Doručak koji ćete voleti: Budite srećni i fit uz ove specijalne palačinke

Doručak koji ćete voleti: Budite srećni i fit uz ove specijalne palačinke

Autor: | 09/05/2018

0

Volite palačinke, ali se one nikako ne slažu uz vašu ideju da pre leta izgubite nekoliko kilograma viška? Onda ćete u ovoj zameni za one "stare" palačinke pronaći savršenog saveznika u mršavljenju.

Jaja su neverovatno hranjiv sastojak za doručak bogat raznim vitamina i drugim hranjivim materijama, uključujući vitamin A, vitamin B5, vitamin B12,  vitamin B2, folnu kiselinu, fosforat i selen.

Banane su voće koje sadrži značajnu količinu vlakana, ali i nekoliko antioksidanasa. Neki od vitamina, minerala i drugih hranjivih materija koje se nalaze u bananama uključuju: kalijum, vitamin B6, vitamin C, magnezijum i bakar.

Banane regulišu nivo šećera u krvi, i smanjenju osećaj gladi. To je zbog dve vrste vlakana koje se nalaze u bananama, a zovu se pektin i otporni skrob.

Ako ovo nisu dovoljno dobri razlozi da napravite zdrave palačinke od samo dva sastojka, onda stvarno ne znamo.

Sve što vam treba je 1/2 šoljice zrelih, finih banana koje ste pretvorili u kašu i dva jaja.

Banane i jaja stavite u činiju i pomešajte dobro. Stavite 1/4 smese na tiganj na srednje jakoj vatri. Kad počnu da se stvaraju mehurići okrenuti na drugu stranu.

I eto ih! Jednostavan recept koji možete napraviti. A ovaj – dva sastojka palačinka recept može vam poboljšati zdravlje srca i pomoći vam da izgubite težinu kao nikada do sada.

hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock

Slične Vesti

Pročitajte još