Emina Jahović: Ponovo majka

Emina Jahović: Ponovo majka

03/08/2011

0

Ona je jedna od retkih estradnih zvezda koja se u medijima pojavljuje samo onda kada javnosti i publici ima nešto važno da kaže. Ovoga puta Emina Jahović smelo i hrabro plasirala je singl koji je poneo simboličan naziv “Posle mene”, a da radost bude veća, ova brineta je pre devet nedelja saznala da čeka bebu. Sreću nije mogla da sakrije, pa je istog trena kada je saznala da će postati po drugi put majka, pozvala supruga, turskog superstara Mustafu Sandala da mu saopšti novost. Popularni muzičar od uzbuđenja bio je van sebe i zahvaljivao je Bogu što mu je uslišio želju.
Iako je saznala divnu novost na privatnom planu, Emina nije želela da razočara svoje saradnike, pa kao vrsni profesionalac nastavila je svoje poslovne aktivnosti. Prošle nedelje promovisala je singl, za koji kaže da na najbolji način, sa brzim letnjim ritmom, oslikava njenu trenutnu sreću.
Pesma nosi simboličan naziv “Posle mene”, a u nastavku kaže “posle mene sve su ti bile trag karmina, posle mene si sam”. Prilično samouvereno sa vaše strane.
- Tako je. To je pesma koja govori o jakoj, samouverenoj ženi, kakva sam ja i koja uvek pobeđuje. Jednostavno, prija mi čak i da se družim sa takvim damama. “Posle mene” je bez greške pravi letnji hit, garantujem, mada sam kompoziciju najpre napisala za Mustafu. Kada sam stvarala ovu melodiju, moj suprug ju je čuo i odmah poželeo da se nađe na njegovom novom albumu, naravno sa drugačijim tekstom, jer ja još ne znam dobro da pišem turski. Bila sam presrećna što mu se dopalo, jer do sada je on meni samo davao savete, naravno jer je iskusniji. Bila sam veoma počastvovana i važna kada je Mustafa izrazio želju da to bude njegova pesma.
Ipak ste tu kompoziciju zadržali za sebe. Da li vam je Mustafa zbog toga zamerio?
- Nedavno sam odabrala sve pesme za moj nov album. Ipak, preslušavajući ih, shvatila sam da ova numera ima najviše šanse od svih kompozicija da postane hit. Kada sam suprugu rekla da bih i ja snimila pesmu na srpskom jeziku na melodiju koju sam njemu poklonila, podržao me je. Mada su mi savetovali da pored srpskog izdam taj singl i za tursko tržište, mislim da će ipak to moj Mustafa uraditi, zbog čega sam vrlo srećna. Sigurna sam da će pesma u mom izvođenju dobro proći, jer sam napisala tekst koji je jednostavan, nema puno reči, ali se kaže mnogo.
Kada ste spoznali da imate dar za komponovanje i pisanje tekstova?
- Oduvek sam znala da to nosim u sebi, ali sam se stidela da javno iskažem. Neki ljudi su dugo osporavali moj glas i karijeru uopšte. Onda sam se zainatila i odlučila da pokažem šta znam. Još dok smo radili na prvom albumu Dino Merlin i Fahrudin Pecikoza su me podstakli da sama pišem pesme. Bili su u pravu, jer se pokazalo da su moje kompozicije postale veći hitovi nego one koje su mi radili drugi autori. Smatram da svako može da uradi sve u životu. Jedino na faktor sreće ne možeš da utičeš, ali ja mislim da ga imam. Ti snovi o karijeri uvek mogu da se ostvare.
Kako ste se izborili sa tim što je Mustafa na početku vašeg braka osporavao to što želite da nastavite pevačku karijeru?
- Moja ljubav prema poslu, prevashodno muzici, je nesporna. Mustafa zna da ja nisam tip žene koji želi samo da se slika, već da predstavi svoj rad. Kada je postao svestan toga, postao je drugačiji. Može nešto da mi sugeriše i da me povuče iz neke situacije, ali suštinski nikada mi nije branio da se bavim ovim poslom.
Često ističete da se bavite muzikom iz ljubavi. Da li od toga imate i finansijsku dobit?
- U poslednje vreme sam počela da nastupam. Ta virtuelna pojava je počela da mi smeta. Bilo je priča da ja plaćam kako bih bila u novinama. Zato sam i počela da se pojavljujem na nastupima, i to na biranim mestima, koja mi prijaju. Što se prihoda tiče, naravno da je bitno da se osećam samostalno.
Jeste li pisali pesme za neke vaše kolege?
- Dešavalo mi se da mi kolege traže pesme, ali nisam radila puno za druge. Planiram da se kasnije ozbiljnije bavim ovim poslom, možda i da budem producent nekom mladom pevaču. Volela bih da sretnem harizmatičnog pevača.
U medijima se pisalo o vašem sukobu sa Natašom Bekvalac, jer je ona vašu duetsku pesmu “Gospodine” počela da izvodi samostalno na nastupima.
- Mene je Nataša zvala i pitala da li može da izvede tu pesmu u “Velikom bratu”. Koliko je pesma moja, toliko je i njena. Ako je ona to želela tako, ja nemam ništa protiv. Moj timu je problem predstavljalo to što je menjan aranžman pesme. Ali mislim da je to bilo samo za šou-program. Ostale smo u dobrim odnosima.
Poslednji album ste posvetili osamdesetpetogodišnjem dedi, ocu vaše majke. Uvek ste isticali vašu vezanost za muški deo porodice?
- Meni su muškarci u okolini značili mnogo u životu. Rano sam izgubila oca, pa sam zbog toga tražila zaštitu u drugom muškarcu. Uvek sam verovala Mustafi, svojom nenametljivošću i prikrivenim autoritetom podseća me na mog oca. Bitan mi je oslonac koji imam u svom suprugu.
Izgleda da kako godine prolaze, vašeg supruga volite sve više?
- Mustafa je jedini muškarac u mom životu za koga ne mogu da zamislim da ga izgubim. Od kada smo dobili Jamana taosećaj se povećava. Tačno znam da je to čovek pored koga ću provesti ostatak života. Drago mi je što sam uspela da nađem takvu osobu. Ne bih mogla nikada da zloupotrebim svoju žensku stranu da bih nešto postigla. Znam da bi me on voleo u zlu kao što me voli i u dobru. Znam da će biti uz mene i kada ne budem više toliko lepa ili interesantna. Oduvek sam želela baš takvog muškarca kao što je moj suprug.
Jeste li nekada pomislili da je udaja usporila vašu karijeru?
- Mislim da udaja nije usporila moju karijeru. Jarac sam u horoskopu, pa sama sebe ponekada usporim. U Srbiji treba da budeš stalno prisutan, ali moje je mišljenje drugačije. Volim da me ima dozirano. Nikada nisam bila ni na jednoj dodeli nagrada i na mestima gde su me zvali i očekivali, ali ja sam kriva. Želim da vodim malo čudan život, i anoniman i selebriti u isto vreme.
Nedavno ste saznali da ćete po drugi put postati majka?
- Bila sam presrećna, beba je došla baš u trenutku kada smo je najviše želeli. Trenutno sam u devetoj nedelji trudnoće. Nastojim da živim normalno i da sve poslovne planove koje sam zamislila realizujem. Mučnine su prisutne kao i u prvoj trudnoći, ali se nadam da će posle trećeg ili četvrtog meseca nestati.
Kako je na tu lepu vest reagovao vaš suprug?
- Najpre sam planirala da napravim večeru u našem domu u Istanbulu, na kojoj bih okupila sve drage ljude i članove porodice da im saopštim tu divnu novost. Međutim, poznata sam kao osoba koja ne ume da ćuti kada je reč o lepim vestima. Nisam izdržala, čim sam saznala da sam u drugom stanju, pozvala sam Mustafu telefonom i saopštila mu da čekamo bebu. Sada se kajem zbog toga. Iako nije bio pored mene, bio je van sebe, jako se obradovao. Rekao je da je ovo idealan trenutak za drugu bebu, prevashodno zbog Jamana koji je dovoljno porastao da prihvati brata ili sestru.
Budući da ste poslovno zauzeti, niste se uplašili što će vam drugo dete doneti više odgovornosti i obaveza?
