Kalina Kovačević: Kćerka Miona je moj budilnik

Kalina Kovačević: Kćerka Miona je moj budilnik

Autor: | 07/05/2012

0

Glumica Kalina Kovačević uživa u najdražoj životnoj ulozi - majke devetomesečne kćerkice, koju je prošle godine u julu dobila sa suprugom Radetom Ćaldovićem. Budući da je nedavno malena Miona napravila prve korake, kćerka popularne glumice Ljiljane Blagojević i čuvenog reditelja Siniše Kovačevića požalila nam se „u prolazu“ da je bole leđa od silnog saginjanja, ali da joj te muke postanu slatke svakog puta kada joj se kćerkica nasmeši.
- Miona je pravi mali zvrk na mamu, ali likom je na tatu - kaže Kalina, koja je prvomajske praznike sa porodicom provela u svojoj vikendici na Fruškoj Gori.
- Obožavam prirodu i svež vazduh, tako da se svake godina iznova radujem druženju sa porodicom i prijateljima na toj planini.
Na pitanje šta prvo pomisli kada ustane, a sa kojim mislima odlazi na spavanje, glumica odgovara:
- Na 210 mililitara i sedam merica mleka. Zbog bebe je moje prvo buđenje u šest sati, kada je hranim, a zatim sledi nastavak spavanja od sat i po. Beba je moj budilnik, zvoni tačno na vreme. Mionu uspavam oko devet, tako da imam dovoljno vremena za sebe. Ono je, naravno, vezano za posao i sutrašnje obaveze. U današnje vreme, ženama je veoma važno da su dobro organizovane, jer jedino tako, i uz pomoć porodice, možeš dobro da funkcionišeš, a da dete ne pati zbog posla.
Glumica je dala odgovor i na pitanje šta ju je poslednji put mnogo obradovalo.
- Momenat kad je moja kćerka prohodala! Uprkos strašnim bolovima u leđima. Obraduju me njene prve izgovorene reči. Sve moje radosti trenutno su u vezi sa njom, jer sam u fazi ranog materinstva. U svakodnevnom životu, umem da se radujem lepom vaspitanju, kada mi se neko zahvali i izvini, jer toga danas ima veoma malo.
Glumica je spreman da se vrati na posao.
- Mi slobodni umetnici smo ugrožena vrsta u Srbiji i polako izumiremo, tako da sam morala odmah da se vratim u pozorište. Zbog obaveza oko bebe, igranje u predstavama mi više odgovara od snimanja filmova i serija. Na leto me očekuje veliki televizijski projekat, ali ne bih da pričam o njemu dok ne bude sve utanačeno. Ovo je, ipak, Srbija.
Na pitanje koju bi ulogu svoje majke Ljiljane Blagojević volela da odigra u rimejku, Kalina kaže:
- To je definitivno lik Rabije iz filma „Nož“. Uloga je odlično napisana, a mama ju je maestralno odigrala. Sigurno bi mi bilo teško da je ponovim. Danas se retko dolazi do tako dobro napisanog ženskog lika. Utanjili smo sa scenarijima, sve je razvodnjeno i nema zahtevnih rola. Maštam o nekoj dobroj dramskoj ulozi jake žene.

Izvor: Novosti

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Slične Vesti