Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Ponosni roditelji krstili sina

Vojvoda i vojvotkinja od Kembridža: Ponosni roditelji krstili sina

Autor: | 24/10/2013

0

Krštenje princa Džordža održano je juče u palati Sent Džejms u centru Londona. Dok se ispred palate okupio veliki broj Britanaca, krštenju je prisustvovao samo mali broj zvanica. Prisutni članovi kraljevske porodice su bili kraljica Elizabeta, njen suprug princ Filip, princ Čarls sa suprugom Kamilom, vojvotkinjom od Kornvola, princ Hari, i ponosni roditelji, princ Vilijam i Ketrin Midlton. Tu su bili i roditelji vojvotkinje od Kembridža, Kerol i Majkl Midlton, sestra Pipa i brat Džejms.
Kejt je nosila kostim sa potpisom Aleksandra MekKvina u krem nijansi i ponovo je dobila pohvale na račun svog stajlinga, dok je njen suprug izabrao elegantno odelo i plavu kravatu. Njihov sin tokom krštenja je nosio repliku haljine koja je napravljena 1841. godine za krštenje najstarije kćerke kraljice Viktorije. Službu je obavio nadbiskup kanterberijski Džastin Velbi, i trajala je oko 35 minuta. Nakon toga, Čarls i Kamila pozvali su zvanice na privatnu čajanku koju su organizovali u svom domu.
Budući kralj Engleske imaće sedam kumova, od kojih je jedino rođaka princa Vilijama, Zara Tindal, plave krvi, što je presedan u istoriji kraljevske porodice. Kejt i Vilijam prekršili su tradiciju i time što krštenje nisu organizovali u Bakingemskoj palati, kao i time što su na ceremoniju pozvali mali broj članova kraljevske porodice.

Autor: Life Content
Foto: Tanjug, AP

Komentari (0)

Loading
Goran Anicic hellomagazin

Slične Vesti