Do vitke linije se dolazi u nekoliko koraka

Do vitke linije se dolazi u nekoliko koraka

Autor: | 18/09/2019

0

Dostizanje vitke linije postalo je jedna od najvećih misterija savremenog doba. Od rigoroznih dijeta do alternativnih načina mršavljenja – opcija ima milion, ali nema potrebe da se prati isto toliko koraka, kad je dovoljno svega nekoliko.

U pet osnovnih pravila staje suština zdravog i lepog izgleda i života. To su: smanjenje veličine porcije, redovni obroci, konzumiranje sirovog voća i povrća, izbegavanje slatkiša i povećanje fizičke aktivnosti.

Zamena za šećer, ukoliko baš ne možete bez njega, mogu da budu niskokalorijski zaslađivači koji ne povećavaju apetit i potpuno su bezbedni, dok ujedno zadržavaju vaše omiljene poslastice u planu ishrane i tokom dijete.

Dijetoterapeut prof. dr Budimka Novaković sa Medicinskog fakulteta u Novom Sadu naglašava značaj ovih saveta, ali i govori o greškama koje se najčešće javljaju u putu ka gubitku kilograma.

- Prva i najčešća greška jeste prihvatanje određenog načina ishrane (‘dijete’) bez konsultacije sa dijetoterapeutom. Prihvatanje restriktivnog načina ishrane bez razmišljanja kako će on uticati na organizam jeste sledeća greška. Takođe, po povratku na uobičajen način ishrane, dobitak u telesnoj masi je izuzetno brz - zaključuje dr Novaković.

hellomagazin.rs shutterstock

Slične Vesti

Najnovije vesti