Povratak Koštane

Povratak Koštane

Autor: | 13/12/2011

0

Prošlo je dvadeset godina otkako je Svetlana Ceca Ražnatović snimila film „Nečista krv“, a publika će tek sada imati priliku da je vidi u ulozi Koštane. Iako je ovaj film 1997. imao bioskopsku premijeru, scene u kojima je folk diva nisu prikazane jer je ona od reditelja Stojana Stojčića zahtevala da svi kadrovi u kojima se pojavljuje ne budu korišćeni u finalnoj verziji ovog ostvarenja. To je i učinjeno, ali u drugoj verziji filma, koji je pre šest godina prikazan na televiziji, Ceca se ipak pojavljuje u dve scene koje traju nekoliko sekundi, ali su i one zanemarljive u odnosu na ono što će publika moći da vidi u seriji. Sve što je dve decenije držano daleko od javnosti sada će biti prikazano. Kako je Ceca reagovala na vraćanje tih scena nije poznato, jer ni sa svojim prijateljima ni saradnicima nije razgovarala o tome.
- Sa Cecom nisam razovarao o najavljenom emitovanju serije - kaže za magazin „Hello!“ njen pravni zastupnik Miša Petrovski.
- Nikada nisam odgledala „Nečistu krv“ do kraja, tako da sam polaskana velikom gledanošću koju je postigla - izjavila je folk diva svojevremeno.
- Ovo je moje prvo pojavljivanje na filmskom platnu, ali, iskreno, o
čekivala sam više od tog projekta. Pošto nisam bila zadovoljna filmom, na moje insistiranje, uloga je izbačena još pre deset godina. Ne znam kada su te scene sa mojom ulogom vraćene - rekla je Ceca posle prikazivanja televizijske verzije filma “Nečista krv”.
Sada, dve decenije kasnije, u istoimenoj seriji koja će biti emitovana na televiziji „Hepi“, Ceca će biti prikazana u kostimima karakterističnim za jug Srbije krajem devetnaestog veka u ulozi Koštane, koja peva stare vranjske pesme i zavodi Marka koga glumi Rade Šerbedžija. Zavodljivim plesom očarala je i gazda-Mitketa koga tumači Ljuba Tadić, ali je i bliska sa Filipom Gajićem, u to vreme talentovanim glumcem, a sada poznatim rediteljem i suprugom Šerbedžijine kćerke Lucije.
U trinaest epizoda serije, koja će početkom januara početi da se emituje, biće prikazan život stanovnika vranjske čaršije krajem devetnaestog veka, a svi koji su prisustvovali snimanju tvrdili su da je Ceca odlično uradila sve što je od nje zahtevao reditelj Stojan Stojčić.
- Moja će Koštana biti puna mladosti i svežine. Ona osvaja sve muškarce - rekla je Ceca posle završetka snimanja „Nečiste krvi“ kojem su prisustvovali i njeni roditelji Mira i Slobodan.
Nekoliko godina kasnije folk diva se prisetila svog glumačkog angažmana i istakla da joj je bila čast da se nađe u društvu sa velikim zvezdama.
- Moja uloga je bila isključivo muzička, nemam dijaloge. Kada sam se dogovorila da se pojavim u filmu bila sam maloletna, pa je ugovor umesto mene potpisao moj otac. U svakom slučaju devojčici koja je tada imala sedamnaest godina bilo je veliko zadovoljstvo i čast da se nađe pored najvećih imena naše kinematografije. Što se tiče glume, nikada nisam stavila tačku na tu umetnost, rado bih prihvatila lepu ponudu u nekom dobrom domaćem filmu - izjavila je Ceca pre šest godina.
Veliki broj pevačicinih fanova s nestrpljenjem očekuje početak prikazivanja serije, jer će to biti jedinstvena prilika da se vidi Ceca kao glumica, dok čelnici „Hepi“ televizije veruju da će sa ovim projektom postići veliki uspeh, a nesumljivo je da će pevačka zvezda imati najveći udeo u tome.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još