Željko Joksimović: Uz Kristinu Kovač član žirija "X Faktora"

Željko Joksimović: Uz Kristinu Kovač član žirija "X Faktora"

Autor: | 08/09/2013

0


Do emitovanja prvog regionalnog X Factora ostalo je tek nešto više od mesec dana, a danas su zvanično objavljena imena prva dva člana žirija. U pitanju su jedan od najznačajnijih autora i pevača pop muzike današnjice - Željko Joksimović i kompozitorka i pevačica poznata po uvođenju novih muzičkih trendova u domaću muziku - Kristina Kovač.

Željko Joksimović je jedan od najznačajnijh, najcenjenijih i najpopularnijih pevača i kompozitora Balkana. Muzikom se bavi od najranijeg detinjstva. Sa brojnih albuma slušaju se na desetine hitova poput "Mišel", "Ljubavi", "Leđa o leđa", "Lane moje", "Ima nešto u tom što me nećeš", "Dođi sutra"... pa do najnovijeg "Ludak kao ja". Publici širom Evrope poznat je po svojim uspešnim nastupima na Eurosongu gde je ostvario odličan plasman. Uspešno je radio i kao kompozitor numera za mnoge filmove i serije. Ima 41 godinu.

Kristina Kovač je javnosti postala poznata devedesetih godina prošlog veka kao članica grupe K2 u kojoj je sa svojom sestrom donela na ove prostore nove muzičke pravce. Tokom prethodnih godina je ostvarila uspeh sa singlom "Kolena" koji je 15 nedelja bio na prvom mestu top liste pop-rok muzike, kanala MTV Adria. Kristina potiče iz muzičke porodice, otac joj je jedan od najplodonosnijih kompozitora poslednje tri decenije XX veka Kornelije Kovač, a sestra Aleksandra Kovač, takođe popularna pevačica i kompozitorka. Ima 38 godina.

Članovi žirija su trenutno u fazi boljeg upoznavanja i pravljenja strategije za nastupajući veoma odgovoran i težak posao koji obuhvata i edukaciju talenata koji su se prijavili za ovaj svetski poznat format. Naime, oni su ne samo žiri već i mentori mladih ljudi koji žele da postanu slavni. Tokom narednih dana oni će imati veliki broj aktivnosti.

Gledaoci u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini moći će da prate šou "X factor" već polovinom oktobra. Emisiju realizuju TV "Pink" i "MBK" produkcija.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti