Davor Jovanović - pobednik Prvog glasa Srbije

Davor Jovanović - pobednik Prvog glasa Srbije

Autor: | 26/12/2011

0

Prva sezona spektakularnog muzičkog takmičenja je završena, a Davor Jovanović, apsolvent iz Kladova, postao je Prvi glas Srbije.
U poslednjoj emisiji, Davor je ušao u muzički okršaj sa preostalim superfinalistima Nevenom i Igorom, osvojio glasove publike i odneo pobedu. Osim prestižne titule "Prvi glas Srbije", Davor će potpisati ugovor sa novom izdavačko-muzičkom kućom "Prva records" za koju će snimiti album na kom će svoj autorski pečat dati Saša Milošević Mare i Vlado Georgiev, dok će kompletnu marketinšku podršku pružiti Prva srpska televizija. Na albumu će se naći i Maretova pesma "Biti prvi" koju je premijerno izvelo 10 finalista Prvog glasa Srbije. Potraga za Prvim glasom Srbije počela je pre nekoliko meseci kada se na audiciju prijavilo preko 5000 mladih talenata. Takmičenje je prošlo kroz nekoliko eliminacionih etapa, od prvog velikog kastinga, preko mentorskih radionica u koje su ušli samo odabrani, duela, izbora 10 finalista, sve do konačnog odabira top 3 kandidata - Nevene, Igora i Davora.
Iako su superfinalisti manje-više uspešno skrivali tremu, tenzija i uzbuđenje su se osećali do kraja večeri, do proglašenja pobednika. Finalna emisija bila je njihova poslednja šansa da se predstave na najbolji način, pokažu svoje glasovne adute, raskošni talenat, sposobnost da pevaju različite žanrove i konačno pridobiju glasove publike. Žiri, Vlado, Lena i Mare, je i u superfinalu komentarisao nastupe najboljih, ali reč publike je ovog puta bila presudna.

Tokom večeri troje najboljih, Igor, Nevena i Davor, imali su nekoliko nastupa. U prvom muzičkom ciklusu pevali su pesmu koja je bila hit godine kada su rođeni, a zatim su usledili domaći hitovi.
U velikom finalu između Igora Terzije i Davora Jovanovića, presudili su glasovi gledalaca i prvo mesto pripalo je - Davoru Jovanoviću! Ono što čeka pobednika je velika marketinška kampanja, učestvovanje u najboljim TV i radio programima, singl "Biti prvi", autora S.M.Mareta, ali i najznačajnija nagrada – ugovor sa novom muzičkom kućom PRVA RECORDS, za koju će snimiti album.
 - Još uvek ne verujem da sam pobedio! Moj cilj i san su se ostvarili. Trud se isplatio, vežbao sam naporno. Sad me čekaju značajne obaveze, ali ja im se radujem. Čast je bilo pevati pred ovakvim žirijem, ovako velikim ljudima, od kojih smo mnogo naučili. Veliki sam poštovalac muzike Vlada Georgieva, a on je pokazao kako je veliki čovek. Uvek će mi ostati urezane u sećanje njegove reči: "Dobar si pjevač i dobar si momak!". Sve sugestije koje su mi uputili sam prihvatao i engleski ću da usavršim. Presrećan sam, zaista! - rekao je pobednik, koga su u publici bodrili i roditelji.
Njegova mama Aleksandra je verovala u svog sina.
 - Ponosna sam i srećna! Očekivala sma da pobedi jer znam koliko je truda uložio u sve ovo! - izjavila je mama Jovanović.

Igor Terzija nije bio tužan posle proglašenja.