- Hvala Bogu, imam pomoć na sve strane. Osim porodice, jedna dadilja je uvek pored mene. Moj sin od septembra kreće u školu pa će mu se i u tome posvetiti, jer je pedagog po profesiji. Kada sam se prvi put ostvarila kao majka, primetila sam da sam postala plašljivija i brižljivija. Imala sam pojačan osećaj odgovornosti. Dadilja mi je pomogla da iskontrolišem i iskoordiniram sve te osećaje.
Opterećuje li vas klasično žensko pitanje: gojaznost i strije zbog trudnoće?
- Ne plaši me ni gojaznost ni pojava strija, ali ja imam takvu genetiku da nemam problema sa tim. Imam pojačane mučnine i sa tim se borim.
Budući da leto provodite u vašoj kući u Godžeku, da li se i sada, kada ste u drugom stanju, kupate u moru i primenjujete li poseban režim ishrane?
- U moru se kupam, ali biram plaže koje su čiste. Bazene izbegavam, sem onog u našoj vili u Istambulu. Što se tiče hrane, unosim dosta omega tri masne kiseline, jedem mnogo ribe.
Da li biste voleli da rodite dečaka ili devojčicu?
- Zaista nam je svejedno. Bitno nam je da je naša beba živa i zdrava.
A mali Jaman, je li se on izjasnio?
- Pitali smo ga da li želi da dobije brata ili sestru, a on je rekao da želi da ima brata kako bi mogao sa njim da se igra svojim omiljenim avionima.
Pokazuje li Jaman već sad neka naročita interesovanja?
- Jaman je pravi plivač, mada sa mišićima. Nemiran je, ne izlazi ceo dan iz vode. Roni, pliva. Kad smo bili na moru, gledao je poslednji Novakov meč od početka do kraja. Pitao me je kako se zove taj bata, odgovorila sam mu posle čega mi je on rekao da će on biti Đoković. Takođe voli i Džastina Bibera i stalno peva pesmu “Bejbi”. Ne voli crtane filmove, više mu se dopadaju neke ozbiljniji programi.
Budući da je Jaman pokazao interesovanje za tenis, planirate li da ga upišete na neki sport?
- Novak Đoković se rađa jednom u sto godina, pa ako Jaman bude želeo da krene stopama poput mog brata ili moje sestre, koja se takođe uspešno bavila sportom, preciznije odbojkom, usmerićemo ga svakako. Za sada se ne opterećujemo time, niti to očekujemo od našeg sina.
Za svoj treći rođendan, koji je 8. avgusta, vaš sin je poželeo tortu u obliku aviona. Tom prilikom planirate da priredite glamuroznu dečju zabavu.
- Tako je. Još ne znamo da li ćemo zabavu upriličiti u našem domu u Istambulu ili na nekom drugom mestu. Pošto Jamanov rođendan pada u vreme godišnjih odmora, moramo da vidimo gde će u tom periodu biti najviše njegovih drugova, jer on želi da ih dođe što više. Sada se naš sin intenzivno druži i lepo se zabavlja. Jaman želi da mu ove godine rođendanska torta bude u obliku aviona, jer obožava te letelice. Oduševljen je kada putuje avionom i jedino je tada miran kao bubica.
Nedavno ste otkrili još jedan talenat pa ste počeli da se bavite uređenjem enterijera?
- Otkako smo kupili kuću u Istanbulu u koju smo se uselili zainteresovao me je enterijer. Sama sam je uredila. Pošto sam videla da mi taj posao ide od ruke, rešila sam da se pozabavim i kućom na moru. Ona je bila rustična, dosta stvari je bilo u njoj, kao i raznih boja. Napravila sam modernu varijantu u kojoj sada dominiraju bela i bež. Publika će imati prilike da vidi kako ona izgleda jer sam spot za novi singl snimila u njoj. Neću prikazati sve prostorije, ali jedan deo hoću, najviše kadrova rađeno je u dvorištu.
Hoćete li ići negde na odmor ili ćete se zadovoljiti boravkom u Godžeku?
- Dok se većina odmora, ja radim. Kada završim sa promovisanjem pesme, malo ćemo krstariti. Posetićemo Grčku, obilazićemo ostrva, a posle toga put nastavljamo u Majorku.

Komentari (0)

Loading
Tamara hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još