Ekipa „Montevidea“ gostovala u Atini

Ekipa „Montevidea“ gostovala u Atini

Autor: | 28/03/2012

0

Poznati glumci Nina Janković i Miloš Biković bili su u društvu svojih kolega Tamare Dragičević i Petra Stugara i reditelja Dragana Bjelogrlića u Atini gde je u tamošnjoj kinoteci prikazan film „Montevideo, Bog te video“. Ovo ostvarenje sedme umetnosti, koje je do sada mnogo puta nagrađeno na festivalima širom sveta, oduševilo je i publiku u grčkoj prestonici, a film je prikazan u okviru „Festivala savremenog srpskog filma“.
- U Atini smo bili tri dana. Publika na Festivalu je fantastično prihvatila film, a zanimljivo je da je osim naših ljudi na projekciji bilo i dosta Grka -  počinje priču Nina Janković. Njen kolega Miloš Biković se nadovezuje:
-Grci imaju sličan mentalitet kao mi,  tako da su lepo pročitali poruku filma, što su pokazali pitanjima koja su nam postavljali posle projekcije, a nama je bilo drago što im se dopalo ono što smo radili.
Slobodno vreme poznati glumci su iskoristili da obiđu grad, a imali su priliku i da osete noćni život Grka.
- Bio sam prvi put u Atini i grad mi se veoma dopao. Iskoristili smo priliku da odemo do Akropolja i bio sam fasciniran što se nalazimo na istom mestu gde su nekada živeli najveći umovi tog vremena poput Platona ili Aristotela - otkriva Miloš, čija je koleginica Nina takođe prvi put bila u Atini.
- Posetili smo klub koji se po enterijeru, muzici i atmosferi potpuno razlikuje od svega što može da se vidi u Beogradu, što nas je oduševilo. Provod je bio odličan, pa nam je bilo žao što nismo mogli da ostanemo duže jer smo narednog dana morali da ustajemo rano i da idemo kući - zaključuje Jankovićeva.

Tekst: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin