Za sreću i harmoniju oplemenite životni prostor feng šui simbolima

Za sreću i harmoniju oplemenite životni prostor feng šui simbolima

21/01/2014

0

Feng-shui je drevna kineska nauka koja propisuje način življenja u stalnoj harmoniji sa ličnim okruženjem, kako bi se osigurala velika sreća. Da bi pozitivna energija nesmetano kružila u domu, vodite računa da prilikom uređenja životnog prostora ne napravite propuste koji blokiraju dobre vibracije. Ponavljaju li vam se iste greške u vezama ili često zapadate u naizgled bezazlene situacije, vreme je da preispitate prostor u kojem živite i oplemenite ga feng šui simbolima.

Za početak napravite veliko spremanje. Čak i ako ste nedavno imali veliko čišćenje ili redovno održavate svoj stan, neka vam to bude polazna tačka. Bacite sve papiriće koji vam ne trebaju, predmete koji su oštećeni, odeću koju niste nosili duže od godinu dana uredno složite ili poklonite nekome...

Figurice životinja ne donose sreću, već vam pomažu da je nađete. Postoji dvanaest godišnjih znakova, koji se dele u četiri grupe, a svaka od njih ima svog zaštitnika. U zavisnosti od toga koja je životinja vaš zaštitnik, kupite njenu figuricu i stavite je na određeno mesto. Savetuje se da prvo kupite kompas, kako biste tačno znali gde je koja strana sveta. Ako ste rođeni u godini pacova, zmija ili majmuna, vaš zaštitnik je petao (stavlja se na zapad). Rođenima u godini bika, petla i zmije zaštitnik je konj (jug), a rođenima u godini tigra, konja i psa zaštitnik je zec (istok), Četvrtu grupu čine rođeni u godini zeca, ovce i svinje, a njihov zaštitnik je pacov (sever).Da bi se poboljšao ljubavni život (bez obzira na to da li je osoba sama, u vezi, ili braku), u zoni ljubavi (jugozapad) treba postaviti figuricu boginje Lakšmir. Sličan efekat postiže se i ako se stave dva srca od ružičastog kvarca, dve svećice, dve ruže, dve figurice patkica, slika zaljubljenih ljudi...

Od 2004. godine nas zastupa broj 8. Zato svi kojima je iz prošlog milenijuma ostalo sedam slonova, treba da kupe još jednog slončića ili, pošto ni brojevi 5 i 3 nisu loši, mogu da poklone „suvišne" slonove. Na taj način će obezbediti protok pozitivne energije.

Figurice tri mudraca donose harmoniju porodici, materijalnu stabilnost u kući i zdravlje ukućana. To bi trebalo da budu prve figurice koje će „ući" u svaki dom.

Cvet lososa od kristala čisti prostor, a ljude čini stabilnijim. Lotos za samo šest nedelja dovodi do potpune „regeneracije" protora. Njega možete postaviti na bilo koje mesto.

Potkovica u svim kulturama simobolizuje sreću. Stavlja se na ulazna vrata, a ako želite da sebi otvorite zonu uspeha (u sportu, biznisu...), postavite je na sever. Njeni „krajevi" uvek moraju da budu okrenuti prema gore.

Piramida treba da stoji na radnom stolu, po mogućnosti na kockastom postolju, jer simbolizuje prosperitet. Na stolu (desno od tela) može da stoji i Ganeš (bog biznisa koji izgleda kao bog-slon).

Tri novčića spojena crvenom trakom, univerzalan su poklon, a oni kojima ih dajete mogu da ih nose u novčaniku. Međutim, mogu da se stave i u frižider, u fioku u kojoj držite novac. Suština je da se mesto na kojem se nalaze nikad ne isprazni, već da se stalno dopunjava.

Žabe su pravi magnet za novac, a još bolje je kad uz njih stoji hotej (bog bogatstva). Postavljaju se na jugoistok, jer je to zona bogatstva. Figurice poput žabe, hoteja i ostale ne treba držati u prostorijama u kojima se spava, jer sadrže veliku količinu jang energije.

Izvor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još