Šta je Shabby Chic u enterijeru?

Šta je Shabby Chic u enterijeru?

Autor: | 04/02/2015

0

Verovatno ste mnogo puta čuli za Shabby Chic, stil koji je prisutan u uređenju enterijera...

Ukoliko vam nije najjasnije značenje stila Shabby Chic, predstavljamo vam fotografije i osnovna pravila koja karakterišu ovaj stil.

Shabby Chic se može okarakterisati kao stil koji preferira nežne, pastelne boje, dok nameštaj izgleda kao da je restauriran. Ovaj stil je rado prihvaćen i često se koristi u uređenju enterijera, jer je veoma topao i prijateljski. Shabby Chic stil slavi nesavršenost i prirodnu lepotu i takođe je veoma svestran. Otuda i naziv Shabby Chic – što znači spoj pohabanog i šika.

Odličan način da donesete šarm Shabby Chic-a u vašem enterijeru je korišćenje svetlih boja. Bela se preporučuje za zidove, jer je suptilna i pruža savršenu sliku mekih pastela koji će biti utkani. Pastelna roze, svetlo bež i druge romantične kombinacije su najpoželjinije. Shabby tapete - koje uključuju cvetne motive - mogu se naći u većini prodavnica i takođe će dobro uticati na vintage eleganciju ovog dizajna.

Nameštaj može biti vintage, ali se potrudite da ga osvežite novim slojem boja. Uz malo mašte i kreativnosti mnoge stare komade nameštaja možete pretvoriti u prave Shabby Chic dragulje. Veliki budžet vam takođe nije potreban da kreirate prostor u ovom stilu. Posetite lokalne buvljake i potražite starije komade nameštaja sa zaobljenim linijama i nespornog vintage dodira. Shabby Chic nameštaj ima tendenciju da bude komforan, mekih linija i primamljiv.

Koristite tapete ili tkanine sa divnim uzorcima, kitnjaste elemente, svetle i razigrane boje koje su meke i prijatne, a koje će doprineti stvaranju prijatne atmosfere.

Sve je u detaljima i načinu na koji kombinujete više elemenata. Male stvari igraju važnu ulogu u svakom dekoru. Možete ukrasiti otvorene police sa nekoliko vintage elemenata ili dodati ramove za slike, neke stare knjige, itd. Postoji određena iskra da se doda u Shabby Chic enterijeru. Razmislite o lepom lusteru koji pleše na plafonu kada ga obasja sunčeva svetlost ili srebrnim i zlatnim detaljima. Bacite jastuke napravljene od vintage tkanine na sofi i koristite vanvremenske komade koji su napravljeni od starih materijala. Takođe ne možete pogrešiti sa svežim cvećem u kristalnim vazama ili živim zelenim biljkama.

Stvorite prostor u kome ćete se osećati mirno i spokojno koristeći prave boje. Klonite se smelih nijansi i koristite sočne tonove kao što su bež kombinacije sa drugim pastelnim bojama. Napravi organsku paletu boja.

Ako pokušavate da ponovo izgradite zapušteni šik u vašem domu, ovi saveti će vam pomoći da to ostvarite.

Imajte na umu da ovaj stil treba da izgleda vanvremenski i udobno. Iako možete imati formalne detalje, ukupna estetika treba da vas mami da pobegnete od užurbanog života i povučete se u meke, udobne tkanine i vintage vajb unutar vašeg doma.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Pročitajte još