Tartar biftek bez mesa, po receptu Maje Volk

Tartar biftek bez mesa, po receptu Maje Volk

Autor: | 20/07/2025

0

Recept Majle Volk za tartar biftek

Maja Volk godinama već duži niz godina promoter je zdravog načina života, a imajući u vidu da je uspela da pobedi tešku bolest  mnogi bezuslovno veruju njenim savetima.

Instagram screenshot/majazmaja59

Univerzitetska profesorka u penziji ishranu je bazirala na sirovoj hrani. Brojne recepte koje je tokom vremena usavršila objedinila je u knjigama “Kako sam osvojila trajno zdravlje” i “Kako se voli život”.

Sa pratiocima na društvenim mrežama sada je podelila nesvakidašnji recept za tartar biftek.

Pročitajte Odmah popije pola litre - Maja Volk zdrava kao dren, otkrila recept za jačanje imuniteta

Kao što je poznato, u osnovi tog specijaliteta je sveže mleveno goveđe meso. Za pripremu je potreban i luk, senf, so, peršun, žumance... Međutim, Maja Volk se dosetila kako da napravi ovo jelo, ali bez mesa.

- Danas sam odlučila da nadmašim samu sebe, tako što ću da pripremim tartar biftek. Praviću ga sa suncokretom, a mogu da se koriste i orasi. Rekla je Maja na početku videa, pa otkrila ostale sastojke:

- pola manje cvekle, koja daje boju obroku

- šargarepa

- bilo koje pečurke

- pola limuna

- pola glavice luka

- ljuta papričica

- dva veća čena belog luka

- senf

- sirće

- slatka aleva paprika

- maslinovo ulje

- vorčester sos

- himalajska so

Instagram screenshot/majazmaja59

Sve navedeno se objedini u blenderu, a servira uz sveži kolijander.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maja Volk (@majazmaja59)

 

 

 

Komentari (0)

Loading
Eva Čubrović Instagram screenshot/majazmaja59

Pročitajte još

Najnovije vesti