Saznajte kako se holivudske glumice pripremaju da bi bile u najboljoj formi na crvenom tepihu

Saznajte kako se holivudske glumice pripremaju da bi bile u najboljoj formi na crvenom tepihu

Autor: | 13/04/2015

0

Evo što smo sve saznali o dijeti Rosmund Pike, Eme Stoun, Laure Dern i Džulijan Mur. Neke od njih liniju održavaju jogom dok neke sprovode dijetne režime bez ugljenih hidrata.

Sobna bicikla sagoreva od 500 do 700 kalorija

Laura Dern, zvezda filmova „Jurskog parka“ i „Plavog baršuna“ početkom meseca napunila je 48 godina, ali po oceni magazina Vog, ima večno mlado telo. Ove godine bila je nominovana za najbolju sporednu glumicu u filmu „Divljina“. To bi moglo biti zato što je predana vežbanju koje obuhvata vožnju stacionarnog bicikla obogaćen dodatnim vežbama koje aktiviraju mišiće celog tela. Vežbači sagorevaju od 500 do 700 kalorija za 45 minuta, oblikuju gornji deo tela s tegićima i izvode koreografiju za mišiće jezgra, dok im okretanje pedala pruža intenzivan kardio trening.

Rosmund Pike bila je nominovana za najbolju glumicu u filmu „Gone Girl“. Rosmund je u nekoliko navrata za ulogu morala brzo da smanji težinu. U tome joj je pomagala Holi Lavson, profesionalni borac u MMA ligi. Holi je bila zadužena da smišlja treninge i jelovnike za Rosmund zavisno od toga da li ona treba da smrša ili da se ugoji. Pre mršavljenja, instruktorka se brinula da Rosmund izgradi mišiće pa je dobila četiri kilograma čistih mišića dizanjem teških tegova.
''To je razlog zašto su njena leđa, ramena i ruke vrlo dobro definisani ", rekla je Holi.
A kada je trebalo da smrša, Holi je terala Rosmund da trči pet do osam kilometara dnevno.

Izbacivanje ugljenih hidrata

Džulijan Mur, dobitnica je Oskara kao najbolja glavna glumica za ulogu u filmu „Just Alice“ Iako je u decembru napunila 54 godine, Džulijan i dalje ima upečatljivu figuru. U jednom intervjuu otkrila je da vežba Ashtanga jogu dva ili tri puta nedeljno. Ova vrsta joge uključuje sinhronizaciju disanja, kretanja i položaja, a cilj joj je detoksikacija putem znojenja. Nedavno je rutinu obogatila dizanjem laganih tegova, ali nije prestroga prema sebi.
"Više ne mogu vežbati šest dana zaredom, jer me sve boli, a posebno kukovi", rekla je glumica.

U cilju mršavljenja, njen trener Dejvid Kirš preporučio joj je kombinaciju kardio vežbi i dizanja tegova, po 30 minuta kardija tri puta nedeljno i dizanje tegova dva puta nedeljno.

Njena dijeta je siromašna ugljenim hidratima.
"Morala sam se oprostiti od peciva da bih zadržala svež izgled", rekla je.
Jelovnik joj obiluje ribama i povrćem i manjim količinama mesa i testenine.

Povremeno uživanje u poslasticama

Ema Stoun bila je nominovana za najbolju glumicu u filmu „Birdman“. Ema nikad nije bila sklona vežbanju.

"Za vreme snimanja Spajdermena, osećala sam intenzivan gnev kada sam morala da dižem tegove", rekla je.
Njen je trener izjavio je za jedan magazin da prilikom snimanja on i Ema vežbaju tri do pet dana nedeljno po 90 minuta. Njihovi treninzi su usmereni na poboljšavanje ravnoteže i jačanje jezgrenih mišića i uključuju iskorake i dizanje na prečki.

Zadnjih godina je zavolela fitnes pronašavši vežbe koje joj se sviđaju kao što su plivanje, joga i pilates. Tokom jednosatnih vežbi, Ema se fokusira na učvršćivanje bedara, zadnjice i jezgrenih mišića. U razgovoru za jedan časopis, otkrila je da nikad nije bila sklona dijetama i da veruje u potrebu povremenog uživanja u poslasticama. Ipak, dobro kontroliše svoje prehrambene porive.
''Jedem malo mesa i masne hrane i puno svežeg voća i povrća'', rekla je Ema.

Izvor: Zdravakrava.hr

Foto: gettyimages.com

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti