Jana Ilić: Glumica koja je osvojila Hrvatsku

Jana Ilić: Glumica koja je osvojila Hrvatsku

Autor: | 01/12/2011

0

Jedna od najlepših srpskih glumica mlađe generacije Jana Milić-Ilić velikom popularnošću koju uživa u Hrvatskoj „preti“ da ugrozi koleginicu Katarinu Radivojević. Od kada se tamo emituje popularna serija „Larin izbor“, u kojoj,  kao i naš glumac Stefan Kapičić, koji nekoliko godina radi u Holivudu, igra uz poznate hrvatske glumce, uspešna Beograđanka ima status zvezde. Nedavno je snimala i film „Dr Rej i đavoli“, reditelja Dinka Tucakovića, u kome igra uz Dragana Bjelogrlića i Lenu Bogdanović.
U avgustu je izgovorila sudbonosno „da“ televizijskom producentu Miši Iliću, pa joj život u Hrvatskoj zbog snimanja serije teško pada. Zaljubljeni bračni par se posećuje koliko im to poslovne obaveze dozvoljavaju. Nedavno su se njeni najbliži zabrinuli jer je dobila jaku upalu pluća. Zbog potrebe snimanja serije Jana je sve zadivila svojom profesionalnošću koja je zahtevala iplivanje u ledenom moru, ali je posledice osetila tako što je dobilaupalu pluća.
- Sada sam dobro i to je najbitnije. To je sve prošlo, a bilo je baš komplikovano. Moj lik Lejle u seriji je završio na pustom ostrvu pa smo u moru imali prilično teške scene koje smo snimali skoro dve nedelje. Scene dobro izgledaju, a samo mi znamo kako nam je bilo. Vredna sam i volim svoj posao, nikad ne kasnim na set i uvek znam tekst. U poslednje vreme spavam samo tri sata dnevno, što posle nadoknadim. Smatram sebe srećnom i umem to da cenim. Nisam bahata, imam svoj sistem vrednosti i isto sam ono dete od pre nekoliko godina. Skočiti u more po ovoj temperaturi je prava avantura. Eto, i to sam doživela, glumila sam kao da je napolju trideset stepeni. Važno je da je publika poverovala da je toplo - za magazin „Hello!" govori umetnica koja ističe da joj je čast što je deo ekipe serije koju je već sedamnaest zemalja otkupilo. Serija ima veliku gledanost, a Jana već četiri meseca živi u Zagrebu, gde ima stan. Da bi snimila svih sto šezdeset šest epizoda, konstantno putuje po celoj Hrvatskoj gde se održavaju setovi .
- Trenutno se prikazuje pedeseta epizoda, a serija je toliko popularna da ni do prodavnice ne mogu da odem a da me neko ne presretne. Tako je sa celom glavnom glumačkom podelom, oko nas se okuplja mnogo ljudi, pa smo od pre nekoliko dana dobili i obezbeđenje. Žao mi je što sam tako malo u Beogradu, nije mi lako. Budim se u četiri ujutru i radim po ceo dan, a nekad i noću. Atmosfera na setu je sjajna i prezadovoljna sam. Sa Stefanom Kapičićem divno sarađujem, a kada imamo vremena, svi izađemo u provod. Za Stefana imam samo reči hvale. Poznajemo se odranije i znala sam da ćemo lepo sarađivati. Dobar je momak, a i kolega, talentovan je, vredan i druželjubiv. On je već radio u Hrvatskoj i zna kako stvari funkcionišu, tako da mi je u početku pomogao - kaže vitka brineta kojoj jako nedostaje porodica, a posebno suprug Miša. Samo mesec dana pošto su se venčali, morala je zbog posla da napusti porodični dom.
- Ne samo da mi nedostaju najbliži, već duboko patim što sam ovoliko odsutna. Zahvalna sam na uspešnoj poslovnoj godini, ali, s druge strane, jedva čekam da se vratim. Moj dom je u mom gradu, a bližnji mi daju veliku podršku. Miša dolazi kad god mu posao to dozvoli, pošto i on naporno radi. Bio je i na setu i zna celu ekipu. Nije nam lako, ali smo nas dvoje borci i dobar tim. Miša je divan suprug, veliki prijatelj i moja podrška. Snimaću do juna sledeće godine. Ne sećam se kada sam se poslednji put opustila, izašla u grad i videla se sa prijateljima. Kada dođem u rodni grad, to je nakratko i tada se posvećujem suprugu.

Piše: Nadežda Jokić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti