Vukan ih obožava: Donosimo vam najbolji recept za vafle koji se spremaju u domu Tamare Vučić FOTO

Vukan ih obožava: Donosimo vam najbolji recept za vafle koji se spremaju u domu Tamare Vučić FOTO

Autor: | 25/04/2023

0

Recept Tamare Vučić za vafle koje deca obožavaju

Vafle, galete, bakin kolač – sve su to nazivi za laganu, hrskavu poslasticu omiljenu u svakom domaćinstvu. Potiče iz Belgije, a pravi se u celom svetu. Posebno onom dečjem. Pre nekoliko večeri videli smo malog Vukana Vučića kako pomaže mami da napravi ukusni kolač u posebnoj Miki Maus modli, pa ćemo vam ovom prilikom priložiti klasičan, vrlo jednostavan recept.

Instagram

 

Možete da pripremite vafle za doručak, užinu ili kao poslasticu. Postoji i slana i slatka varijanta, što zavisi od fila, kao palačinke. No, pre svega, potrebna vam je modla, zapravo dvostrani grejač koji kolaču daje prepoznatljivu teksturu i karakterističan oblik.

Od sastojaka potrebna su vam tri jaja, 500 g brašna, 250 ml mleka, 9 kašika šećera, kesica vanilin-šećera, malo ulja ili otopljenog maslaca, prašak za pecivo, a ako želite da bude aromatično, dodajte i koru limuna, cimet ili ekstrakt vanile.

Pročitajte: Najdraži poklon! Petogodišnji Vukan oduševio, pogledajte šta je mama Tamari priredio za rođendan FOTO

Instagram

 

Polupajte jaja, odvojte žumanca od belanaca, pa sva tri belanca umutite da smesa postane penasta. Uz stalno mućenje lagano dodajte sastojke, na kraju i brašno u koje ste umešali prašak za pecivo. Mutite da dobijete glatku masu. Ostavite da odstoji 15 minuta, taman da se aparat zagreje. U zavisnosti od veličine aparata, kutlačom dodajte smesu, poklopite i pecite oko dva minuta. Bitno je da kolač ne bude prepečen, već mekan i fin.

Vafle se obično služe tople, sa kremom ili džemom po želji, medom, kuglomu šlaga ili sladoleda. Možete ih posuti šećerom u prahu ili prelivom koji volite. Ukus je u svakom slučaju originalan.

Shutterstock

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Miloš Nadaždin, Shutterstock

Slične Vesti