najveća ljubav. Igrao se i sa Jamanom, ali ja sam centar njegovog sveta. Pošto je u poslednje vreme bio bolestan, rekla sam mu da mora da se drži zbog mene. Odgovorio je: „Neće se meni ništa desiti dok sa tobom ne snimim šezdeset pesama“. Napisao je stihove za pesmu „Papirne ruže“ koju ću sigurno snimiti na sledećem albumu i za koju ću komponovati melodiju i napraviti aranžman - rekla je Emina pošto je nekoliko dana provela u kući svog dede.
Adem, otac Eminine majke, trudio se da njegovoj mezimici nikada ništa u životu ne nedostaje. Prazninu zbog nedostatka očeve ljubavi joj je uspešno nadomestio, a Emina mu se uvek divila, naročito njegovoj ljubavi koju je celog života osećao prema supruzi, njenoj baki. Gledajući njih, Emina je želela da i njen brak bude podjednako uspešan. Adem je privržen i Emininoj sestri i bratu, ali ona je kao najmlađa zauzimala posebno mesto u njegovom srcu.
- Osoba kojoj se najviše divim je moj deda. Fascinira me kodeks njegovog ponašanja i odnos koji ima u braku sa mojom nanom. Ima neverovatno držanje i sa svojih osamdeset pet godina. Način na koji voli baku, to kako je podigao moju majku i mog ujaka nešto je čime sam zadivljena. Volela bih da Jaman bude takav muškarac, jer je moj deda čovek koji je u svemu disciplinovan. Čitavog života bio je na visokim, direktorskim funkcijama, a ostao je prizeman. U svakoj sferi njegovog života vlada red. Prema svemu se odnosi sa poštovanjem, u njegovom prisustvu moraš da sediš pravilno, da se pristojno ponašaš i razgovaraš na kulturan način - pričala je Emina.
Praznina u Emininom srcu sigurno će dugo postojati, ali je svesna da mora da se „trgne“ i posveti pripremama za dolazak bebe na svet. Dede će se uvek rado sećati, a ispuniće i ono što mu je obećala i na narednom albumu otpevaće pesmu koju je Adem napisao.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Najnovije vesti