Emina Jahović: Počela sam da pišem svoju bajku i ne planiram da je završim

Emina Jahović: Počela sam da pišem svoju bajku i ne planiram da je završim

Autor: | 10/06/2015

0


U susret letu pop zvezda Emina Jahović-Sandal puna je pozitivne energije. Lepša nego ikada, s nestrpljenjem iščekuje da publici predstavi dve nove pesme, koje će i ekranizovati, a priprema i parfem sa njenim potpisom. Puna kreativne energije, uspeva da realizuje svoje ideje, u čemu joj neizmernu podršku pruža suprug Mustafa, koji je nedavno boravio u Beogradu gde je snimao spot i izazvao veliku pažnju. Za to vreme ponosna majka imala je kratak predah od poslovnih obaveza, te je vreme posvetila druženju sa sinovima u njihovom domu u Istanbulu.

Fotografijama nastalim pored bazena pokrenuli ste lavinu pozitivnih komentara na račun izgleda. Kako se osećate kada vam neko ispod fotografije napiše da ste seksi mama?
- Svaki kompliment prija, naročito mi je to dobra motivacija pred leto, kada je kupaći kostim jedan od najčešćih odevnih predmeta. Jedva sam dočekala lepo vreme da mogu da se relaksiram u bazenu. Volim da plivam, a uživam i dok gledam sinove kako se brčkaju.

Jesu li i Jaman i Javuz naučili da plivaju?

- Jaman jeste, a Javuz još uči, najviše od starijeg brata. Oni se divno slažu, posebno uživaju u aktivnostima na moru ili u bazenu.

Kako se hranite i koliko često trenirate da biste ovako dobro izgledali?
- Treniram skoro svakog dana i zaista pazim na ishranu, ali to ne činim isključivo zbog vitke linije, već želim da svojim sinovima budem dobar primer. Želim da steknu zdrave navike, što će se kasnije odraziti na kvalitet njihovog života.

Video-klipovima na kojima Javuz broji na srpskom oduševili ste pratioce na "Instagramu". Osećate li se kao nastavnica srpskog u svom domu budući da se veoma trudite da sinovi nauče vaš maternji jezik?
- Moja velika želja je da oni pričaju i srpski, tako da ne osećam to kao obavezu već to radim od srca. Volim da ih čujem kako pričaju srpski.

Kakva su im interesovanja?

- Jaman je kopija svog oca - mali Mustafa, muzika ga mnogo zanima, a primećujemo i da je vrlo talentovan. Javuz je još mali da bih rekla šta ga konkretno zanima, ali vrlo je radoznalo dete koje voli da istražuje i uči.

Jaman je krenuo u školu. Koliko se njegov sistem obrazovanja razlikuje u odnosu na vaše školovanje u Novom Pazaru? - Sistem obrazovanja u Turskoj prilično je drugačiji, prilagođeniji je deci, u odnosu na vreme dok sam ja išla u prvi razred. Jaman je na početku školovanja, voli da ide u školu, odgovorno se odnosi prema obavezama, a posebno je radostan što je stekao mnogo novih drugara.


Kako provodite vreme sa sinovima kada je vaš suprug odsutan, kao nedavno kada je snimao spot u Beogradu?
- Dok je Mustafa bio u Beogradu, Jaman je imao kratak raspust, a ja mali predah od poslovnih obaveza, pa sam po ceo dan bila sa sinovima. Bez obzira na obaveze, uvek se trudim da im se maksimalno posvetim, da oslušnem njihove potrebe. Rado se igram sa njima, odlazimo u šetnju ili zajedno gledamo crtane filmove. Uvek nam je zabavno.

Kako je došlo do toga da Mustafa snima spot u Srbiji?

- Mustafa obožava Beograd, ljude i atmosferu grada, a na ideju da baš tu snimi spot došao je poznati turski reditelj koji je ekranizovao spot. Moj suprug je bio oduševljen što će ovde snimiti video-klip.

I vi ste pripremili iznenađenje za publiku. O čemu je reč?
- Spremne su dve nove pesme, u brzom ritmu, koje ću uskoro i ekranizovati. Jedna je prava ženska letnja pesma, a druga je duet sa poznatim srpskim reperom. To je nešto novo za mene i nadam se da će se publici dopasti.

Da li vam je bitan suprugov sud o pesmama?
- Naravno, cenim supruga i uvažavam svako njegovo mišljenje, pa i kada je reč o muzici, posebno što je i on u istom poslu. Jedno drugom smo najveći kritičari i podrška.

Okušali ste se kao dizajner cipela, a uskoro ćete lansirati i novi parfem. Iznenađujete li supruga svojom svestranošću?

- Oboje smo umetnici, oboje svoju kreativnost ispoljavamo svakodnevno, i tu više nema iznenađenja, samo standardi i očekivanja stalno rastu.

Kada ćete otići na odmor u Gjodžek, gde imate porodičnu kuću?
- Čim završim sa poslovnim obavezama, idemo u Gjodžek i tamo ćemo biti celo leto, čemu se neizmerno radujem. To mesto je čarobno kako za odmor tako i za inspiraciju.

Kako tamo provodite vreme?
- Uvek nam dođe neko od prijatelja ili familije, oni se celo leto smenjuju, a mi uživamo u njihovom društvu. To je idealna prilika da se opušteno družimo, a morske aktivnosti su melem za opuštanje, svakodnevno plivamo, sunčamo se, sa decom pravimo kule u pesku i svašta još. I Mustafa i ja tokom godine mnogo radimo, tako da nam je leto rezervisano za punjenje baterija.

Jeste li završili uređenje svog doma ili vam trenutno manjka krativnost na tom polju?

- Za sada smo završili , ali od septembra nastavljamo i verujem da ćemo brzo imati kuću iz svojih snova.


Nedavno je objavljeno da ste kupili kuću u Istanbulu. Koliko, inače, nekretnina imate u Turskoj?
- Mediji svašta pišu, ja sam odavno prestala to da komentarišem i da pričam šta imamo. To zaista nije važno, niti volimo na taj način da se eksponiramo.

Renovirali ste i dom u Novom Pazaru. Postoji li neka anegdota vezana za to budući da je vaša majka jedva pristala na promene u domu?
- Moja mama je čudo, kao i svaka majka trebalo joj je vreme da nam delimično prepusti kontrolu. Kažem delimično, jer ipak ništa nije moglo bez njenog odobrenja, što je i normalno, budući da najveći deo vremena ona tu provodi i navikla je na neki svoj red. Mi smo želeli da oplemenimo prostor kako bi bilo još prijatnije i udobnije.

Da li vam je mama sada dobro posle zdravstvenih tegoba koje je imala?
- Hvala Bogu dobro je, trenutno je kod mene u Turskoj. Jaman i Javuz obožavaju kada je ona tu, uživaju u bakinoj pažnji i brizi, a i ja sam tada opuštenija i rasterećenija.

Imate li trenutno neki razlog za nezadovoljstvo ili živite svoju bajku?
- Da li izgledam nezadovoljno? Svako je tvorac svoje bajke, ja sam svoju počela da pišem i ne planiram da je završim.

Intervju: Nikola Rumenić
Foto: Miloš Ćetković

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti

Pročitajte još