- Čestitam Davoru na pobedi, izvrstan je pevač! Nisam imao tremu tokom superfinala, a ni na kraju dok smo čekali glasove. Nisam nezadovoljan, naprotiv, jer smatrama da smo i Nevena i ja na neki način pobednici, jer pred nama je sigurno najplodnija godina što se tiče naših karijera. Moramo da iskoristimo ovaj fantastični trenutak. Planiram da uskoro izdam singl, a voleo bih da posle Nove godine oragnizujem i humanitarni koncert.
Veče je počelo veličanstveno: svih 10 finalista izašlo je na scenu i otpevalo jedan od najvećih ovogodišnjih svetskih hitova "Moves Like Jagger" grupe Maroon 5.
Prvi set pesama koji su superfinalisti pevali bio je vezan za godinu u kojoj su rođeni. Davor je 1988. godište i pevao je "Is This Love" Whitesnake. Mare je bio zadovoljan, Lena takođe, primetila je kako je Davor uživao dok je pevao, a ni Vlado nije imao nikkave zamerke osim na izgovor engleskog, ali kako je rekao "to su se davno dogovorili da će Davor na tome da poradi".
Nevena je izabrala hit iz 1993. – "All That She Wants" švedskog benda "Ace Of Base". Lena je bila iznenađena, ali ovaj put izborom pesme. Nevena je objasnila da je dobila tu pesmu.
 - Žao mi je što si ovo pevala, jer to nije pesma koja može da pokaže raskoš tvog glasa - rekla je džez pevačica.
Maretu se ipak dopalo kako je Nevena izvela ovaj hit, a Vlado je opravdao izbor kompozicije.
 - Devedesete su bile čudne i škrte s muzikom, nije tada bilo mnogo dobrih pesama. Ali bila si dobra, ozbiljno si pevala, imala si ozbiljnu facu po prvi put. Stvarno mi se dopalo.

Igor se predstavio sa "Addicted To Love" Roberta Palmera, koja je obeležila 1986. i film "Koktel". Vlado je konstatovao da je Igor pevao besprekorno i nije imao niti jednu zamerku na njegovo izvođenje čuvenog hita, a Lena je samo rekla "svaka čast!".
U nastavku smo čuli domaće hitove. "Leđa o leđa" Željka Joksimovića pevao je Davor.
Vrlo lepo, stabilno i precizno – bio je Lenin komentar, Mare je primetio da je bio malo nesiguran u donjim tonovima, a Vlado da mu ovakve pesme odlično leže. Nevena je u drugom predstavljanju izvela "Ja bih te sanjala" benda Negativ.
Mare je pohvalio njen izgled, ali i nastup, Lena joj je čestitala od srca na fenomenalanoj transformaciji, dok je Barba rekao da je uglavnom bilo odlično, ali da su greške bile zanemarljive, i da ja u važnim delovima pesme bila na vrhunskom nivou! Hit Tošeta Proeskog "Igra bez granica" pevao je Igor Trezija. I Lena i mare su bili oduševljeni - fenomenalno, svaka čast, stabilnost, odlična interpretacija – bili su njihovi komenatari.

 - Nije zahvalan zadatak pevati Tošetovu pesmu, ali ti se odlično snašao. Uživao sam dok sam te slušao! - rekao je predsednik žirija Vlado Georgiev.
A onda je 10 finalista Prvog glasa Srbije zajedno pevalo "Biti prvi", pesmu koju će pevati samo jedan – prvi glas Srbije.
I najzad, proglašenje pobednika - Davor Jovanović je Prvi glas Srbije!
Pred proglašenje pobednika, Davor Jovanović je otpevao pesmu Željka Samardžića "Ljubavnik" a Igor Terzija je za poslednje izvođenje u ovom takmičenju odabrao pesmu Vlade Georgieva "Reci mi da znam".
Marija Kilibarda je pitala kandidate koji su ispali u ranijim emisijama ali i Nevenu Đorđević, za koga navijaju. Svi su bili jednoglasni - da će biti srećni ko god da pobedi, jer su i Davor i Igor bili izvanredni. Pred drugi krug takmičenja, pošto je Nevena ispala, svi prethodni glasovi bili su poništeni, tako da je do samog kraja ostalo neizvesno ko od preostala dva kandidata ima veće šanse za pobedu. Između nastupa dva preostala kandidata Marija Kilibarda je iskoristila priliku da porazgovara sa Nevenom Đorđević koja nije bila ni malo razočarana što je ispala.
 - Žao mi je što nisam opevala ove druge dve pesme, ali mi je pao kamen sa srca, iskreno. Drago mi je što više nema tenzije i poruka mojim navijačima koji su tužniji od mene - nemojte tako, uživajte u ovoj divnoj večeri - rekla je Nevena.
Pobedio je Davor Jovanović! Posle 5000 kandidata, višemesečnog truda i rada, brojnih uzbuđenja, smeha, suza... Dobili smo "Prvi glas Srbije". Davor je dobio ugovor sa "Prva records-om" kao i prvi singl "Biti prvi" koji je izveo odmah po proglašenju pobednika i uručenju vredne statue.
 - Bila je čast to što smo u žiriju imali ovako velike ljude. Presrećan sam što sam uspeo sve ovo da iznesem. Uh, mnogo sam uzbuđen - rekao je Davor a onda zapevao svoj prvi hit.

Izvor: TV Prva

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još

Najnovije vesti