Novi trend u dekoru kuće: Šik kombinacija plave i pink boje

Novi trend u dekoru kuće: Šik kombinacija plave i pink boje

Autor: | 28/11/2013

0

Varijanta ove dve boje u prostoru deluje osvežavajuće, veselo, toplo i dinamično. Vrlo uspešno mogu da se primene i u dnevnom boravku, trpezariji, spavaćoj ili radnoj sobi

Na prvi pogled, kombinacija plave i pink nijanse deluje egzotično, šik, romantično i mladalački. Idealna je za prolećni i letnji ambijent, međutim, dekorateri su je ove jeseni najavili kao dobitan spoj koji ima zadatak da prodrma usnulu atmosferu tipičnu za hladan i mračan period godine.

Stručnjaci za enterijer preporučuju prvenstveno spoj tirkizno plave i pink, jer unose jaku dozu energije. Ipak, mnogima je ova kombinacija suviše snažna, čak agresivna, tako da mogu da se opredele za nežnije varijante poput svetlo plave i roze.

Osim na tkaninama, spoj plave i pink poželjan je i na nameštaju, a posebno je upečatljiv na detaljima poput ukrasnih jastučića, prekrivača, zavesa i tepiha. I psiholozi su podržali ovu kombinaciju, jer hladne nijanse plave deluju opuštajuće na nervni sistem i preporučuju se protiv stresa, a pink je tu da atmosferu probudi iz učmalosti, unese veselu atmosferu i podigne energiju ukućana.

Izvor: novosti.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin