Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Zakazali krštenje princa Džordža

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Zakazali krštenje princa Džordža

Autor: | 27/09/2013

0

Britanska kraljevska porodica priprema se za još jedan značajan događaj. Naime, princ Vilijam i njegova supruga Ketrin Midlton zakazali su za sledeći mesec krštenje svog sina, princa Džordža.
Ceremonija će biti održana 23. oktobra u Kraljevskoj kapeli u Palati Sent Džejms u Londonu, potvrdio je portparol iz Kensingtonske palate.
Princa od Kembridža, koji je rođen u julu u Londonu i koji je treći u redu za britanski presto, krstiće nadbiskup kanterberijski Džastin Velbi na privatnom obredu, a detalji o krštenju biće naknadno objavljeni, poručuju iz Palate.
U istoj kapeli sahranjena princeza Dajana, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći u Parizu 1997. godine. Izborom ove kapele, ponosni roditelji prekinuli su kraljevsku tradiciju, pošto su kraljica Elizabeta, princ Čarls i princ Vilijam bili kršteni u Bakingemskoj palati.
U britanskoj javnosti već uveliko se šuška ko će biti kum princu Džordžu, a među glavnim kandidatima spominju se njegov stric princ Hari i njegova tetka Pipa Midlton, ali i Džejms Mid, najbolji prijatelj vojvode od Kembridža, kao i Hana Gilinam, školska drugarica njegove supruge.

Izvor: Life Content

Foto: SIPA

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti