Uz pomoć Feng shuija do dobrog zdravlja

Uz pomoć Feng shuija do dobrog zdravlja

Autor: | 03/12/2013

0

Breskva, bor, bambus, ždral, jelen i kornjača su stari simboli dobrog zdravlja, pa je važno da se pravilno rasporede po kući i dvorištu. Za zdravlje ukućana, bitno je i da dom uvek bude čist i svetao.

Pravilno uređen prostor je najvažniji za zdravlje. Da bi se to postiglo, bitno je da se u domu svi elementi slažu. Vrlo je važno da je kuća provetrena, svetla i čista, jer bilo kakva nečistoća, prašina ili nered stvaraju negativnu energiju, što se može odraziti na zdravlje ukućana. Takođe, nije dobro da ulazna vrata gledaju na stepenište, lift i oštru ivicu zida, a najbolja zaštita postiže se postavljanjem kaktusa sa obe strane vrata. Sredina svake prostorije u kući treba da bude prazna kako bi energija slobodno prolazila.

Ždralovi i kornjače

Klasični i najdelotvorniji simboli dobrog zdravlja su breskva, bor, bambus, ždral i jelen, pa ih treba držati na istaknutom mestu u domu. U dvorištu mogu da se postave figure kornjače ili ždrala, jer simbolizuju harmoniju i dugovečnost. Ždralovi se postavljaju u prednjem, a kornjače u zadnjem delu bašte ili dvorišta. Takođe, dobro je da se u dvorištu posadi bor ili bambus, koji su drevni simboli dobrog zdravlja.

Spavaća soba

Pravilno uređenje spavaće sobe pozitivno utiče na ljubav, ali i na zdravlje ukućana. Najvažnije je da se zaštiti krevet od oštrih ivica, uglova ili tavanskih greda. Spavaću sobu ne treba ukrašavati slikama na kojima je prikazana voda, a biljke i cveće treba izbegavati. Oprez je potreban i prilikom izbora boja, a idealne su neutralne i svetle nijanse.

Dnevna soba

Za dobro zdravlje svih ukućana, u dnevnu sobu treba postaviti gorski kristal i to na istočnoj strani. Ova strana sveta se vezuje za elemenat drvo, pa je najbolje da se dnevna sobi opremi nameštajem od drveta, a neizostavno treba i da se ukrasi biljkama i fontanom sa vodom. Važno je da u ovoj prostoriji niko ne spava.

Kuhinja

Stari kineski lekari kažu da ulazak pozitivne energije kroz hranu u krv predstavlja osnovu stabilnog imuniteta. Zato je pravilno uređenje kuhinje veoma važno za dobro zdravlje. Šporet, kao najvažniji deo kuhinje, u feng šuiju se smatra simbolom zdravlja, pa treba da bude dobro osvetljen i uvek čist. Kuhinju treba ukrasiti slikama na kojima je prikazano zdravo, sveže voće, kao i grančicama bambusa i bora.

Savet +

Poželjno je izbegavati stanovanje u blizini bolnice, groblja, napuštenih i starih objekata. Ukoliko je to nemoguće, treba se na pravi način zaštiti od prevelike količine loše energije koju takva mesta emituju. Potrebno je da se ulazna vrata ofarbaju u crveno, a poželjno je i da budu dobro osvetljena, te je najbolje da svetlo ispred ulaza u kuću bude stalno uključeno.

Autor: Life Content

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti