X Faktor: Kristina i Željko odabrali svoje finaliste

X Faktor: Kristina i Željko odabrali svoje finaliste

Autor: | 25/12/2013

0

U drugoj epizodi uzbudljive faze takmičenja “kuće sudija” Željko Joksimović i Kristina Kovač imali su težak zadatak da kao mentori izaberu po tri najbolja kandidata iz svojih grupa, koje ćemo potom gledati u lajv nastupima od januara 2014. godine. Kako pravila u ovoj fazi takmičenja nalažu, sudije “X Faktora” su imale pomoć svojih gostiju: Željko je ugostio Tonija Cetinskog, dok je Kristina prihvatila pomoć Leontine Vukomanović.
Na početku nove epizode videli smo kako su se takmičari Željkove grupe “Stariji od 27” provodili na putu za crnogorsko primorje. U ovoj grupi našli su se: Mladen Lukić, Slavko Kalezić, Bojana Račić, Daniel Kajmakoski, Maid Hećimović, Maja Novaković. Takmičari su bili uzbuđeni, ali i počastvovani što su se našli u top 24, dok je njihov mentor bio svestan teške odluke koja ga čeka.
- Rekao bih da je “X Faktor” jedna kompresovana forma gde pored pevanja I muzičkog talenta, mi tražimo još nešto u čoveku što ga pravi zvezdom – to je taj takozvani X faktor koji niko ne može rečima da opiše. Drago mi je što sam mentor baš ovoj grupi. Bili su odlični u toku proba, ponosan sam na njih! – izjavio je Željko.
Kristina Kovač je, takođe, bila uzbuđena kada je došao dan odluke. U njenoj grupi “Bendovi” našli su se: dueti: Marinela i Fifi, Ivan i Kiko Radenov, Luka i Jana, hip hop dvojac Mouse Miles, Roma Sijam, potom ženski bend: Teodora Sparavalo, Katarina Manojlović, Vanja Mišić, Lana Šojić i muški bend: Armin Malikić, Predrag Antić, Marko Balabanović, Uroš Turkulov, Nikola Stanojević. Grupa “Bendovi” su vredno radili proteklih nedelja, a Kristina im je već na početku rekla:
- Hvala vam što ste tu, drago mi je da vas vidim i da znate ovo će biti jedna od najtežih odluka u mojoj karijeri! Vi ste mnogo jača grupa nego što sam se u početku mislila, vi ste moj razlog za ponos i diku!
Posle upoznavanja takmičara sa gostima Tonijem i Leontinom, nastupi u obe grupe na dve različite lokacije su mogli da počnu. U Željkovoj grupi prva je nastupala Maja Novaković, dok je u Kristininoj grupi taj zadatak pripao Jani i Luki.
- Meni sve vreme igra osmeh! Ovo mi je skoz pozitivno, nedostaje nam takav duet na sceni… – rekla je Leontina Vukomanović njihovom mentoru, ali Kristina je priznala da nije sigurna u vezi njih, da ima dilemu, jer se plaši našeg tržišta u njihovom slučaju. Toni Cetinski je nakon emotivnog nastupa Maje Luis rekao:
- Idem da se bacim u more! Imaš jako lepu boju glasa, vidi se da uživaš dok pevaš, svaku notu si proživela i ja ti totalno verujem! Ja sam tako ponosan što sam upoznao stablo, a sad sam još ponosniji što sam upoznao jabuku! Jabuka nije daleko pala od stabla! Prekrasno! – iskren je bio Toni. Svi takmičari su ostavili jak utisak na žiri i njihove goste, pa su konsultacije oko donošenja konačne odluke bile duge. Takmičari su bili nervozni i umorni, ali i dalje željni uspeha i prolazka u finale. Proglašenje rezultata u ovoj epizodi bilo je najuzbudljivije do sada, mentori su do poslednjeg momenta takmičare držali u neizvesnosti! Posebno emotivno bilo je u slučaju Maje Novaković Luis koja se na kraju rasplakala od sreće i jedva smirila, kao i Filip Janevski Fifi i Daniel Kajmakoski kome je ovaj uspeh mnogo znači. Ženski bend je posle veoma napetog proglašenja rezultata pokazao oduševljenje, dok je grupa Roma Sijam bila pomalo razočarana, kao i Maid Hećimović iz Željkove grupe koji je rekao da su svi na gubitku zbog njegove eliminacije.

Iz Željkove grupe “Stariji od 27” plasirali su se: Mladen Lukić, Maja Novaković i Daniel Kajmakoski. Iz Kristinine grupe ”Bendovi” u dalje takmičenje plasirali su se: ženski bend “4U”, muški bend “Doktori”, Fifi i Marinela tj. duet pod nazivom “H2O”.

Sve kandidate koji su se plasirali u dalje takmičenje očekuju naporne probe za lajv nastupe u kojima ćemo uživati od početka januara sledeće godine!

Takmičari su se predstavili sledećim kompozicijama:
Jana i Luka - The Beautiful South - Perfect
Maja Novaković - Jadranka Stojaković – Što te nema
Kiko i Ivan - Gibonni - Činim pravu stvar
Slavko Kalezić - Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno
Girls Band - Bebi Dol - Kad sreća odlazi
Mladen Lukić - Luis - Ne kuni me ne ruži me majko
Roma Siam - Alicia Keys - New York
Maid Hecimović - Bijelo dugme - Loše vino
Bojana Račić - Alanis Morisette - Uninvited
Boys Band - Maroon 5 - She Will Be Loved
Marinela i Fifi - Beyonce - I Was Here
Daniel Kajmakoski - Bruno Mars - When I Was Your Man


Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin