4 očišćena fileta škarpine (od oko 200 g)
biber
2 kašike brašna
4 kašike ulja
krastavac
kašika sirćeta
šećer
100 g sremskog sira
4 kašike krema od kikirikija
pola veze peršuna
Priprema:
1. Riblje filete oprati, osušiti kuhinjskom salvetom, posoliti i pobiberiti. Uvaljati u brašno i sa svake strane ih po 2 minuta pržiti na 2 kašike ulja. Staviti ih na pleh obložen alufolijom.
2. Krastavac oprati, oljuštiti I iseći na sasvim tanke kolutove. Pomešati sirće, so, biber, navrh noža šećer i 2 kašike ulja, pa krastavce umešati u ovu smesu.
3. U sir umešati krem od kikirikija, kao i oprane, osušene I iseckane listiae peršuna, pobiberiti. Premazati filete i pod grilom peći 3-4 minuta da odozgo porumene.
4. Riblje filete služiti sa salatom od krastavaca. Po želji, pripremiti i baren krompir preliven buterom i posut peršunom, ili kuvanu testeninu sa narendanim parmezanom. Dobar dodatak je i kuvan pirinač.
Slične Vesti
Najslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan: Recepti za 4 savršena praznična slatkiša
Novogodišnji recepti - Najslađi pokloni na koje niko neće ostati ravnodušan!
29/12/2021
Saznajte višeKuvajte sa Gvinet Paltrou: Recept za najukusnije špagete karbonara
Recept Gvinet Paltrou za jedno od najpoznatijih jela italijanske kuhinje
28/11/2021
Saznajte višePročitajte još
Nedeljni horoskop do 4. jula: Ogroman priliv novca očekuje ovaj znak
Nedeljni horoskop do 4. jula donosi sledeću astro prognozu
27/06/2022
Saznajte višeZdrav i energičan i u 92. godini: Klint Istvud ima tri pravila i striktno ih se pridržava
Klint Istvud zdrav i u poznim godinama, ovo je njegova tajna
27/06/2022
Saznajte višeJames Arthur – Momak za kog ništa nije nemoguće
James Arthur je pobednik 9. serijala emisije X Faktor u Britaniji. Kao pobednik je dobio pesmu, obradu pevačice Shontelle
24/06/2022
Saznajte višeMasked Wolf: Veteran koji tek počinje
Svoju priču kao Masked Wolf je krenuo kao baš, baš klinac. Sa 13 godina prvi bendovi, prva pojavljivanja
22/06/2022
Saznajte višeRashlađuje u sekundi: Isprobajte sočnu poslasticu po receptu ćerke Masima Savića
Kolač sa breskvama po receptu ćerke Masima Savića
21/06/2022
Saznajte više
Komentari (0)