Prugice za lepši dom

Prugice za lepši dom

Autor: | 08/10/2013

0

Prugice su već dugi niz godina popularne u modnoj industriji, ali su svoje zasluženo mesto pronašle i u uređenju enterijera.

Bile široke ili uske, vertikalne ili horizontalne, vesele pruge osvežiće zidove i nameštaj mnogih domova.

Mornarski uzorak nikad ne izlazi iz mode. Odlično se uklapa u mediteranske enterijere, ali jednako dobro izgleda i u stanovima uređenim u savremenom stilu ili klasičnim prostorima. Crno-bela kombinacija deluje elegantno, bez obzira na kom dekoru ili komadu nameštaja se našla, dok su raznobojne prugice dobar izbor za kreiranje energičnih enterijera.

Osim estetskog utiska koji će zavisiti od izbora boja, prugice u enterijeru će stvoriti i optičku varku, odnosno mogu vizuelno povećati ili smanjiti prostor. Vertikalne pruge na zavesama će kreirati iluziju da je prozor viši, dok horizontalne pruge prostor čine vizuelno širim.

Hodnik će izgledati duži ukoliko pod ukrasite prugastim tepihom veselih boja. Skučene spavaće sobe ili kupatila, djelovaće prostranije ukoliko na zid postavite tapete s dezenom širokih horizontalnih pruga. Male prostore možete ukrasiti i prugama različitih debljina, koje će stvoriti fokusnu tačku sobe, a enterijer učiniti zanimljivijim.

Kao i s ostalim dezenima, treba imati meru pri unošenju prugica kako ne biste zagušili prostor ili stvorili vizuelni haos. Budite kreativni i uživajte u dekorisanju, a za više ideja pogledajte fotogaleriju.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti