Veljko Ražnatović: Za mamu spremam veliko iznenađenje

Veljko Ražnatović: Za mamu spremam veliko iznenađenje

Autor: | 07/11/2011

0

Veljko Ražnatović, sin najveće srpske muzičke zvezde Svetlane Ražnatović i Željka Ražnatovića Arkana od samog rođenja izložen je medijskoj pažnji. Njegova majka svoju porodicu nikada nije držala daleko od svetla pozornice, pa je petnaestogodišnji tinjdžer navikao da se i njegov svaki korak pomno prati. Pored slavne majke naučio je da javno mnjenje želi da zna sve detalje i iz njegovog života, a poslednjih mesec dana našao se u žiži zbog saobraćajne nesreće koju je doživeo na Kipru. Srećom, prošao je bez težih posledica i sada se oseća dobro, ali veliki ožiljak na njegovom vratu će ga celog života podsećati na nemili događaj koji je mogao skupo da ga košta.
Otkako je u junu osuđena na osmomesečni kućni pritvor, život Svetlane Ražnatović umnogome se promenio. Težak period sa kojim se suočila uticao je i na njenu decu, petnaestogodišnjeg Veljka i trinaestogodišnju Anastasiju. Pre dva meseca, kada su joj se sin i kćerka vratili sa letovanja, folk zvezda je donela tešku odluku - da se razdvoji od dece. Da bi ih zaštitila od stalnog medijskog pritiska i spekulacija, odlučila je da ih preseli na Kipar gde u gradu Aja Napi ima luksuznu vilu. Anastasija i Veljko bez pogovora su se složili sa odlukom svojemajke i školovanje su nastavili u Britanskoj školi u ovom gradu poznatom po najboljem noćnom provodu na Kipru. Iako bi im u situaciji koju proživljavaju bilo lakše da su na okupu, Cecina deca, svesna kroz šta im majka prolazi, sa Kipra joj pružaju podršku i kao već odrasli ljudi je bodre da izdrži do februara kada će joj isteći kazna.
Sedmodnevni rasput u školi Anastasija i Veljko su iskoristili da dođu kući i budu samajkom. Da bi joj priredili iznenađenje, svoj dolazak nisu najavili, već su se samo pojavili na vratima porodičnog doma na Dedinju. Dok je Ceca u dnevnoj sobi gledala televiziju čula je dobro poznate glasove. Suze radosnice nije mogla da zaustavi, jer sreći što posle dva meseca vidi svoju decu nije bilo kraja. Iako su u svakodnevnom kontaktu Anastasija i Veljko su imali o mnogo čemu da razgovaraju sa majkom. Situaciju u kojoj su se našli skoro da nisu ni pominjali, ali su se osvrnuli na saobraćajnu nesreću koju je Veljko nedavno doživeo kada je pao sa motora.
Da je sa svojom decom razvila posebno blizak, drugarski odnos dobro je poznato. Veoma su privrženi i gotovo da se nikada nije odvajala od njih. Zbog toga trenutnu razdvojenost teško podnosi, ali je svesna da je za njih najbolje da u ovom periodu budu daleko od Beograda.
- Jedine dve osobe kojima ću sutra polagati račune su moja deca. Najbitnije mi je da kod njih ne izgubim kredibilitet, poštovanje i autoritet. Veoma smo vezani, oni su sada u pubertetu, njihove priče su fenomenalne, zaljubljuju se, odljubljuju, komentarišemo šta ćemo i kako ćemo. Veoma mi je drago što  sam uspela da sa decom izgradim tako iskren odnos. Prezirem bahatost, agresivne ljude, sve što može da povuče mlado biće u negativnu krajnost. Od kada su se rodili, govorim im da ne treba biti nevaspitan i bahat, jer takav može da bude svako od nas. Uspeh je da čovek nadogradi sebe, a sve ide iz porodice. Bitno mi je i sa kim se druže jer i društvo utiče na formiranje ličnosti - rekla je jednom prilikom o svojoj deci folk diva.
Od njihovog rođenja pevačica je u svakom trenutku bila uz svoju decu, rešavala sa njima brojne dečje nestašluke i radovala se svakom njihovom uspehu u školi i lepom doživljaju. Naviknuti da pred majkom nemaju tajni, i sada kada su od nje udaljeni hiljade kilometara sve joj poveravaju, ali joj i svakog dana upućuju reči podrške da lakše podnese razdvojenost, što njoj najteže pada.
Iako svoj boravak u Beogradu koriste da što više budu sa majkom, Anastasija i Veljko provode vreme i sa svojim prijateljima najčešće u kuglani u jednom šoping molu. Veljko se nedavno pojavio i na otvaranju kafe bara koji je u vlasništvu velikog prijatelja i stiliste njegove majke Saše Vidića. Njegov dolazak zasenio je prisustvo svih ostalih poznatih ličnosti.
U razgovoru za magazin „Hello!“ četrnaestogodišnji Veljko govori o suočavanjusa najtežim životnim trenucima, o odnosu sa majkom i životu na Kipru.
- Anastasija i ja smo na raspustu, pa smo iskoristili slobodne dane da dođemo u Beograd. Na Kipru pohađamo Britansku školu i najviše vremena provodimo učeći. U slobodno vreme odlazim u teretanu i na trčanje, dok Anastasija ide na fitnes. Trudimo se da sebi tako organizujemo vreme da nam što brže prođe. Držimo se zajedno i jedno drugom u svemu pomažemo.
Ko je sa vama na Kipru?
- Sa nama je naš ujak Milan.
Zar nije i Predrag Ocokoljić, suprug vaše tetke Lidije, na Kipru?
- Ne, on je u Beogradu, kao i njihova deca Helena i Viktor. Helena ovde ide u vrtić, dok je Viktor još mali da bi se odvajao od mame.
Posećuju li vas baba Mirjana i deda Slobodan?
- Još nisu bili na Kipru. I baba je trenutno u Beogradu, došla je da bude sa svojim kćerkama, mojom mamom i tetkom Lidijom, a deda je kao i protekla dva meseca u Žitorađi.
Koliko ćete boraviti u Aja Napi?
- Zaista još ne znam koliko ćemo tamo ukupno ostati.
Vi i vaša sestra suočeni ste sa teškim životnim periodom zbog problema koji ima vaša majka. Kako sve to podnosite?
- Nije nam prijatno zbog ove situacije, ali život ide dalje. Pokušavamo da učinimo sve kako bi nam vreme brže prošlo. To što se mami dogodilo je teška stvar, ali se svi u porodici trudimo da to što lakše prebrodimo. Moram da priznam da sam ja sve ovo teže podneo od Anastasije iako je ona više vezana za mamu, što je i prirodno jer je devojčica. Nas dvoje smo u stalnom kontaktu sa mamom, čujemo se i gledamo preko „Skajpa“ i po tri puta na dan. Upućena je u sve što nam se dešava. Trudimo se i da je ne razočaramo ocenama, tako da nam je u školi dobro. Mnogo joj nedostajemo kao i ona nama. Nadam se da će biti prilike da češće dođemo kući da bismo bili sa njom.

 Intervju: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti