Traži se prvi glas Srbije!

Traži se prvi glas Srbije!

Autor: | 10/09/2011

0

Fenomenalni pevači čije će glasovne sposobnosti postideti mnoge na estradnoj sceni Srbije, kao i oni bez sluha (ali sa željom da se pojave na televiziji) - očekuju vas 10. septembra, kada dugo najavljivani muzički šou ”Prvi glas Srbije” počne da se prikazuje na televiziji Prva.
Pet hiljada kandidata iz svih krajeva Srbije, starosti od 15 do 30 godina, prijavilo se za ovo nadmetanje. Kako je izgledao kasting, saznaćemo već u prvoj epizodi, kada će nas sa takmičarima upoznati voditeljka Marija Kilibarda. Teži zadatak - ocenjivanje, imao je žiri u sastavu: Lena Kovačević, Vlado Georgiev i Saša Milošević Mare.
- Ako kažem da je bilo veselo, neću pogrešiti - otkriva Georgiev.
- Bilo je i vrlo neočekivanih situacija, naročito među prvih 300 kandidata. Neki su u startu rekli da ne znaju da pevaju. Verovatno su u ovom šouu videli šansu da budu na televiziji i iskoriste dva minuta slave.
Koautor ”Molitve”, Saša Milošević, otkriva da je zahvaljujući kastingu pronašao inspiraciju za nove pesme, ali i da je video mnogo talenata kojima je poželeo da uradi album prvenac. A Lena dodaje da su je kandidati i zadivili i zabavili.
- Najveće iznenađenje su učesnici koji su se izdvojili posebnom bojom glasa, autentičnošću, karakterom, kompletnom pojavom, energijom... S obzirom na to da se prijavio neverovatno veliki broj ljudi, bilo je i onih koji su pomalo ”zalutali”, ubeđeni da su rođeni pevači, ali i onih koji su jednostavno došli da se zabave. Bilo je mnogo komičnih situacija. Priznajem da smo se, pored toga što smo naporno radili, odlično zabavili, i to će, verujem, osetiti i gledaoci.
A gledaoci će saznati i da li je lepota dovoljna za prolaz, kako devojčica od 15 godina peva kao vrhunski bluz izvođač, i da li se već pojavio naslednik Miroslava Ilića. A Vlado otkriva da svoje kopije - nije primetio.
- Pa iskreno, nije ih bilo mnogo. Mada, i da jeste, ne bi mi smetalo, jer kod mladih koji tek počinju da se bave ovim poslom to me uopšte ne nervira - kaže Georgiev, i objašnjava čime ga kandidati najlakše mogu ”kupiti”:
- Glas definitivno nije presudan. Kao ni sam izgled. Harizma je možda najbitniji element. Svakako, jedno bez drugog ne ide.
One koji se ne budu pokazali u najboljem svetlu ne čeka druga šansa, već ”crna rupa” kroz koju propadaju u gubitničku jamu. A osim za kandidate, ovo nije bila prijatna situacija ni za Lenu.
- Priznajem da mi nije lako u trenucima kada moram da budem stroža i direktnija. Jer, kad ispred sebe imate kandidata koji se nada uspehu, koji je prešao puno kilometara da bi stao pred vas, vi tog trenutka imate veliki zadatak i veliku odgovornost. Dobro je što se nas troje kao žiri međusobno dopunjujemo, neko je nekad stroži, a onaj drugi blaži - otkriva Lena.
A ”prvi glas Srbije”, prema mišljenju žirija, mora da ima sledeće: fantastičan glas, harizmu, dar za scenu, izvanrednu ličnost, odličnu komunikaciju sa okolinom, želju da radi, uči i napreduje.
- Nije lako biti ”prvi glas Srbije”. Taj neko će zaista morati to da bude - prvi - jasna je Lena.
RADIONICE SA ODABRANIMA
- Muzička takmičenja na našim televizijama su sve brojnija, ali ”Prvi glas Srbije” je jedinstven - smatra Milošević.
- Izuzetno je dobro odrađen pri-kasting, a osim toga, svi takmičari imaju podjednako dobre uslove, širinu i slobodu u muzičkom izražavanju. Već smo nagovestili da ćemo sa odabranim učesnicima raditi i kroz zanimljive radionice. Postoji zaista niz specifičnosti po kojima se ”Prvi glas” razlikuje od ostalih muzičkih takmičenja, ali u to će se gledaoci i sami uveriti
MOGU I NARODNJACI
Iako je diplomirala džez pevanje na Muzičkom konzervatorijumu u Amsterdamu, Lena kaže da će isti tretman imati svi kandidati, bez obzira na žanr koji odaberu.
- Moram biti objektivna prema svim kandidatima, i onima koji pevaju muziku koju privatno slušam i onu koja nije uvek moj omiljeni izbor. Važno je kakav je neko pevač, koliko razume ono što peva, kako komunicira sa publikom, a ukoliko je reč o sjajnom pevaču, odabir pesme i stila zaista ne utiče na moju odluku. ”Prvi glas Srbije” i jeste poseban, između ostalog, zato što pruža mogućnost kandidatima da pevaju ono što najviše vole i u čemu vide sebe u budućnosti - kaže Lena, i dodaje da je još rano da govori o favoritima.

Izvor: Novostionline

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin