Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju: Recept za kolač od zove i limuna

Hari i Megan obožavaju ovu kombinaciju: Recept za kolač od zove i limuna

Autor: | 06/06/2022

0

Kolač od limuna i zove - jednostavan, a prepun ukusa

Ako ovih dana zađete u šumu ili mesta nadomak grada, nećete moći da odolite opojnom mirisu zove, jednog od vesnika tople sezone. Ovo je pravo vreme da napravite slatki sirup od te čudesne, očaravajuće i lekovite biljke.

Osim soka, od zove mogu da se naprave šampanjac i čaj, a predlažemo vam i poslasticu koja je pre tri godine oduševila goste na venčanju princa Harija i Megan Markl.

Pročitajte: Recept koji ćete obožavati - Krem od limuna (lemon curd)

Sastojci za 12 osoba

- 225 g maslaca

- 225 g kristal-šećera

- kora i sok od limuna

- 4 jaja

- 225 g samorastućeg brašna

- 100 ml sirupa od zove

- 2 kašike šećera u granulama

Getty Images

 

Priprema

Zagrejte rernu na 180⁰C i podmažite kalup za tortu sa obodnim prstenom okruglog oblika veličine 20 centimetara. Obložite osnovu papirom za pečenje.

Omekšali maslac, šećer i limunovu koru umutite električnim mikserom, da dobijete penastu, svetlu smesu. Postepeno dodajte jaja i posle svakog dobro umutite. Potom uspite dve kašike brašna da sprečite pojavu grudvica.

Preostalo brašno prosejte i metalnom kašikom umešajte u smesu, dodavši dve kašike vruće vode. Izlijte u pripremljeni kalup, izravnajte po površini i pecite u zagrejanoj rerni 45 do 50 minuta, da počne da se odvaja od oboda. Ukoliko zabodeni štapić izađe čist, kolač je pečen. Izvadite ga iz rerne i ostavite da se pet minuta prohladi u kalupu. Procedite sok od limuna i umešajte ga u sirup. Kolač izbockajte štapićem, pa ga po površini prelijte tečnošću. Pospite šećerom, koji bi trebalo da potone, ali da ostavi hrskavu koricu. Izvadite iz kalupa tek kada se u potpunosti ohladi jer je kolač od zove i limuna tada spreman za serviranje.

Pročitajte: Kraljica američkih krofni otkriva svoj tajni recept - Korak po korak do savršenstva

Getty Images

 

 

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs hellomagazin

Slične Vesti